VethsVK 24.8 op de 8Vijver

Verzamelen.

We vissen vandaag op de 8vijver met de VethsVK alweer wedstrijddag nummer 8. We zijn beland op de helft met de voorjaar competitie. Er kan dus nog van alles gebeuren.

Wat leuk Fred Levering doet ook weer mee vandaag maar daarin tegen moet Hans van der Vaart afzeggen. Die is met de fiets gevallen en heeft twee gebroken ribben. Nee dat is dan niet fijn vissen. Hij heeft al last als die moet lachen en moet zittend slapen. Ik heb gisteren zijn maden opgehaald en Jan Jobse was net geweest met een prachtig presentje van ons veteranen.

Beterschap kerel dat we je maar weer snel zien met je hengels. Jan Jobse kan zelf ook niet vandaag en ook Martin Spaans en Thomas Krenzien moeten afzeggen. We zitten dus met tien man vandaag In het Kooisteebos. De plas noemen we door de vorm de 8vijver.

We zijn met z’n tienen.
De Penningmeester.
Dus er moeten een paar nummers uit het zakje.
En de laatste voor mij.
Gelukt geloof ik.
Daar zat ik zondag ook.
We kunnen.
Wordt het eiland.

Sinds we hebben ingesteld dat ruilen mag want er zijn een paar mannen die hier niet naar achteren kunnen lopen met hun spulletjes. Van hogerhand in de vereniging is er besloten dat je niet meer met je auto over met pad naar achteren mag om snel uit of in te laden. Met Joop al weken geleden afgesproken dat als hij nummer één of twee hier op de 8vijver trekt ik met hem zal ruilen. Daar heb ik geloof ik nog nooit gezeten. Daar is de kant wel heel steil en dat kan die breed besnorde postbode niet vissen. Dan moeten we reddend zwemmen. Ik trek nummer vijf en dat is wel de plek waar ik er zondag zes kon netten en enkele verspeelde. Het zij zo.

Op de landtong.

Het belooft een mooie dag te worden. Hoe anders was dat wat ze voorspelden begin van de week. Harde wind met onweer maar dat is verplaatst naar morgen. Wat een mazzel hebben we weer. Joop heeft zich vergist in de nummering ik zit niet in de kleine vijver te vissen daar zit Kees maar toch in de grote. Ik was van plan met de winkler pickers te gaan vissen dat gaat fantastisch dat drillen van die grote vissen. Maar nu ik toch in de grote vijver naar het midden moet gaan vissen zijn deze eigenlijk te licht voor dit werk om die method van dertig gram weg te zetten. En jawel hoor na de tweede worp gooi ik alles af. Ik moet teveel kracht zetten. Moet ik dus weer naar de auto en gelukkig heb ik de foedraal met feeders meegenomen.

08.37 uur.

Aad op het eindnummer heeft al snel een platte liggen in zijn netje. Dat begint in ieder geval goed daar. Terwijl ik voor de eerste keer de dsistance meter in gebruik heb genomen, overgenomen een paar weken van Piet Schipper. Die distance meter is om de lijn van korf naar molen af te meten dus waar je precies vist. Breekt je lijn onverwachts dan heb je de afstand van je voerplek vast gelegd. En dat komt nu goed uit. Want slagen tellen van je molen is lastiger. Zo heb ik al snel mijn andere hengels opgetuigd want die zitten gebruiksklaar in het foedraal en op de goede afstand naar de voerplek van twee korven voer. En een half uurtje later is alles pico bello voor elkaar. Ik loop al wel een brasem achter met Aad en Harry aan de overkant op stek zes.

08.59 uur. En we kunnen weer.
Kees heeft intussen ook een grote Bliek.

En om negen uur ben ik weer helemaal bij. Kees achter me heeft tijdens dat ik naar de auto moest lopen ook al een grote Bliek gevangen dus dat gaat helemaal goed komen of.. Even later kan ik de eerste brasem haken. Wat een bak is dat dan maar door alle perikelen heb ik mijn schepnet nog helemaal niet opgetuigd en zit nog in de foedraal. Ik roep naar Kees of die even wilt helpen en die gooit dan mijn karper netske naar me toe. Die begrijp me helemaal verkeerd en ik probeer die pukkelige dikke drie kilo brasem te netten met een steel van 180cm. Dat lukt natuurlijk niet want de drie meter feeder hengel staat recht overeind. De vis slaat een keer met zijn kop terwijl die al boven mijn net zweeft en los is die.

Vuilnisbelt.

In het riet vinden we al allerlei troep als bierblikken, flessen en papier maar even later achter de boom zelfs kapotte stoel en een grote tas vol afval. Onbegrijpelijk wat een zooi laten die hier achter. Nu horen we later dat het hier ’s nachts bal is en onze Poolse gasten dan hier komen vissen. Dan zal het hier wel net zo verlopen als op Land van Paling met de visstand. Volgens Kees liggen niet alleen karpers op de markt maar ook brasems. Kan mijn oren niet geloven.

Lekker in het zonnetje.

Aan de overkant moet ook Harry zijn eerste brasem lossen boven zijn net maar de tweede kan die wel in zijn bewaarnet lozen. Ook Jan op stek vijf zit gelijk in de vis en moet zelfs een brasem lossen. Zijn haak is daar veel te klein voor. Die zit op ruis-, voorntjes en blieken te vissen. Maar die heeft het naar zijn zin als vaste stok visser.

Zo sta jij er ook eens op zegt Kees.
Eindelijk, eindelijk.
10.39 uur.

Maar dan eindelijk loon naar werken. Na twee uur kan ik een brasem foppen en netten. En gelijk een mooi exemplaar. Dacht na die soap van het missen van die dikke vis was de moed me een beetje in de bekende laarzen gezakt. Van alles geprobeert zelfs maden en wormen. Wafters en expanders in alle kleuren en maten. En dan eindelijk de beloning.

10.49 uur.

En tien minuten later pak ik nog een platte. Wat lappen zijn het helemaal gaaf en in de paaipukkels. Wel breekt mijn derde deel van het schepnetsteel. Ik had die al gerepareerd maar kuis af op de oude breuk.

Zo van de warme bakker.
Dat gaat er wel in.

Als je jarig bent word er getrakteerd. En daar komt Henny met de warme sauzeizen. Die gaan er wel in bij de mannen. En terwijl Henny rond gaat verspeel ik weer een dikke brasem. Ik heb mijn schepnetsteel gebroken ondertussen bij het netten van de vorige vis.

Aan de wilgen.

Deze keer staat Kees al klaar met zijn schepnet maar net als ik die voor de tweede keer richting zijn landingsnet trekt schiet de vis los. Weg eerste plaats schat ik zo in met nog een half uurtje te gaan. Niet wetende en denkende dat al die andere brasems ook mijn formaat hebben aan de overkant.

Oké je mag ze wel even zien.

En bij het wisselen van de wacht kan ik het niet laten er een foto van te maken. Ze broeden om de beurt op het nest.

Met een beetje hulp.
12.30 uur.

En onder toeziend oog van Yvonne en de hulp van Fred met netten vangt Jaap zijn tweede vis in de toeter. Dat gebeurt hem wel vaker. Net als het fenomeen dat Martin altijd een loopvis vangt en Jan Jobse zijn voorntjes als torrenprikker dicht onder de kant.

De meetploeg.
Ik kom 50gram te kort.

De schade valt nog mee vandaag. Harry heeft met zijn drie brasems net iets meer dan mijn twee stuks. Het schelt maar vijftig gram. Ik dacht al bij het lossen van de eerste al dat ik het niet best deed vandaag naar ik kan de meeste voor blijven met mijn grote brasems. De schade valt mee vandaag en ik vis een tweetje vandaag en daar ben ik toch blij mee. Heerlijk weer was het vandaag op de 8vijver. Harry kiest voor volgende week het Kanaal door Voorne ter hoogte van de bibliotheek de hoge nummers. Weer heel anders dan waarschijnlijk met levend aas terwijl je hier met kleine Wafters moet vissen. Heb er zin an..

De uitslag van Jan Jobse.

De totaalstand rest ons nog..

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *