Buckaroo’s 24.8 Laatste wedstrijd der titanen 2024.

15.40 uur. Verzamelen.

Als ik aankom op vrijdag 5 juli 2024 gaan de mannen net uit de wind achter het gemaal van Noordermeer staan. Voor ons staat de wind best gunstig schuin van links en door de bomen zitten we redelijk deze keer uit de wind tussen het hoge riet.

Het is druk op de weg en we horen al dat de mannen uit Spijkenisse en die omgeving er twee keer zolang hebben over gedaan om hier te komen.

Mats bedankt.
Heerlijk hoor zo te beginnen.
En sterke verhalen natuurlijk.

En de start is weer fenomenaal met een heerlijk dönner broodje dit keer meegenomen door Mats.

Marco is er ook.
Senior trekt ook voor junior.
Ik heb dus steiger 90.
Dat was Mats zegt Harry.
Met z’n 2en grabbelen.
We kunnen loten.
Mike zit goed naast de uitlaat.

Altijd weer een gebeurtenis want zo dadelijk zie je elkaar niet meer tussen de rietkragen.

Met de twee wedstrijden als aftrek staat Marco dus op eenzame hoogte met acht punten. Mats de kampioen van vorig jaar heeft twaalf punten en moet zijn best doen en hopen op een slechte dag van Marco. Dat is spannend dus. Mike heeft 16 punten. Die vist dit jaar fantastisch. Is Back to basic gegaan dit jaar zegt die en dat doet die goed in zijn eerste jaar als gepensioneerde. Kees N heeft er 17 en die heeft veel opgestoken dus van zijn zwager Mike. Kan niet anders. Maar die is er vandaag niet bij dus we weten al wie er derde wordt dit jaar. Tjeerd heeft Sr 22 en voor mij niet meer in te halen. Ik heb er dus 27. Mijn directe concurrenten Tjeerd Jr heeft er 30 en Theo 39 die moet ik dus voor zien te blijven vandaag. Maar dat wordt lastig als we de loting zien. Tjeerd en Theo zit dicht bij het gemaal. Ik zal mijn best moeten doen als één na laatste in het rijtje vwer weg van het gemaaltje Noordermeer. Zoals dus elk jaar ben ik zesde maar dan moet ik vandaag wel Tjeerd Jr en Theo wel voorblijven.

Links van me zit Jos.
Ik zit op 90.
Rechts van me zit Piet.

Ik kies voor de bolonaise hengel van zeven meter en maak een voerplek aan op het tweede randje hier aan het kanaal op ongeveer vijf meter water. Met de feeder begin ik driekwart want wordt me verteld door het gemaal ligt er aan de overkant op de rand naar zes meter altijd een hoop vuil als die spuit. Maar ik ziet Piet naast me gelijk mooie voorns vangen pal tegen het riet aan de overkant. Daar is het minstens drie meter diep ziet ik na peilen en zo dicht mogelijk tegen de begroeiing aan gooien is het plan. Dus start ik daar ook na een uurtje een voerplek. Ik hoop dat de vis er op komt want we vissen maar tot half negen vandaag door de prijsuitreiking zo dadelijk in ”t oude tramstation. Want met de dobber vanaf vijf tot acht meter of driekwart met de feeder krijg ik geen aanbeten. En dat terwijl Marco er wel met de vier deeltjes vaste stok regelmatig mooie voorns weet te vangen. Mij lukt het in ieder geval niet. En naast me Piet dus die ze heeft gevonden pal aan de overkant tegen de begroeiing. Wat doet ik verkeerd want zowel Jos links naast me als ik kunnen ze niet vangen. Jos vangt vanavond alleen een dikke grondel. Ik een paar voorntjes.

Piet heeft zijn best gedaan.
Mooi klusje voorns.
Dik drie kilo.

Mijn buurman heeft toch een mooi klusje voorns kunnen vangen door hard werken. Korfje tegen de overkant gooien en bij het neerkomen geen aanbeet krijgen of missen weer inhalen en opnieuw ingooien. Jammer genoeg ben ik daar te laat mee begonnen. Dat hoge riet heeft ook zo zijn voordelen dus want je ziet echt niet wat je buurman uitspookt.

Daar moet ik het mee doen.
Onder toeziend oog van Piet.

Vandaag op drie stekken gegokt en verloren. Alleen aan de overkant tegen een rietpol kan ik zo nu en dan een voorntje pakken door continu met een heel klein korfje en lange onderlijn in te gooien. Moet zelfs een kilo voer bij maken om dit vol te houden. Maar alleen zo kan ik wat voorntjes strikken aan een stukje worm als aas. Dat is ook het enigste wat ze illen want maïs wat door mijn voer zit, maden, casters dat moeten ze vandaag niet hebben. Het begint dan eindelijk bij mij te lopen maar veel te laat. Want daar gaat de toeter al.

Maar eentje die voetbal kijkt.
Altijd weer spannend.
Arno is er ook eventjes.
Weer gezellig.
Gebroederlijk naast elkaar.
Sterke verhalen genoeg.

Ik ben de laatste die binnen komt in het tram Café & bar ’t Oude Tramstation waar de prijsuitreiking wordt gehouden. De grote TV staat aan met het voetbal maar daar is niet zoveel interesse voor onder de mannen. Die hebben allemaal niets met voetbal. De laatste viswedstrijd vorige week heb ik niet mee gevist omdat Nederland speelde tegen Oostenrijk en dat kost me trouwens wel een plek in de rangorde zo zal ik dit jaar zevende worden. Alleen Kees en Theo zijn dus oranje fans in deze groep zoals te zien is boven op de standenlijst. Die waren er ook toen niet bij.

De eerste 5 prijzen.

De eerste vijf krijgen weer een bekertje en dit keer zijn het wel hele mooie prijzen door Marco uitgezocht. Miniatuur brasem op een standaard. Ziet er fantastisch uit. Die mag misschien wel van moeders de vrouw op het tafeltje, kast, vensterbank of randje stralen voor een jaartje om op te scheppen tegen de visite.

Marco heeft weer voor mooie prijzen gezorgd.
Voor iedereen weer naar keuze.
Heerlijke truien.
Hengelsport hebbedingetjes.

De tafel staat weer vol met leuke prijzen. Voor de eerste vijf een leuke herinnering en dit keer een miniatuur brasem op een standaardje, wat uitzoeken van de tafel en allemaal een flesje jajem met of zonder alcohol of bubbel naar keuze.

De kampioen van 2024 met 8pnt.
Tjeerd Sr. is vijfde met 19 pnt.
Theo acht met 31 pnt.
Jos nummertje elf met 46 pnt.
En wordt Kees aangekleed door zijn broer.
Mats is tweede dit jaar. met 11 pnt
Tjeerd Jr. is nummer zes met 25 pnt.
Piet op plaats negen 37 pnt.
Harry met 48 punten op de twaalfde plek.
En de KanjerPrijs is dit jaar voor Theo.
Mike is derde geworden met 12 pnt.
Ik ben dit jaar dus zevende met 27 pnt.
Glenn met 42 punten op de tiende plek.
En pakt Nico de poedelprijs dit jaar met 53 pnt.

Met de twee slechtste wedstrijden of niet aanwezig. Die met de meeste punten dus worden er afgetrokken. De meesten moeten de economie nog draaiende houden en de rest zit een beetje in zijn maag met al die vrije tijd dus gaat op de onmogelijkste tijden op vakantie. Vandaar dus die aftrek. Zo is er op de tafel voor een ieder wat te vinden om zijn prijs uit te zoeken. Marco pakt een hengelsteun voor aan zijn kist. Mats een voer emmer met afdek ook voor op de poot van zijn kist met een lekkere warme hoody. Mike gaat voor de Catfishbon zo ook voor zijn zwager Kees N die afwezig is voor zijn werk. De twee Tjeerten gaan ook voor een bon om wat in de winkel uit te zoeken van Hengelsportzaak de Catfish met een alcohol vrije en een kaboutershotje. Ik kies voor het schepnet en een blond biertje. Theo gaat ook voor de bon en een likeurtje en Piet kiest voor de bon en het bierpakket. De gebroeders Timmerman hebben weer genoeg voer voor het volgende seizoen bijeen gesprokkeld hoor ik van ze. En Jos doet het steeds beter na 69 keer de poedelprijs te hebben gewonnen kruipt die nu langzaam omhoog in het klassement want die gaat steeds meer vis vangen. Die heeft het door en kiest voor het voer en karamel. Krijgt gelijk van Mats te hoeren hoe die dat moet gebruiken. Die gaat dus volgend jaar voor het eremetaal. Pakt dit jaar Nico de poedelprijs met een mooie trui en een rode wijn net voor Jos dus en Harry. Kees W heeft dit jaar weinig mee kunnen vissen door zijn wedstrijd schema’s met de grote jongens aan het Kanaal en in Wales waar die elk jaar naar toe gaat. Dus dat kwam allemaal dit jaar niet zo goed uit. Maar iedereen weet nu wie ons mede sponsort door die shirts. Weer bedankt Desireé en Patrick van de Hengelsportzaak de Catfisch voor de giften. En de mooiste prijs denk ik de KanjerBokaal gaat naar Theo die dit jaar de grootste brasem heeft gevangen. Gefeliciteerd goosert. Goed gedaan weer.

Groepsfoto.

Het was weer een leuke competitie dit jaar maar we hebben nog een paar leuke dagen tegoed. Naar die commerciële putjes. Gezelligheid voorop en dat is heerlijk vissen. 6 augustus gaan we naar de Vossekuil, 16 augustus op haaienjacht voor de Neeltje Jans. Dinsdag 10 september weer naar ’t broek. Dan 20 september weer op haaienjacht voor de kust als het weer dat toestraat. En op 28 september gaan we naar BearLake. Allemaal leuke vooruitzichten dus. Tot dan. TightLines en allemaal gezond weer op.

Rest me nog het woord aan Marco.

Ik ben dus met de laatste wedstrijd toch nog voorbij gelopen door Tjeerd Junior met drie punten. Dat Jos op een wedstrijd zelf op een plek is gaan zitten en vier brasems ving en ik een voorn van 480gram wat me dus punten koste en de slechte loting op de laatste wedstrijddag heeft me de das omgedaan dit jaar. Ben dus eeuwige zesde af maar wel de verkeerde richting op. Volgend jaar beter mijn best doen zullen we maar zeggen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *