Met de VethsVK naar de 8Vijver

07.46 uur.

Met de veteranen van de Hengelsport Vereniging het Voornse Kanaal op woensdagochtend 10 april 2024 is gekozen door Joop om naar de 8Vijver te gaan in het Kooisteebos te Hellevoetsluis achter de Kickersbloem

We zijn vandaag met een heel klein ploegje namelijk met maar acht personen. Beterschap die niet lekker zijn en fijne dagen die op vakantie zijn. Dat vooral met die pensionarissen is de botelnek om alle wedstrijden vol te kunnen maken. Vandaar dat er twee slechtste wedstrijden afgeschreven kunnen worden en dan niet meetellen in het eind klassement.

Kontrole door de penningmeester.

Ik heb geprobeerd een Excel bestandje te maken om de uitslagen te registreren. Schrijf toch elke keer weer een herinnering op dus kan ik dat ook wel er bij doen. De standen bij houden dus. Moet natuurlijk wel eerst door de commissie of dat het hetzelfde er uit ziet als ze al gewent waren.

07.47 Ik ben er dus we kunnen loten.
En de laatste is voor mij.
Bloedfanatiek zijn ze.
Aan de overkant dus.
Aad komt naast me zitten.

Ik moet helemaal achterin zijn en ben blij met mijn wieltjes onder de Rive kist. Was een rib uit mijn lijf maar het werkt perfect. Wat is dat spul van Rive prijzig.

Gaat beginnen met een waftertje
Naast me zit Aad.

Als ik, Martin en Aad dan eindelijk helemaal achterin zijn aangekomen zijn ze al om half negen aan het vissen terwijl wij nog aan het installeren zijn. We halen ze wel in roep ik nog naar Aad naast me niet wetende hoe slecht het ons allemaal vandaag zal gaan. Je moet om rijden door de wijk en een heel eind stiefelen met je spullen door het park.

Links van zit Martin ook nog niet klaar.
Jan Jobse is nu al aan de wandel op 2
Aan de overkant gelijk in het zonnetje.
09.39 uur

Aan de andere kant zit Martin en door de bocht heen Nuno. Aan de overkant achter de huizen dan Joop en Gerbrand en op het eilandje Jan en Harry de Kapitein in de kleine vijver.

09.59 uur.

Bezoek dat hebben we hier nog nooit gezien maar ze maken maar een rondje en vertrekken dan weer.

10.04 uur.
En kan em netten.
10.04 uur. Eindelijk
Haak is al los 2500gram.
Een hele reportage.
Uitzicht de rest van de dag.

Maar dan komt Thomas langs gereden. Die moest vanochtend foto’s laten maken op de röntgenafdeling dus kon niet mee vissen. En warempel die goosert brengt mij geluk. Mijn top valt helemaal slap na een korte tik. De vis heeft zich zelf gehaakt en zwemt naar me toe. Nu snel druk op de lijn zetten anders ben ik em kwijt met die weerhaakloze haakjes. Voelt gelijk goed aan dat is een mooi platte van ver weg. Een heerlijke drill dus. En nu die er toch is dan die gelijk wat plaatjes schieten. En als ik de brasem net is die gelijk los. Wat een mazzel maar net gehaakt dus. Mijn oude Ron Thomson Dialex Winklerpicker van 270 hengel heeft netjes de klappen opgevangen zonder slek te geven aan de lijn. En de rest van de tijd ziet ik af en toe een trilling door de lijn er zwemt wel vis dus in dat nog koude water. Maar te weinig om mijn voerplek wat terug te trekken daar is het nu weer te meer weinig voor. Ik hoop dat de zwemmende vissen mijn voerplek wat verder weg zullen vinden. Altijd gevaarlijk halverwege een nieuwe plek te maken dichterbij. Je zou ze ook kwijt kunnen raken doordat ze verder weg op je oude voerstek gaan azen terwijl je de nieuwe aanleg.

Aad pakt nog wat mooie ruisvoorns.

Al bij de eerste worpen zag Aad dat zijn maden waren plat genepen. Die is na een karper te hebben verspeelt overgestapt van systeem en vangt nu wat ruisvoorns.

12.44 uur.

Nee echt wild was het hier niet door die kou. Dat water moet eerst een paar graden opwarmen willen ze massaal gaan zwemmen en azen voordat de paai begint. Die energie hebben ze toch hard nodig zo dadelijk dus is het wachten op de massale vreetpartij. Ik zat als enigste in de schaduw vol in de wind. En ben zelfs een extra fleece trui en dikke jas gaan halen halverwege de wedstrijd en had het nog niet warm. Het is nog veel te wisselvallig en koud. Heel koud in de schaduw. Ik ben blij van de nul af te zijn vandaag en zeker met één brasem van twee en halve kilo. Dat zet zoden aan de dijk.

12.55 uur.
Eén brasem vandaag.

Het was koud en een slechte dag voor de BassBuster qua vangsten maar de rest heeft het niet veel beter gedaan. Alleen zaten die wel in het zonnetje en sommige in hun T-shirtje. Nee gekheid maar wel zonder fleecetrui en jas.

Komt geen eind aan.
Eindelijk
Mooie ruisvoorns.
Net geen kilo.

En mijn buurman heeft dat goed bekeken. Oud wedstrijdvissers haal je er zo uit. Wisselen van gedachte en plan en dat levert toch nog een vierde plek op van de negen te vergeven punten. Wat een mooie ruisvoorns zitten er toch hier in deze plas. Net als die dikke zeelten. Die zitten hier ook massaal. Zo vang je een net vol en dan weer zie je ze weken niet.

De uitslag van Jan Jobse.

En de totaaluitslag. Volgende week heeft Gerbrand gekozen voor Land van Paling te vissen. Nu maar hopen dat het wat warmer gaat worden zo ook de nachten zodat het water wat kan opwarmen om die karpertjes te foppen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *