Het was taai vandaag op het Haringvliet

Nee dat wordt em niet later op de dag zitten we in de volle laag.

We wilden vandaag 30 maart 2010 natuurlijk weer het Haringvliet op maar aangekomen op de helling nadat Joop zijn eigen broodjes had gesmeerd en het water had gekookt voor de soep stonden er al witte koppen op de golven. Dat wil zeggen windkracht 3 en zou oplopen naar 4 vanmiddag.

Dat zag er niet best uit en na beraad gaan we naar Middelharnis. Met deze wind kunnen we misschien onder de dijk daar vissen zonder vol te lopen met backtrollen. Onder de niet vissers onder ons. Ik doe graag vertikalen met de achterkant van de boot in de wind zodat de boot stabieler ligt als met de voorzijde (punt) in de wind.

De wind staat over het grote water precies over onze stekken.

Alles is veel beter te corrigeren maar nadeel is dat je de golven vol op de achterkant krijgt en bij windkracht 3-4 is dat te veel voor de Linder als je achteruit vaart. Het Backtrollen.

Als die opschaalt zit je hier niet lekker aan het einde van die grote plas water.

Dan zit je gewoon niet lekker te vissen. En zit je niet lekker zit te vissen dan denk ik dat je maar beter kan gaan werken zeg ik altijd. Dan verdien je tenminste nog wat.

Dusse
Verkassen.

In Middelharnis viel het reuze mee weliswaar was het water weer verschrikkelijk helder net als gisteren, meestal geen goed teken maar met vadertje glasoog weet je het gewoon niet zeker.

Starten die hap.
We zijn helemaal op elkaar ingespeeld.

We zijn helemaal op elkaar ingespeeld in de jaren. We traileren samen en maken alles los. Zo heeft ieders zijn taken gekregen en hoef ik niets meer na te lopen. Het ritueel herhaald zich als we weer aankomen. Zonder woorden eigenlijk. Je blijft als bestuurder van de auto en boot wel verantwoordelijk. Maar met Joop gaat alles blindelings. Ik zet de auto weg en zet trailer enz. op slot en Joop start alles aan board. Kan ik zo instappen

Hebbes.

Dus snel de boot te water gelaten en direct naar de rechterkant van de haven de diepe putten op gezocht. Gisteren waren ze te vangen op 18 tot 20 mtr. dus daar begonnen we vandaag ook mee. Eigenlijk ging het gelijk goed want binnen een 10 minuten had ik de eerste aanbeet verzilverd. En dat op 22 meter. De boot zakt naar 18 meter en ik laat de sjet vallen en pakt gelijk de tweede van de dag. Zo denken we dat gaat goed en als ik een derde vis verspeel is Joop om met zijn drop shotten. Die doet er nu ook mijn favoriet aan de welbekende Fox.

Dan heeft mijn maatje het naar de zin.

We kunnen kort zijn met de rest maar sinds Joop gewisseld is krijgen we de eerste 2 uur geen enkele aanbeet meer. We zoeken verschillende taluds op maar niets nada … en dan doet Joop echt zijn best om in zijn geheugen te woelen naar de goede stekken liggen maar op de minstens vijf bezochte beruchte taluds uit het verleden nog uitgezocht met zijn zoon Rene de beruchtste van de familie Flohil maar het wil allemaal niet lukken.

Mijn vriend ten voeten uit.

Dan vertrekken we naar richting de windmolens als laatste hoop op vis. Tijdens het varen krijgen we een regenbuitje en hier mist ik een zelfloos installatie want de boot lag binnen 5 minuten 10 cm lager. Deze stek heeft me wel eens eerder de overwinning op geleverd in onze missie waarvan Floris en Waldi alles van afweten en warempel vangt Joop daar zijn eerste vis van de dag en we zijn er natuurlijk reuze blij mee. Daarna krijgen ik nog een paar aanbeten maar daar blijft het bij. We gaan terug naar Middelharnis waar ik het nog probeer war we zijn begonnen en krijg er nog een paar flinke tikken op maar krijg ze niet gehaakt of het zijn “losse”. We gaan naar huis en op de wal spreken we nog enkele andere vissers en kijkend naar de visuren en aantallen in de boot hebben we het nog niet zo slecht gedaan. We kunnen glansrijk meten met de anderen en dan valt zo’n dag dus toch nog reuze mee. We zijn misschien te verwent. We doen het nog niet eens zo slecht…

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *