We konden het niet laten

Gisteren woensdag 20 juli 2011 was het weer prima om te vissen, windstil en een zonnetje. Terwijl de verwachtingen veel slechter waren met windkracht 5 voorspeld. Met zondag nog in het achterhoofd vraag ik Joop of we misschien vandaag die PR van Waldi aan diggelen kunnen vissen. Namelijk een roofblei groter dan 77cm vangen of minstens evenaren.

We gaan er weer in op de helling in Middelharnis met wel heel ander weer dan zondag. En Joop weet ook hoe het hoort aan board. Die heeft natuurlijk Djamil gaan het werk gezien vorige week en we vertrekken windstil met een zonnetje het water spiegeltje glad met een heerlijk kopje koffie in de hand en in de andere een broodje bal. In ons T-shirt blazen we het Haringvliet over naar onze stek het is heerlijk weer.

Joop neemt de gewoonten over van mijn mede reizigers en schenkt koffie om de dag goed te beginnen.

En van verre zien we de visdiefjes al duiken op een van onze stekken en weten dan al dat we er een paar uur zullen blijven vissen. Dat wordt weer een mooie dag met veel vissen vangen. Natuurlijk zijn we gelijk in opperste stemming. Wat wil je in je warm drukkend weer eigenlijk té en je weet al dat je aan de bak moet.

Heerlijk is het vertoeven vandaag op het Haringvliet.

We starten met plugjes en Joop is de eerste die zijn spulletjes klaar heeft. Die is niet te houden en is echt gespind om Waldi te kunnen bellen. Die wil de Bassmeister een lesje leren.

Joop is echt los vandaag.

Hij pakt bij de tweede worp gelijk de mooiste baars van de dag en deze meet 52cm. Wat een bak van een vis en mooi rond. Ik ben nog bezig mijn handen te drogen en kan mijn hengel weer in de steun zetten zonder nog en enkele keer te hebben ingegooid. Joop staat een mooie roofblei te drillen en we zien dat dit een mooie is.

O, oh ooooeehh Waldie de eerste is gelijk 74cm groot. Joop is niet te houden nu.

Maar hij haalt de fel begeerde 77cm niet die Joop achterna zit. We hebben weer een wereldse dag gelijk aan verleden zondag. Het is elke worp zo niet dan de tweede worp raak. Wel veel drijvend vuil en je moet echt ver werpen over de hot spot heen maar vanwege het vuil gaan we steeds meer losse worpen maken. Zitten er plantenresten aan de plug dan kan je het natuurlijk schudden. Lukt het zonder vuil de diepte te bereiken dan is het gelijk Bingo.

Allemaal tussen de 69 en de 74 cm maar sport van wereldklasse.

En omdat het eigenlijk hetzelfde verloop heeft als een zondag met het enigste verschil dat het nu heerlijk weer is hier wat foto’s van het verloop van de dag.

Uit drillen kan je overlaten aan Joop op onze lichte stoken.

Het is heerlijk mijn maatje zo te zien genieten. Die heeft het naar de zin en ik. Ik geniet met volle teugen. Ook van het vissen vangen.

Maar het valt niet mee om alleen te scheppen.
Het stroomt er flink.
Dus dat net doet ook niet echt wat je wilt.
Dan ziet de vis het net.

Maar ze eventjes netten dat valt niet mee in de stroom en zo’n snelle vis met uithoudingsvermogen als een diesel locomotief.

Want je denk dat je em heb maar dan toch nog een laatste sprint

Dan zien ze het net en knalt hij of zij er toch nog een keertje vandoor. Wat een krachtpatsers ik kan het niet vaak genoeg zeggen. Heerlijke sportvis erbij gekregen in Nederland

Maar dan eindelijk kan hij op de foto.

Het gaat fantastisch en we vangen mooie baarzen van 50cm en iets daar boven mooi vol en rond en doen niet onder in de eerste minuten als ze nog diep zitten bij de roofbleien maar die rovers uit oost Europa duurt het toch wat langer voordat je die van de bodem hebt getrokken op dit lichte materiaal. Doe scheren eerst naar het diepe en probeer dan maar eens die te stoppen. Gillen doet die slip dan. Prachtig en we kunnen van alles uit proberen. Ze doen het immers goed en zo kunnen we het slechte materiaal schiften. Maar wat gisteren goed was is vandaag slecht en dat moet je wel in je achterhoofd houden.

Nee, die 77cm halen we niet maar we vangen ons het snot voor de ogen.

Het is veel wisselen van diep lopende pluggen naar poppers en vliegen. Anders valt het stil terwijl de roofbleien om je heen springen. Je weet dus dat je op dat moment verkeerd bezig bent als je niks vangt. Het is wisselen en wisselen bijna om de vijf worpen want anders zit je voor niets. Goed te weten als het een keertje minder gaat. Heel veel wisselen van technieken dus.

Van verre zien we de regenbui aankomen dus regenpak aan.

Maar dan komt er een regenbui aan en veranderd het weer drastisch. De wind draait radicaal en we moeten zelfs opnieuw ankeren. Het wordt zelfs koud vergeleken met die drukkende warmte van daarnet.

Dan zitten we plotseling van een T-shirtje in de regen maar nog steeds lekker warm.

Maar we gaan gewoon door met vissen zolang het niet onweert en die rakkers doen het echt niet minder. De baarzen zijn zelfs groter dan zondag en we vangen ze niet meer onder de magische grens van 50 cm. Allemaal halen ze dit dik en af en toe doet 52cm zelfs mee.

Wat mooi zo’n ronde stok.
Op de Bomberta en vlieg.

En je weet gelijk dat je een roofblei er aan heb hangen. Die gaat het hele Haringvliet over. Deze keer aan een bruine variant pluisje.

Ze rammen eerst over de stek heen en weer en gaan dan het hele Haringvliet over.

Eigenlijk moet ik een zwaardere hengel nemen zodat ik em beter kan sturen zodat hij de rest van de school niet in de war brengt maar dit is zo leuk. Op dit lichte spul. Fantastisch, en dan wachten we toch ff gewoon en vangen baarzen tot dat de roofblei er weer is.

Joop is helemaal gelukkig, maar heeft ruzie met zijn bril.

We vangen baarzen en roofbleien en gek genoeg geen Snoekbaarzen of snoeken. Dit is op dit grote water is toch een hot spot. Het blijft een fenomeen dat die rovers dus een ander techniek hanteren die we dan eens moeten onderzoeken want heb er al sporadisch een Zander gevangen. Een enkele. Weer wat om onze tijd te verdoen. Mooi is dat natuurlijk.

Allebei een mooie baars.

En we vangen ons het tierelier met verschillende kleuren want de rovers zijn gewoon los. We staan beide met kromme stokken. De baarzen kunnen we lossen met de hand maar die roofbleien lukt natuurlijk niet zonder net. Maar dan komt er een flinke boot die een paar maal over de stek heen komt sjeesen. Die ziet ons vissen vangen en wil ook meedoen.

Je zit je dood te ergeren, waarom.
Tuurlijk het Haringvliet is niet van mij

Je begrijp dat toch niet zulke onkunde. Volgens mij staat er wel iemand achterop die het wel weet. Zijn aanwijzigingen te zien aan de schipper. Maar met deze stroom is dat niet te doen hem stil leggen op de motor rond de stek. Dus we kunnen het ff vergeten. Dus ga ik maar de boot schoonmaken en opruimen. Wij liggen nu perfect op anker en precies voor de “hot spot”.

Jammer dit.

Met die boot kan hij er nooit bij komen maar wel alles verstieren voor ons. Hij vaart precies een paar maal over de aanvoer route heen van de roofbleien die de aasvisjes over de plaat heen jagen. Maar weet hij veel.

Deze doet het in iedergeval beter maar natuurlijk is het niet leuk als wij vangen en jij niet. Hij bereikt het talud niet daar vandaan.

Het is wachten totdat hij het opgeeft en dat gebeurt natuurlijk na enkele keren over de stek te zijn gevaren en niets te hebben gevangen. Maar hij is nog niet weg of er komt er nog eentje. Gelukkig doet die het wat rustiger en ankert voorzichtig en komt naast ons liggen. No problem natuurlijk. Iedereen wil die rovers vangen. We gunnen iedereen deze lol maar heb wel erg in de gasten die er al liggen en de stek hebben opgebouwd. Het is net als karpervissers maar dat voor later. In de wierbedden waar ook heel veel lol valt te beleven. Dat wordt helemaal een mooi verhaal. Maar deze stek als je em kent is er eigenlijk plaats voor één boot.

Joop pakt nog een mooie baars maar de stroom is er uit.

Wij hebben deze week er lol genoeg van gehad en laten het voor gezien. Er zitten dus genoeg vissen (roofbleien dan) van dik 70cm op het Haringvliet. Nu een jaartje wachten en terug komen voor die van 80 of 85cm. Onze uiterst vriendelijke mede kompaan is dan allang vertrokken richting Zuidland. Het is natuurlijk niet leuk als we vissen staan te trekken en jij er net niet bij kan komen met werpen. Wij zijn voldaan. De Bassmeister  kunnen we dus niet verslaan en sjappo zeker met de vis uren die wij kunnen maken maar we willen wat anders vangen. Klinkt raar maar we willen weer verticalen. Mooie dreunen krijgen op de Godfather. Wat een weelde en dat in Nederland. Gewoon het beste wat er is op de wereld. We gaan kijken volgende keer of we vadertje glasoog weer eens kunnen verschalken. Er is genoeg water gevallen dus dat moet goed komen. Anders gaan we naar ander water als het Haringvliet. Oude Maas, Os, alles is te bevissen. Zondag met de Canada (BC) clan op stap en daarna met de meiden erbij BBQ. Gezellig hoor, dat weet de TrouthBuster wel te organiseren. Terima Kassie dus. Weer een project waar we ons in moeten vast bijten met ons allen. Ja, ja het wordt zwaar deze week.

Reactie’s FaceBook

Super JOh

Hoi Freek nou wil ik ook mee met je vissen potverdriedubbeltjes!!!!!!!!!!!!!!!!! 

Armand.

Ja, Ja, ik hoorde de levensgenieters weer een toeter weggeven hoor. Ik ging net de hond uitlaten, die had ik voor een weekje.

Daar hoorde ik de toeter en de witte boot zag ik nog net door de bomen van de weg heen. Wat hebben jullie toch een vervelend leventje he !

Groetjes, Ina

heeey freekie!!

Wat boeit het jullie nou dat die van waldi groter  was (zijn vis dan he!) Ik denk dat hij ook wel zo vaak als jullie mee zou gaan vissen!!

Veel plezier en joop, viskroketten ga ik niet voor je maken, haha kus van je zus

Hey Freek en Joop,

Dat is het betere werk, geniet van je succes zolang het duurt, het blijft wel vissen he ? ;-)

~ troutbuster

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *