Windstil, zonnetje en roofvisseizoen gesloten…

Joop in volle aktie.

Wat moet je dan op zondag 18 april 2010. Naar buiten dus. En met buiten bedoelen wij het zoute mee. De TroutBuster was ook te porren en Floris alias de TroutBuster samen met de BasMeister gingen er al vroeg (07.00 uur) in.

Het zou om 11.00 laag zijn dus wij, samen met Joop deden het wat rustiger aan. Dan vissen we naar hoog toe en dat is meestal de beste tij. Nadat we de boot ingeladen hebben, afgetankt, de bandjes op spanning gebracht en koffie gelurkt hebben vertrekken we naar de buitenhaven in Stellendam. Waar wij dan om een uurtje of 10 het ruime sop kiezen. Inmiddels is de TroutBuster al trollend voor vuurtoren bij Oudorp ten anker gegaan en zijn van vistechniek veranderd want op een glasaaltje na niets gevangen

De vangsten van de TroutBuster tot nu toe.

En met een zagertje en pasternoster op de bodem gaan vissen en hebben een grote school gevangen. Wij zijn inmiddels halverwege de kwade hoek gepasseerd als we bellen en horen dat het daarbij is gebleven en al een meer dan een uur geen aanbeet meer gehad. We spreken af om naar het gat van Wouw te gaan. Dat is bij de windturbines vlak bij de nieuwe Maasvlakte 2. Daar heb je een mooie diepe geul dus als het vloed wordt moet er een grote plons water doorheen dus kan het daar dan flink stromen. Daar komen dan kleinere dieren in nood waar de grotere op zitten te wachten en op diie.. jaja zitten wij te wachten. Tis net baarzen, snoeken of snoekbaarzen niets anders als op het zoete. De TroutBuster is er als eerste. Die steken recht over maar wij moeten om de hele plaat heen varen. Dat is altijd weer een raar idee, zo midden in zee waar het 50cm. diep is en soms nog minder. We zijn er alweer twee jaar niet geweest, van zeebaarzen vissen kwam gewoon weinig terecht en meestal was het weer de harde wind de boosdoener maar wat is het veranderd. Door dat zand opspuiten voor Maasvlakte 2 is de zandbank misschien wel 6x zo groot geworden. Vanaf Oude Nieuwland de vaargeul tot aan de windmolens kan je lopen. Het slipt helemaal dicht. We lopen zelfs geregeld vast en met de motor in de hoogste stand met de schroef net in het water varen we zachtjes het diepere water tegemoet en zoekend proberen toch een stukje af te steken maar met slecht weer moet je dit echt niet doen. Dit is goed om te weten dus of direct naar het zuiden richting Brouwersdam of langs het strand van Rockanje richting Hoek van Holland zolang dat nog mag. Want voor Stellendam, de kwaaie hoek is het over denk ik. Misschien driftend zo dadelijk in augustus als de zeebaarzen de banken op komen achter de garnalen en zagers aan met de vliegenhengels, lepels of stabilo’s. Maar dat zal de tijd leren. We willen toch zodra het kan met het weer de zeebaarzen weer opzoeken dit jaar want vanaf de kant erop vissen heb je gewoon zwaarder materiaal nodig vanwege de stenen en wierbedden dus is de sport genot minder maar vanuit de boot is het fantastisch met dat lichtere materiaal

Heerlijk vertoeven vlak voor het strand.

Als we dan eindelijk het geultje hebben gevonden vlak bij de zeehonden kolonie gaan ankeren en met een bakkie koffie en de broodjes tuigen we de hengels op. We liggen een 15 meter uit elkaar en het is beregezellig lekker in het zonnetje en door de console lekker uit de wind en volgens mij zag ik Joop ff knikkerbollen maar kan ook zijn dat ik wat heb gemist

Ik ben blij met mijn nieuwe Buster.

Goed uit te houden dus maar zodra je vanachter die console kwam was het gewoon koud. Zal heerlijk zijn als m’n huif uit Finland er is en op de boot is gemonteerd. Kunnen we die zo optrekken en heerlijk zonnen terwijl we vissen. Na een uurtje hebben Floris en Waldie het wel gezien en gaan trollend onder de kustlijn terug richting Stellendam. Wij houden het nog een uurtje uit en gaan dan ook trollend terug langs het strand van Oostvoorne en Rockanje waar vanaf de kant toch vorige week tijdens een viswedstrijd de eerste platvissen zijn gevangen en zelf een enkele zeebaars

Dat is een beste Tong.
Wie het kleine niet eert.

En warempel pakt Joop op de plug zelf twee tongen tegelijkertijd maar of je daar ook met z’n tweeën van kan gaan eten betwijfel ik. Nog even voor de Haringvlietdam langs en we varen zo in de fuik van de politie. Met vier boten sterk zijn ze aan het controleren en gelukkig heeft Joop z’n zaken voor elkaar en heb ik aan mijn rijbewijs voor legitimatie genoeg

Voor de Haringvlietsluizen.

En zoals vandaag in het AD stond willen ze dit soort aktie vaker doen. Met dit weer is het op het water natuurlijk leuker dan automobilistje pesten langs die stoffige snelweg. Vanaf de kant zie mijlenver die politieboten dus wil je verkeerd dan doe je dit zeker niet op dit tijdstip van de dag of jaar en zijn ze allang gewaarschuwd vanaf het vervoer verder over land. Doe dit dan ver op zee en niet in de haven. Ze wachten gewoon tot de laatste botenwagen is vertrokken en de plezier vissers binnen zijn. Want naar de visvangsten wordt niet gevraagd. Dus wees gewaarschuwd want van die €60,- boete kan je beter aas kopen.

Kranten artikel.

We wilden eerst uit de binnenhaven vertrekken om het zoute water te verwijderen uit de motor maar je kan ook de slang met een Gardena koppeling aansluiten en em zo schoonspoelen. Uit allerlei soorten en maten natuurlijk niet de goede en moest het toch op de oude manier zoals ik dat deed met de Linder. Gewoon de motor in een bak met kraanwater laten draaien maar dat is toch anders een 4pk of een 80pk.

Motor en Joop spoelen.

Maar alles komt goed en lekker nagenieten van de laatste zonnestralen zijn we weer een stuk wijzer, is onze excursie en van alles uitproberen geslaagd en vooral leerzaam te noemen en weten we denk ik waar we over een maandje moeten zijn als het water geen 9 graden is maar minstens 6 graden hoger. Zeker als de Humminbird 1197 visfinder is geplaatst kunnen we het beruchte wrakkenboek van de Flohillen eens nader onderzoeken. Laat de zomer maar komen. Wij zijn er klaar voor.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *