’s Morgens is het rustig op de Punt

De ochtendgloren.

Je moet er vroeg bij zijn 10 oktober 2009 wil je een aanbeet forceren deze week. Tot negen uur als de zon opkomt boven Oudenhoorn en dan kan je naar huis een bakkie doen. Om dan laat in de middag weer terug te komen en het zonnetje te zien zakken boven Goedereede.

Dit week-end was het rustig op de punt met af en toe een visje. Het hoogtepunt was toch wel de ochtendgloren en de schemering. Leo en ik gaan dan liever in de ochtend. Niet dat ik zo’n ochtend mens ben maar dan staan we met z’n tweeën met soms Arie of Ben en Willem als derde maar ‘s avonds is het aanschuiven. Moet je met een beetje geluk Engels praten. Anders Pools, Duits, Surinaams of Joegoslavisch. Schouder aan schouder staan ze dan en dan wordt er net zoveel gevangen als wij ‘s morgens samen hebben. Vandaar dat ik af en toe om 02.00 uur wakker wordt en warempel de tikken tot in mijn schouder voel en maar slecht de slaap kan hervatten. Ben dan elk uur wakker om dan maar om half zeven koffie te gaan zetten en 07.00 uur er te staan. Samen met m’n maatje Leo die precies hetzelfde vanacht in zijn schouder voelde. Ook die visdrang heeft. Het lijkt wel werk en eerlijk gezegd sta ik dan later op.

Mooie exemplaren zijn het in dit jaargetijde.

Heerlijk is het dan met rustig weer. Wat wonen we toch mooi in het zuidelijkste puntje van Zuid-Holland. En daarom nog wat ochtend gloren plaatjes zo  rond om ons heen.

En dan de omgeving waar we in zitten. Magnifiek.

Dan echt vanaf de eerste worp tot een uurtje of negen is het raak. Deze keer wat foto’s van de omgeving zo ‘s morgens vroeg waar we ons tijdens het vissen aan vergapen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *