Had ik veel eerder moeten doen

Starten die hap we zijn prima op elkaar ingespeeld ondertussen.

Joop meenemen want het was zijn eerste sessie op de snoekbaars dit jaar en we hadden een wereldse dag. We wilden op de karper gaan vissen maar vanochtend 29 maart 2010 was het praktisch windstil.

Dus belde ik Joop op rond koffietijd (09.00) of hij geen zin had om het Haringvliet op te gaan. Tuurlijk was het meteen dus de broodjes smeren en water koken voor de soep van 16.00 uur en we waren er klaar voor.

Traileren en ik zet de auto weg.
Starten, instappen en vissen.

Het weer was fantastisch en toen we op de stek bij de Haringvlietdam lagen brak het zonnetje ook nog eens door. We lagen heerlijk te dobberen met zonnebril en al. We misten alleen de aanbeten maar dat was ik de laatste tijd wel gewend. Na een stief uurtje zoeken langs het talud opperde ik om naar Hellevoetsluis te varen. Dan moeten we dat nu doen was het antwoord. Het is windstil en mocht het slechter worden dan hebben we terug het windje in de rug. Zo gezegd zo natuurlijk, dus een half uurtje later lagen we voor de Tramhaven. Er lag nog een bootje Dirk uit Stellendam en die vertelde dat het niets was. We begonnen maar gelijk op 18 meter want de vis ligt overal nog erg diep waarschijnlijk door de koude winter dit jaar, zelfs de forellen nog in het Oostvoornse Meer moet je in het midden zoeken met een belly boat. Nou… we lagen nog geen 5 minuten en Joop drop shotte (note: voor de niet vissers, dat is niet vertikalen maar het sjetje, een veel kleiner sjetje dan bij het vertikalen gebruikt wordt 20 tot 30 cm boven een loodje en met een hengel met zachte top (B aktie) een dropshothengel ver ingooien als diagonalen en vandaag was het lange halen, het loodje op de bodem neer laten komen en de lijn een ietsje ruimte geven en daarna gelijk weer kontakt voelen met je sjetje en de ram was daar) er gelijk een mooie binnen. Dat gaat goed. Nog maar eens opvaren en dat talud over heen driften.

Het was weer als van ouds. We zaten meerdere malen allebei met een kromme Spro. Het wereldje was weer heel klein. Een 3 vierkant meter en we waren zo blij als 6 jarigen op pakjesavond 6 december. Elke drift leverde vissen op.

Het is gewoon hartstikke goed vandaag.

Eerst overwegend dreumissen maar later alleen maar mooie vissen tegen de 70 cm. Tja, dan is alle leed van de afgelopen dagen teniet gedaan met een paar aanbeten en een enkel trofee van de dag, daar wordt je niet vrolijk van. Maar je moet er gewoon op het goede moment zijn als ze beginnen te azen en dan wel op de goede plek natuurlijk. Maar weet dat maar eens wanneer dat is. Gewoon veel uren maken op het water en het komt vanzelf. Maar zoals ze nu een paar uurtjes huis hielden was weer als van ouds. Een donkere sjet, tuurlijk de Fox en dan het baars type en met lange halen tegen de wind in het talud af vissen was het devies voor vandaag en alle aanbeten waren op 18 meter.

Wat een daag is dit weer, zo zie je maar gewoon gaan als je kan. Uren maken

Natuurlijk dan ben je wel even bezig om de vis rustig omhoog te krijgen wat dus veel “losse” opleverde maar wie maalt daar om als het zo goed gaat. Maar om 14.00 uur zit er plotseling de klad in. Nog een enkele aanbeet hier en daar maar wel op 18 meter!! langs het hele talud af vissend richting Terrrasflats. We vertrekken naar de stek bij de vuurtoren maar we kunnen er geen vissen verlijden tot een aanbeet dus we varen terug naar de Haringvlietdam en vissen de rand daar rond die magische 18 meter van vandaag nog maar eens af en warempel vang ik daar nog de mooiste van de dag. Daarna houden we het voor gezien en zijn blij dat we niet zijn gaan karperen. Kan gek lopen, weken slecht en slaat in een keer om. Als de wind blijft liggen misschien morgen nog een kans voordat op I april het roofvissen seizoen op zijn gat ligt voor 2 maanden. We zullen zien en Joop is gelijk weer los. Die weet wat die dit jaar eigenlijk miste. Heerlijk elke drift en kromme stok…

Wat is dit dan weer.

We kwamen dit nog tegen op de 1 na laatste paal waar zo dadelijk de fuiken weer staan. Weet iemand wat dit is. Waarschijnlijk een baken en aan de lampjes te zien rondomschijnent wit.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *