Het zat em in de staart vandaag

De jongens kunnen het goed mat haar vinden.

Na zondag was ik er helemaal klaar voor (8-1-1-0) en goed voorbereid met een grote sortering 6-10 en 15 gr. Loodkoppen werd ik om 7.30 uur opgehaald door de BassMeister 24 februari 2010 die zijn naam weer waar zal maken maar dat voor later.

M’n zusje kon het weer niet laten en de oven en pannen maakten weer overuren. Heerlijk waren de pannenkoeken met spek later op het water en de gehaktballetjes gingen er goed in bij de jongens.

Tuurlijk, een sigaartje hoort er bij.

In Middelharnis lag de TrouthBuster net te water en na ons hebbe en houwe aan board te hebben gebonsjoerd voeren we onder het genot van een sigaartje naar de stekken.

Het was even zoeken maar dan twee kromme stokken tegelijkertijd aan board.

Het was wel even peuteren rechterkant haven en na een uurtje, we wilden net gaan verkassen krijgen Waldie en Floris tegelijkertijd een ferme aanbeet. Waldi krijg na de beuken op zijn stok een hele grote baars naar boven en Floris is er wat langer mee bezig maar na “vastzitten” met daarna de lange dreunen kenmerkend voor een mooie snoekbaars komt dan de eerste aan boord.

Baars en snoekbaars gaat dus samen.

En de jongens gaan nog even lekker door, Waldi nog wat baars en Floris een snoekbaarzen en ik zat daar als ballast voorin. Kreeg geen stootje op mijn lichte loodkoppen wat ik ook aan kleuren gebruikte. Kon goed bodem houden dus dat was het niet maar het was vandaag andersom qua de vangsten en de opmerkingen waren natuurlijk daar.

Twee vangen vis en de derde kijkt er naar.
Dan zit je met z’n drieën in een bootje

En eigenwijs als ik was maar op een gegeven moment toch maar zwaarder gaan vissen maar niks, nada, nothing aanbeten. Bij de vangers van vandaag achterin de boot was het ook stil gevallen en ook de linkerkant haven was er geen stootje te bekennen. Goede raad is duur, misschien bij de windmolens, maar gekozen werd er voor het Hoornse hoofd op een speciale geheime plek van de TrouhBuster. Daar zou het dan moeten gebeuren en met de 50PK op open stand waren we er in no-time.  Maar wat we ook probeerden. Geen vis. Maar bij de vuurtoren van Oudenhoorn eindelijk mijn eerste aanbeet. Weliswaar een ukkie maar als je tussen je “vismaten” in een bootje zit en een enkel uurtje geen enkele aanbeet kan registreren dan wordt je er flink tussen genomen kan ik je verzekeren, dan ben je er reuze blij mee. Op naar de terrasflats bij Hellevoetsluis en nada. Bij de bunker en trafohuisje hetzelfde. We visten alles af van 7 tot 20 meter met uitschieters naar 25 maar geen aanbeten.

Weer gevonden, of ze azen eindelijk weer.

We gaan weer terug naar Middelharnis en bij de havenmonding heeft Floris eindelijk weer een kromme stok. Nog even bij de windmolens proberen als laatste poging want het liep alweer naar vieren en Floris wilde de file voor blijven naar Waddinxveen en daar ging het dan eindelijk even los. Voor mij dan. Eindelijk. Allemaal kregen we daar dan de dreunen waar we de hele dag op hebben gewacht op…… 24 meter!!! Zondag was het 12-13 en dan denk je toch dat ze eindelijk omhoog komen om zodadelijk nesten te gaan bouwen en te paaien. Zitten ze weer extreem diep. Krijg zelfs na een flinke miser, laat de sjet weer vallen en wordt weer met een ferme dreun meteen weer gepakt door een mooie 60+ met een Salt Shaker donker paars met glimmertjes en 18 gram loodkop. En nu is het dus mijn beurt. Al deel ik deze sjet uit, ik krijg nu de meeste tikken en kan de rest er finaal uit vissen voor deze dag

Prima trailerplek.

Tja vadertje Glasoog is onberekenbaar en na al die opmerkingen van heel de dag hadden ze het ook wel een beetje verdiend. M’n vismaatjes dan

Deze doen het altijd goed op het Haringvliet.

Kan onderweg naar huis ook nog uit de privé collectie van een winkelier uit Middelharnis een paar BleuFox’s overnemen. Op de terugweg deze nieuwe hengelsportzaak bekeken. Een gelukkie weer voor mij dus, het kan niet op vandaag. Waarschijnlijk de laatste in Nederland te verkrijgen dus mijn dag kan sowieso niet meer stuk.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *