Weer lekker bijgekletst

Die ruiken best sterk.

Het is al weer een paar jaar geleden dat ik specifiek op de karper heb gezeten. Mijn foudraal staat er veel te mooi bij. Ik heb ook veel lege die ik niet meer gebruik en wil een nieuwe kopen voor vier wagglerstokjes. Zodoende heb ik eest maar eens die ik toch niet gebruik op de foto gezet voor op marktplaats te zetten.

Als ik terug kijk dan is het al eventjes geleden dat we hier hebben gezeten de laatste keer. Wat gaat het snel. Dat was in augustus 2016 alweer ( https://bassbuster.nl/2016/08/08/polder-karper-4/ ) dat we een paar keer zijn geweest .

Wat een mooi stekkie is het toch.

Ik heb om zes uur afgesproken maar ben een half uurtje te vroeg. Dacht dat Leo ook wel visdrang zou hebben maar die is een kwartiertje later dan afgesproken. De aanbeten verwacht die toch in de schemer. We gaan het zien.

18.33 uur. Zou die vernieuwen zegt Leo.

Maar dan zitten we toch om half zeven. Toen ik aankwam kwam de boer net van het land. Die heeft al het gras omgegooid in strepen op het land. Het hek staat nog open dus we brengen de spullen met de auto naar achteren op het land. Na uitladen zetten we de auto’s weer aan de weg neer.

Leo zet zijn hengels toch naast het riet neer.

Het is krap voor ons om vier hengels kwijt te kunnen en dat zit Leo niet lekker. Stel we moeten hier de vis landen dan staan ze in de weg dus die zet toch zijn hengels aan de andere kant van de rietkraag neer.

19.12 uur.
Rust wordt eventjes verstoort.
Wat een herrie maken die toch.

Even later komen er ganzen over vliegen. Die gaan foerageren op de weilanden om ons heen. Zo laat nog zeggen we nog maar in de dikke schemer komen ze zo dadelijk al weer terug om richting Spui te vliegen naar het natuur reservaat.

19.13 uur. Hier is het nog still.

We hebben genoeg te vertellen en de tijd vliegt altijd als je vist. Om je heen gebeurt er ook van alles als je het wil zien natuurlijk. Er jaagt zelfs een snoek vlak onder onze voeten onder de leliebladen door. Fantastisch om te zien. We zagen in eerste instantie weinig activiteiten op het wateroppervlak maar nu gebeurt er steeds meer. We zien al karpers hun kieuwen schoon maken door hoog uit het water te springen.

19.28 uur. Leo verdeeld toch zijn kansen.

Leo haalt toch een hengel op en verplaatst die naar de rechter kant in de sloot. We zitten precies op een kruispunt en nu zitten we in elke vaart te vissen. Nu kan die ook wat tijgernoten rondom het aas gooien.

Leo zijn tweede hengel.

Lijkt me een goed plan. We zitten tot nu toe heerlijk uit de wind die al minimaal is en muggen zijn er wel maar deze zijn klein en zoeken ons niet op.

We zitten op een kruising.

Eén hengel ligt op de hoek aan de overkant en de andere ook aan de overkant meer naar links tegen een leliebed aan. De linkerkant van de vaart moet ik te ver van de kant af gooien want er ligt een leliebed net om de hoek heen zodat de lijn anders er in verstrikt raakt.

19.29 uur. Dit setje ook weer eens uitgelaten.

We blijven nog tot in het donker vissen maar we hebben er geen geloof meer in. Was weer gezellig maar een beetloze avond. Gebeurt ook met karpervissen. Nu zou een voerboot wel wat wezen voor ons die ik vorige week uitgelegd zag op LvP. Hier in de polder moet je anders heel veel geluk hebben dat er eentje voorbij komt. Het is onmogelijk je voer met een katapult of werpbuis bij je haakaas te gooien. Dat is te ver. Volgende keer beter..

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *