Wallengracht met Joop

De Vestinggrachten in Hellevoetsluis

Toch kunnen we het niet laten

Maar deze week op de Noord-Oosten wind na willen we het dan toch nog een keertje proberen. We gaan bij het botenhuisje zitten 13 april 2010 lekker uit de wind met een zonnetje. Het waait (4-5) nog stevig en de windrichting is verre van optimaal en dat is ook te merken vandaag aan de aanbeten.

Ik probeer weer twee systemen, eentje met m’n oude karperstok van dik voor het Millennium de Shakespeare Carp 1810. Wil em zo graag nog een keertje hebben rond staan.

Twee systemen

Maar wat we ook uitproberen. We vangen van alles brasem, zeelt, winde maar geen karper. En dat onder begeleiding van de politie. Er wordt dus nog gecontroleerd.

Release in het water
Onder toezicht van een pet

En ze hebben mij niet zien vissen maar alleen maar een fotootje zien maken van Joop. Hij uitleggen dat hij controleur van de vereniging is en dat je ook op de wallenkant dit jaar mag vissen weliswaar met 1 hengel en meer van die nieuwe wetenswaardigheden en hij is daar echt heel druk mee bezig en legt alles haarfijn uit. Van vissen op karper komt toch weinig terecht vandaag en Ome agent heeft daar weinig sjoege van, kennis van de vereniging en visserijwet. Die kijken alleen of je je kan legitimeren en een visvergunning bij je heb.

Tis ff zoeken
Het klopt allemaal volgens meneer agent

De rest is niet belangrijk om te weten want het gaat natuurlijk om bekeuringen te schrijven. Dus vraagt die agent waarom er nog 3 hengels “klaar” staan. Want ik viste niet. Kreeg Joop het toch ff warm want het bonnenboekje kwam al tevoorschijn. Net op tijd laat ik mijn administratie zien want anders konden we echt geen patatje oorlog inclusief frikadel eten tussen de middag. Was ons zakgeld op geweest.

Uit het stof gehaald

Er zitten Engelsen een eindje verderop die ook geen schub zien. Dan heb je dus een slechte vakantie week als de wind NO blijft maar meestal blijven ze een maand. Dat is dan nog goedkoper vissen dan in Engeland zelf inclusief verblijf bij Citta Romana want met een grote vergunning van €32,- mag je overall vissen in Nederland. En dat is in het buitenland wel anders geregeld en met veel minder vis vangen. Hier op het kanaal of Haringvliet is 80 kg brasem vangen geen uitzondering. De vis waar wij een beetje de neus voor ophalen behalve dan met een wedstrijd. Maar die Engelse vissers gaan helemaal uit hun bol met zulke vangsten.

Method feeder; Korf half vullen en je aas er op leggen
Dan inpakken met de rest van het voer

Trouwens van slecht vangen daar weten wij de DenemarkenGang alles vanaf. Wij zitten er ook altijd naast qua temperatuur en windrichting dus de verkeerde tijd daar op Funen als we de zeeforellen achter de vodden zitten. Het mag de pret dan wel niet drukken 6 gasten in een sjaletje we kijken er toch weer ieder jaar naar uit maar een visje vangen is dan wel fijn.

Roofblei op de peller en mais
Brasem de klos

En zelfs de karper kenner bij uitstek Leo Rumst op de bult (bekende stek in de vestinggracht) ziet vandaag geen stootje op zijn stek en gaat op huis aan. Nee de karpers laten niets van zich horen vandaag. Geen aasgedrag denk dat het water nog net te koud is

Een serieuzere vis

Joop pakt wel zijn eerste zeelt (53cm) van dit jaar maar hij is wel mager hoor en slecht op kleur. Ze kunnen zo mooi goudkleurig zijn maar hij is weer helemaal gelukkig al is dat niet te merken op de foto. Komt waarschijnlijk van die frikadel. 

Deze netten we
Die wordt geportretteerd

En na een mooie winde hou ik het voor gezien want ik heb er de verkeerde hengel voor om er sport aan te hebben. Hij gaat nog wel even rond als een, zoals we vroeger de hengels omschreven als een B-actie. Dat is alleen de top tot 1/4 van de top die rond gaat

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Na een paar beuken er op, de ontsnappings pogingen houd deze vis het voor gezien en gelijk heeft die. Het is een ongelijke strijd ook op deze oude glashengel van 1980

Winde

Donderdag maar weer eens proberen. Misschien als de wind wat langer NO staat dat de vis weer gaat zwemmen. De watertemperatuur gaat weer omhoog dus dat hebben we in ieder geval mee.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *