Heerlijk op Land van Paling vandaag

Het is weer heerlijk in het voorjaarszonnetje.

Ik ben laat vandaag als Thomas me belt dat die alvast naar Land van Paling is gegaan en mijn plekkie heeft gereserveerd op maandag 8 april 2024. Ik kom er zo aan..

Al met al red ik het een uurtje voor de middag om aan te sluiten. Maar sprak eerst nog een tijdje Leen Riedijk bij de auto over alles rondom de haven. Leen heeft het wel naar zijn zin met wegbrengen over de gehele globe van die miljoenen jachten. Ze wachten op een bootje die weer afgebouwd moet gaan worden. Deze keer is die van een Zwitser die in horloges en treinen zijn muntjes heeft verdiend. Die treinen moeten op tijd rijden en meer van die anekdotes. Normaal bouwen ze die boten af in twee weken maar die Zwitser heeft haast en nu gaan ze het in een weekje flikken. Daarna vertrekt die naar Noorwegen waar de eigenaar een eilandje heeft en er een eigen haven heeft gebouwd om dat scheepje aan te leggen. Ik vindt dat wel leuk wat meer te horen over dat soort zaken. Zo ook hoor ik dat ze nog een paar palen bij moeten slaan aan de overkant. De constructie is te zwaar geworden en dat zie je wel er is niet meer verder gebouwd.

11.43 uur.
Dat ruimt op.

Als ik dan gesetteld bent heeft eindelijk Thomas een kromme stok. Dat helpt wel dat verse aas maar dan draait die een stuk hout binnen. Geeft weerstand genoeg maar beweegt niet.

12.20 uur.
Weer gefopt.

En even later weer hard trekken met heel veel weerstand maar weinig uitvallen. Er komt een plastieken zak boven water vol met water. Zo ruimt dat aardig op aan de overkant.

12.41 uur.

Wat een herrie maken die ganzen. Het Mannetje jaagt alles weg wat er in de buurt komt en het vrouwtje loopt en zwemt overal heen. Paradeert eigenlijk denk om hem gek te maken van jaloezie.

13.16 uur.
Niet te beroerd om te helpen.

Dan eindelijk krijg ik een niet te missen aanbeet en dat net als Kees aan komt lopen. Die heeft een zak wormen voor me meegenomen om zo dadelijk mee te vissen met de BP-Buckaroo wedstrijden. Ik kom net op tijd zie ik zegt hij dan en kijkt gelijk waar ik mee vist natuurlijk. En terwijl ik staat te drillen is het maar goed dat ik de andere hengel de molen op de vrijloop heb gezet. Dat doet ik tegenwoordig want meestal zie je een uur niet en dan plotseling op allebei de hengels een fluiter. Thomas maakt gelijk wat mooie foto’s van het spektakel.

13.17 uur.
Ze kruisen elkaar een paar keer.

En terwijl ik de vis drilt zien we en andere lijn door het water cruisen. Mijn andere hengel staat te dansen in de steun en Kees grijpt hem al na inspectie waar ik mee vist. Dan zie je dat Kees daar veel behendiger in is en die heeft zijn vis veel eerder in het netje dan ik. Terwijl die later begon met drillen. Je moet die vissen ook niet uit laten zegt die maar vangen met een brede grijns. Jawel van die mannen kan ik nog wel wat leren en daarom vis ik graag mee met de BP-Buckaroo’s.

13.18 uur.
Een mooie schub.

En terwijl ik de vis nog staat te drillen hebben thomas en Kees alles al vastgelegd. Herinnering is vereeuwigt.

13.20 uur.
Doet Kees hem wel ff netten.
Daar komt die.
Mooie spiegel bijna leder.

En terwijl ik me niet gek laat maken want nu zou je in de haast te veel druk zetten op de vis om deze te netten en verspelen. Maar met de expertise van Kees komt dat allemaal natuurlijk voor elkaar. Een beter vissen schepper is er niet vinden op deze aardbol.

Bijna een leder karper.

Mooie zestiger en wat een power vis was dat dan. Weer blij mee vandaag en gelukkig werd mijn geduld beloont met drillen.

Wat een herrie schoppers.
Zit inmiddels alleen.
Mannetje blijft op de kant.

Zie dat die mangans de gehele rechtervleugel kapot is. Nu loopt er al jarenlang hier een gans rond met een kapotte vleugel maar die heeft toch en metgezel gevonden. Want vliegen kan die niet.

Nog een mooie karper.

Ik krijg nog een paar lijnzwemmers, één keer zelfs zo klapper dat de hengel van de steun vliegt. Wat een ramm was dat dan. Zoals altijd als je een vis vangt is het in dat kwartier overal beet. En dan moet je weer wachten op een volgende aas kwartiertje. Er zitten hier er gewoon te weinig in is om te evenaren hoe het is in die betaalde karper putjes. Het water is ook helder je ziet tot aan de bodem meters diep vanaf de kant. Dat zal je niet zien in die commerciële vijvers. Daar zit zoveel vis in en die woelen als om op de bodem dat het water nooit helder zal worden. Ik heb weer een leuke middag gehad en een herinnering bij geschreven.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *