Het waren de grammen vandaag die het em deden

Best gladjes.

Dit keer was de Linder eens als eerste bij de helling op zondag 21 februari 2010. Er waren al vissers voor ons geweest te zien aan de voetstappen maar die hebben het niet gedurfd te traileren op de gladde helling en gelijk hebben ze.

Wij de Bassmeister, Waldi en de Bassbuster zagen het ook niet zitten en dat was niet de helling want mijn linder weegt 80kg. Dus dat lukt wel met een 4-drive Frontera ervoor maar de wind stond er al recht op met witte koppen Krachtje 4 en zou naar 6 toelopen. Misschien naar Middelharnis, dan hebben we de wind in de rug. Hier komt hij over het hele Haringvliet aan gedenderd.

Daar heb je Peter al.

Even later kwam de Trouthbuster aan van Floris met Peter en Jeroen. De DenemarkenGang was weer voor de helft kompleet en na beraad werden er snel knopen doorgehakt oftewel binnen een sigaartje waren we op weg naar Middelharnis.

Traileren in Middelharnis.

We waren niet de enige. Er waren al heel wat boten op het water aan de trailers te zien en het was heerlijk. De mist was wat opgetrokken maar koud was het nog wel.

BassMeister aan het roer.

We zijn begonnen gelijk rechts van de haven en ik pakte eigenlijk de verkeerde sjetdoos. Met loodkoppen van 10 gram. Maar daar zat de Homo (rose met zilver) bij en die kleur gokte ik op. Ik vis eigenlijk nooit zo licht want het valt niet mee bodem te houden maar ik begon dus daar mee en heb em er niet meer afgehaald die ochtend totdat ik vastliep om ±13.00 tussen de stenen van het talud. Binnen een half uurtje had ik vis op 12 meter.

Op de Homo.

Gelukkig zaten ze niet meer zo diep, zeker met die 10gr. Heerlijk is dat een kromme Godfather. Daarna enkele missers en losse, balen dus en de dreg zover mogelijk naar achteren op de start gezet en de missers waren er niet meer. Wel minder aanbeten en de vissen zaten maar net gehaakt meestal al onthaakt als ze in de boot lagen. De meeste vissen rond de 50cm met een paar die de 60 haalde. Vadertje glasoog lag onder de grote scholen witvis die stil lag op die 12 meter dus tegen het talud aan. Dat moeten miljoenen vissen zijn en probeer dan maar eens onze rover te activeren tot aanbijten. Snoekbaarzen zijn agressieve rovers en bijten ook wel alleen de staarten af en komen dan later als het waarschijnlijk tegen zit hem op te halen. Soort provisiekast als het ware en dan zijn ze natuurlijk moeilijk te verschalken als ze steeds maar net het staartje pakken. De vissen zijn ook allemaal mooi rond en dik.

Zo hebben we beide naar de zin ondanks de kou.

We dachten dat het de kleur was die het em vandaag deed maar thuis gekomen onder het genot van een hot chocomel denken we toch dat het de grammen zijn geweest. Dit omdat de vissen allemaal maar net gehaakt zaten. Ze waren heel voorzichtig en dan telt elke gram die zo’n sjetje weegt mee als ze em naar binnen zuigen.

Dan moet je helemaal van dit spelletje houden.

Nog een paar bellyboatvissers gezien maar die hielden het niet lang uit tegen die wind in en vooral de kou denk ik.

Linkerkant van de haven.

En floris was nog even voor Hellevoetsluis geweest en een paar Baarzen gevangen wat toch wel uitzonderlijk mag worden genoemd in deze tijd van het jaar. Teruggekomen naar Middelharnis hadden wij weer net de vis gevonden aan de buitenkant linkerzijde van de haven en nadat ik dus daar m’n sjet verspeelde hielden wij het voor gezien.

Mooi hoor dat nieuwe schip van Floris.

Gerda was jarig en daar moest ik natuurlijk heen. Meehelpen negen meter koud en warm buffet smikkelen. En daar heb je mij helemaaaal mee. Dat was weer heerlijk en perfect geregeld. De Trouthbuster heeft nog even de kou getrotseerd en de stek verder uitgevist

Foto’s van Peter, bedankt.

Jongens bedankt, het was weer een heerlijke dag op het water en een goede keuze gemaakt om naar Middelharnis te rijden. Waar we heerlijk uit de wind lagen. En zoals m’n vismaatje altijd zo mooi zegt; a bad day of fisching still beats a good day at work.. En zo is het maar net. Peter bedankt voor je foto’s zo maakt het ons BassBusterAvontuur alleen maar leuker.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *