Hoogstaande Italiaanse Cuisine

Italiaans koken lukt em goed.

Lekker hoor, ff borrelen en sjetjes maken en dan van de Italiaanse keuken genieten op zaterdag 6 maart 2010 bij Waldi, Ageeth en Wouter. Komleet met ijstoetje en slagroom. Het leven is bijna kompleet.

Deze hele week was het taai maar het blijf toch kriebelen. Wat dacht je van bijtijds kappen en morgen nog even erin met de Linder eigenlijk tegen beter weten in. Doen we zeg ik gelijk.

Onder strenge toezicht.

Waldi moest om 14.00 uur terug zijn voor een familiefeestje, een 90 jarige tante en daar moet natuurlijk het vissen ff wijken. Dus heerlijk om een uurtje of 9 uur koffie en dan nog een paar uurtjes vertikalen was zo afgesproken. De laatste dreggen aan de nieuwe SaltShakers gezet en wij waren er klaar voor. Wouter was gereed om te gaan stappen en de oude hap stond elkaar gapend uit te zwaaien.

Laatste dreggen worden secuur geplaatst en we kunnen ze laten zwemmen morgen.

Was toch weer vroeg wakker door dat vissen dus toen Waldi kwam met de verse broodjes belegt met gebakken ei met spek stond alles al klaar voor vertrek. Nog even een bak koffie genomen, de rest in de thermosfles en dan naar de helling. Het was koud en in de boot stond zelfs een dun laagje ijs. Maar de zon brak al door dus het zal wel beter worden. We waren niet de enige zo te zien en Jan Buikstra ging er net in dit keer met zijn zoon i.p.v. zijn vader. En die had een paar mooie verhalen over…. Natuurlijk vissen. Zalmen, zeeforrelen, kabbeljauw en polakken in Noorwegen. Net even te ver met de auto maar met het vliegtuig goed te doen. Huisje aan het water met visbootje en de auto (busje) lenen van de eigenaar om de ijskast te vullen. Perfect geregeld dus dat wordt adressen uitwisselen. En zo gaan we voordat dat vissen groter worden dan dat je gestrekt kan aangeven nog laat te water.

Nog frisjes maar het zonnetje komt er al aan.

Nou en daar was het afzien. De helft van de sluizen stonden weer open maar het stroomde niet zo hard als het de hele week had gedaan. De wind stak af en toe op richting 3-4 net niet met witte koppen op het Haringvliet en we hebben zeggen en schrijven 5 aanbeten geregistreerd. Weliswaar niet te missen dreunen maar geen van beide kon de haak zetten. Het water is te koud denken we en de aanbeten zijn gedaan uit agressie want wat we ook proberen. Een tweede blijft steeds uit. Van 18 naar 6 meter alles uitgevist en alert op de 8 meterlijn maar niets nadda noppes. Nog even ons laten zakken naar zelfs 32 meter en langzaam naar 12 meter om te zien of daar misschien in ieder geval een aanbeet was te scoren maar ook zero, nul dus. Het was guur weer en het werd geen 02.00 uur maar 01.00 uur dat we het voor gezien houden. Is Waldi na het vissen ook eens aan de vroege kant thuis voor de familie reünie.

Het is koud op het water, dat valt op als het zo taai gaat.

Dit was heel taai vandaag. Het kan dus nog slechter dan van de week. En ik zie de temperatuur nog niet stijgen. Het sneeuwt hier zelfs licht in Hellevoetsluis vandaag dus dat ziet er niet best uit. Maar ja, het kriebelt al gauw en de Linder ligt er zo in en tegen de kou kan je je kleden. Mooi is dit slecht weer is er niet wel slechte viskleding. Wil dit jaar m’n zinnen een beetje verleggen en de dames Esox Lucius achter de schubben zitten. Dat is de snoek voor de niet ingewijden vrienden van me die de stukjes vissenmetfreek  ontvangen en dat zijn de meeste. Dat vindt ik zelf ook het leukste ervan. De dames snoeken worden een stuk groter dan de heren tot wel 1.30 cm lang op groot water. Die moet je voorzichtig onthaken. Heb al eens een tand dwars door mijn nagel heen gehad dus ik kan je vertellen; die zijn super scherp tot wel 2cm lang.

Das een beste volgens Joop.

Hierbij een foto met Joop in de boot van vorig seizoen terwijl we zaten te verikalen. Dat heeft sport opgeleverd op een verkaalstok zonder versterkte onderlijn. Maar goed dat zal nog wel een weekje of drie duren voordat die uit de diepte naar de mannetjes op zoek gaan op de wat hogere gelegen platen om daarna te gaan paaien op ondiep water tot zelfs ondergelopen weilanden toe. Maar hopen dat het gebeurt voor het gesloten seizoen. Ach, dan is er eerst nog het Oostvoornse Meer met z’n forellen, de zeebaars op de wrakken en later op de Oosterschelde met de vliegenhengel, daarna de harder, winde en kopvoorns al bijvangsten van dik 50cm. Hier wil ik dit jaar ook wat gerichter op vissen met een wincle picker uit de boot i.p.v. van af de kant met de Matchhengel. De hengels worden al door Mario geassembleerd. De roofblei met de Poppers. We krijgen het dus nog hartstikke druk… laat die zomer maar komen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *