Nog maar een paar Salt Shakers halen…

Fijn om binnen een kwartier op je stek te zitten vissen.

Het is één maart 2010, 16.00 uur en de laatste bestellingen (kamera’s) gaan de deur uit en het zonnetje breekt door. Misschien kan ik de Linder nog even nat maken want de wind zou naar 2 gaan. Ik zat in één keer niet meer op mijn gemak dus snel omkleden, nog even bellen of m’n vismaatje de Bassmeister vroeg thuis was en zin had maar die was niet te bereiken en om 16.15 lag ik op mijn stek.

Met in het achterhoofd dat we zondag in Middelharnis de meeste aanbeten kregen op 20mtr. en dieper begon ik maar op 25 en liep het talud op naar 12 meter. Zat alleen in de boot dus viste met 7 en 10 gr. En dit was goed bij de bodem te houden. Het was hoog water, de sluizen stonden open dus de omstandigheden waren optimaal. Maar na een uurtje ronddobberen nog geen aanbeet gehad. Dan maar de sjet van zondag erop weliswaar met 18 gram loodkop de Salt Shaker donker paars met glimmertjes en ik raak de bodem op 9 meter om het talud weer af te zakken en vrijwel direct staat mijn Gothfather krom. Rammmm.

Mooie Zander.

Hoe is het mogelijk. En inderdaad een mooie vis. Maar wat ik ook op deze diepte probeer, zero, nada, nothing, je weet het al. Ik ga verkassen en dicht onder de dam lekker uit de wind ga ik het nog eens proberen en weer heb ik eigenlijk direct vis maar het blijf er maar bij eentje. Het hele talud af gevist maar nee hoor. Geen aanbeten meer gehad. Het is 18.00 uur en ben blij nog even geweest te zijn. Morgen misschien weer even want ze geven windkracht 2 op en geen regen. Dat zou eigenlijk in het week-end moeten wezen maar dit is zo door de weeks wel lekker rustig op het Haringvliet kan ik je vertellen en heb je de mogelijkheid. Al is het maar twee uurtjes… gewoon gaan, het is heerlijk vertoeven op die grote plas rond deze tijd.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *