Eindelijk dan 31 mei

M’n broertje heeft er ook zin an.

Was van plan om zaterdag alles klaar te maken maar door m’n werk kwam daar niets van terecht. Je kent dat wel einde van het roofvisseizoen zijn er allemaal van die kleine dingetjes die je dan wilt doen in het gesloten seizoen. Dan heb je daar alle tijd voor….. Molens schoonmaken en invetten. Lijnen nazien. Moest nog een zekering halen voor de dieptemeter, onderhoudsbeurtje elektromotor, hengels nakijken, enz enz. Maar er komt niets van want dan is er tijd voor vliegvissen op het Oostvoornse Meer of trollen met kleine pluggen, Zeebaarzen op het Hartelkanaal, achter de Harder aan in Europoort of grote winde op de Nieuwe Waterweg. Druk, druk, druk. Maar zondag moest het toch weer gebeuren. Heerlijk verticalen op het Haringvliet. De vooruitzichten van het weer was uitstekend dus m’n broer Hans mee gevraagd en Waldi met Floris in de andere boot, de Denemarkengang is bijna kompleet.  Floris en Waldi wilden al om 05.00 uur starten op het Spui met de TroutBuster. Proberen om een roofblei te strikken en wilden in Middelharnis erin gaan.  Hans had nog een feessie op zaterdagavond en ik wilde nog wat aan de dieptemeter sleutelen en had daar dus zaterdag geen tijd voor gehad dus wij zouden wat later starten. Zondag om half negen ging de telefoon. Op het Spui tot dan toe twee aanbeten bij Floris en Waldi één ondermaatse snoekbaars. Dat was niet erg hoopvol. Inmiddels was ik er ook klaar voor en kwam Hans er al aan.

Die kon nog wel wat koffie gebruiken en met de berichten vanaf het water was daar tijd genoeg voor. Inmiddels was de TroutBuster verkast naar het Oudenhoornse Hoofd. Normaal ook een hotspot maar het was bedroevend slecht. Wij gaan er dan in bij de dam om een uurtje of elf om het aan die kant van het Haringvliet te proberen. Het was er verschrikkelijk druk. Weet nu weer waarom ik niet in het week-end het Haringvliet op gaat. Heel Nederland is natuurlijk vrij i.v.m. Pinksteren en het gras bij de dam staat helemaal vol met caravans, botenwagens, tenten en weet ik niet allemaal. Hele gezinnen met BBQ, scottels een waar feestfestijn. En op het water scheuren de zeilboten, catamarans, speedboten met of  zonder banaan achter hun reet om ons heen. Dit wordt aan deze kant van het Haringvliet natuurlijk ook niets. We proberen van alles en zoeken alles af op onze bekende stekken vanaf een metertje of 16 naar 7 mtr. wachtend op een eerste aanbeet. En na een half uurtje krijg ik dan een heel voorzichtig tikkie. Sla natuurlijk direct en de hengel staat hoepeltje rond. En na een paar flinke runs komt bonkend de eerste vis van de dag naar boven.

Gelijk een mooie glasoog.

Moet nog uitkijken want mis ook nog ternauwernood twee zeilboten tijdens de dril. Maar een mooie 64tiger komt naar boven zeilen. Hehe eindelijk. Wat heeft dat lang geduurd maar achteraf mogen we niet klagen maar dat blijkt pas later. En even later heeft Hans een een “vastloper”. Maar voor de eerste keer dit meemakend weet hij eigenlijk nog niet wat hij er mee aan moet en ik zie twee ferme tikken op zijn top van de hengel en voordat ik kan zeggen aanslaan issie los. Jammer jammer. We vissen zeker nog een uurtje het talud af maar welke staart, kleur of grootte, we er ook aan doen niks, nada, noppes. Waldi aan de lijn en die verkassen naar de vuurtoren voor Hellevoetsluis. Ze hebben voor Oudenhoorn nog een visje kunnen vangen maar allemaal onder de maat. Hun totaal staat op vier stuks. Bedroevend dus. Wij verkassen even later ook naar het strandje van den Ouden. En waarrempel na een kwartiertje op weer 12 mtr. een niet te missen dreun op de hengel. Echt in één keer rond. Fantastisch. Aanslaan en de dril kan beginnen…… voor Hans natuurlijk. Die haalt vlug zijn hengel in en drilt de vis en ik moet zeggen zeer vakkundig naar boven. Hij is vorig jaar al een paar keer mee geweest naar de Blokkendam op de zeebaars en dat werpt nu zijn vruchten af. De vis gaat zeker 5 keer door de slip heen en bonkend gaat de top enkele malen onder water. Kikken is dat hoor ik wel eens op de VisTV een hele grote vent zeggen en zo is dat ook.

AVI filmpje, komt er aan als ik het snap. Nu 2022 de nieuwe site eerst opbouwen.

Ik heb ruim de tijd om alles te filmen dus we kunnen thuis in ieder geval ook opscheppen. Natuurlijk heb je altijd baas boven baas en de vis is 3cm groter dan die van mij. Proficiat broerlief en we zagen in ieder geval glimmende ogen en een big smile voor in de boot.  Inmiddels een uurtje of twee en de TroutBuster houdt het voor gezien. Niets meer bijgevangen en geen enkele aanbeet nog gehad. Wij dobberen nog een uurtje op het water lekker in de zon maar het is meer ontwijken van de speedboten met hun hekgolven dan vissen en we houden het ook voor gezien. Alles bij elkaar natuurlijk een heerlijke dag maar je wilt gewoon meer aanbeten. Heb zelden zo’n slechte dag meegemaakt en denk dat alle drukte er mee te maken heeft gehad. Maar zoals Waldi altijd zo mooi kan zeggen a bad day of fisching still beats a good day at work.. En zo is het maar net.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *