Het was het best vertoeven 2.20 boven N.A.P. Deltahaven Stellendam

Eindelijk een dreun er op.

Woensdag 3 maart 2010 afgesproken met de TrouthBuster om het Haringvliet onveilig te maken. Het water stond weer als “normaal” onder het eerste trapje zal ik maar zeggen bij de helling. Wel alle sluizen staan open en het zou midden op het Haringvliet voor Hellevoet zo hard stromen dat er gewoon een stroomnaad was. Eerst maar eens onze vertrouwde stekkies opgezocht en het duurde best wel lang voordat ik de eerste beuk op m’n Godfather kreeg en nog wel op 20 meter. Wij zaten dus veel te hoog. We visten de richel af op 18 naar 8 meter toe en waren alert op 12 naar 9. Ik dacht eerder rond de 8 meter maar daar waren de meningen in de boot toch over verdeeld. Ik krijg met moeite de vis bonkend een meter omhoog met een hoepeltje ronde stok en…. Los. Pfft, dat moet een mooie zijn geweest en daar zijn we het beide wel over eens. En even later heeft Floris hetzelfde probleem maar daarna valt alles stil.

Na  een dik uurtje dobberen geen tikkie meer ontvangen welke start, kleur, gewicht, vorm we er ook onder hangen. Niet dat het ongezellig was aan board het zijn net ouwe wijven twee vertikalers in een bootje. Lekker zonnetje en een klein briesje, het was heerlijk op het water maar zo in het gesprek waren we het er toch wel over eens dat we met smart op de zeebaarzen zaten te wachten en in Zeeland worden ze toch wel begin april verwacht. Had Floris nog een verrassing in petto voor mij. M’n doos vliegen is helemaal aangevuld dus ik ben er helemaal klaar voor onze zeevariant. Kijk onder elkaar gezegd zijn complimentjes onder vissers altijd ver te zoeken. Vissen kan die wel natuurlijk maar vliegen binden is er geen betere te vinden dan die tomatenkweker uit Waddinxveen.

Moet zeggen dat we vorig jaar ook veel roofblei, snoekbaars en heel veel baarzen weliswaar op de dropshot manier met andere onderlijn varianten op hebben gevangen maar daar later een verslag met foto’s over want ik moet het een en ander nog wat uitdiepen deze zomer op stromend water, en vooral de winde hebben we op de rivier ermee gevangen. En dat op licht materiaal. Fantastisch.

Gaat ik een hoop plezier mee beleven.

Nog directer contact met de vis dus. We hebben er zin in en kunnen niet wachten op het warmere weer. We gaan verkassen en gaan dichter onder de dam vissen van 12 naar 6 meter en krijgen daar nog een ferme aanbeet en Floris is bijna zijn hengel kwijt. Een kasteel van een baars zouden ze zeggen bij TF

Onder de neus van de Dam nog een mooie baars.

Maar hier is het ook niet wild en we vertrekken richting Stellendam waar we beide geen stootje krijgen daar tussen de platen maar wel trek dus hup naar binnen in de Deltahaven naar Eetcafé de Stelle waar het dus het beste vertoeven was deze dag.

Mooie afsluiting van de visdag.

En na een warme hap richting Hellevoetsluis waar we de hele kant hebben afgevist vanaf de terrasflats langs de vuurtoren tot ver voorbij het natuurgebied. Geen enkele aanbeet geregistreerd. Daar wordt je moedeloos van. Het weer was ook omgeslagen, het was harder gaan waaien en het zonnetje was verdwenen. Tot slot Strandje den Ouden, de rode boei en het Catamaran gat maar niets, nada, nothing. Tjonge zo taai heb ik het zelden gehad en dan verlang je echt naar een paar weken later om naar buiten te gaan of de Oosterschelde op de platen en dan maar weer wachten totdat die snoekbaarzen zijn uit gepaaid. Ze hebben in ieder geval deze dagen wat anders te doen dan azen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *