En toch is het anders…

Eerst maar eens een frietje met, heerlijk.

Varen met je meissie al lang belooft. Natuurlijk mogen de hengels mee maar is geen hoofdzaak. Het frietkot bezoeken blijft natuurlijk hetzelfde maar witte en rode wijn, toastjes met allerlei soorten kaasjes aan board. Thats different cake.

Had Netty allang beloofd een eindje een rondje Haringvliet, Spui en Oud Beijerland aan doen waar ze graag winkelt met Henny in de OutdoorStore voor leren jassen en laarzen. Dan naar de Oude Maas richting Dordrecht en bij Groot Hooft een terrasje pakken en weer terug kachelen. Voor zo’n rondvaart zijn we te laat begonnen 21 augustus 2011. Eerst de honden uitlaten, koffie drinken met wafels en kersen eten van de aanbieding van de+, badpak opzoeken en weet ik allemaal niet meer werd het 14.00 uur eer we te water gingen in Stellendam. Tja daar krijg je trek van dus eerst maar een frietje van het havenfrietkotje.

Heerlijk was het, 22 graden en een zuchtje wind maar de meiden hebben het snel koud.

Het is heerlijk op het water en met trolsnelheid varen we langs het natuurgebied aan de kant van OverFlakkee gelijk de windsnelheid het talud volgend op ±3-4 meter. Misschien dat er nog een baarsje te verschalken is en gelijk als in een ballon. We varen gelijk met de wind dus is het aan board windstil en knap warm.

Het gaat harder waaien en af en toe en druppel.

Maar dan trekt de wind wat aan als we bij Middelharnis zijn en zien we een regenbui aankomen. Voor het eerst gaat de kap omhoog zodat we die nu ook mooi kunnen testen. Die is nog nooit over end gekomen. Met werpen van pluggen etc. heb je er last van en het is makkelijker een regenjack aan te doen met vissen. Mischien dadelijk als we op de tong gaan en ankeren. Dan vissen we met de hengels vanaf een steun achter uit de boot en zit je onder dat afdak lekker uit de wind.

Netty vond de hekgolf het mooist.
Mijn oog viel ergens anders op.

We steken snel over naar de monding van het Spui en gaan weer richting Hellevoetsluis en met windje tegen is het wel lekker met de kap erop.

Dat ga je krijgen na een glaasje wijn.

Want er zijn nu serieuze golven en er komt zat boegwater over ons heen maar het is nog steeds warm. Later zien we in de auto dat het 21,5 graad is.

.FF dollen voor de vuurtoren van Hellevoetsluis waar Gerard Jölling, Jan Smit en consorte acte précence geven. Is niet mijn muziek stijl dus slaan we ditmaal over.

We gaan richting Stellendam en als de boot is getrailerd zitten beide dames ongegeneerd te gapen in de auto naar huis. Tijd voor een dutje misschien maar eerst de hond uit laten anders hebben we geen zin meer is gelijk het commentaar. Dus beide meiden gaan op pad met Mogli en Buddy, moet zeggen dat die twee toch niets te kort komen en of ik dan bami wil maken met kippen pootjes (de befaamde drumsticks).

Dorien ff een zooitje gemaakt in jouw domein.

Natuurlijk wil ik dat wel maar als dan alles klaar staat komt Henny alleen thuis. De rest had geen puf meer en dat is ook heel anders dan dat je met vismaten het water op gaat.

Alles staat klaar om te mixen.

Dan zijn de pannen schoon en alles op gebikt en mis je een groot gedeelte van je drankvoorraad. Niet dat ik me vandaag verveeld heb hoor. Maar het is gewoon anders, ja heel anders…

Reactie’s FaceBook

Hoi Freek,

Lijkt wel vakantie joh, lekker gezellig en genieten maar !!!! Doe Hennie ook de groetjes en tot ziens.

Doei gr .Loes

Ha die Freek !

Zat je toch maar op-ge-scheept met die twee vrouwen zeg! Goh, wat heb je het weer leuk beschreven.

Enne, die shot van je keuken, ben je zeker even voor op de tafel  gaan staan? Groetjes, ook aan je “meissie”,

Ina

Hi Freek,

Da’s nou weer een geinig verslag (ondanks geen visje). Leuk!! Jij bent behalve een uitstekend fotograaf ook een prima schrijver van reis- in dit geval vaarverhalen.

Altijd weer een plezier om te lezen.

Netty

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *