2e Paasdag

16.08 uur.

Zondag tweede paasmiddag komt Leo op zijn fietsronde een bakkie doen. Het is heerlijk weer met een blauwe lucht vol witte wolken en een heerlijk zonnetje. Die heeft zijn roofvissetje al drie weken geleden aan de wilgen gehangen en stort zich volledig op het karperen. Overal strooit die rond met tijgernootjes om de karpers te activeren op zijn geliefde stekken. Maar ik kan hem toch overhalen om vanmiddag de laatste dag van het roofvis seizoen af te sluiten.

Maar hoe anders is het om vier uur op zondag tweede paasdag 31 maart 2024. In twee uurtjes volledig omgeslagen met miezer en zo nu en dan houd het op met zachtjes regenen. Als ik aankom op onze stek staat alleen Jan Kwebbel er. Die is er al een paar uurtjes volgens mij woont hij daar. Maar die heeft nog geen aanbeet kunnen registreren. Ik kan op mijn favoriete stekkie zitten helemaal op het puntje. Maar met die tegenwind kan ik eigenlijk net niet ver genoeg gooien met 24gram

16.29 uur.

Maar een kwartiertje later krijg ik dan toch een lichte aanbeet tegen mijn kantje van het talud en kan die verzilveren. Maar net gehaakt achter het lipje. De Salt Bass Water Assassin Texas Roach Sea Shad van 4 inch uit Amerika is dus favoriet deze dagen. Tiental jaren geleden een heel rek over genomen van een Hengelsportzaak achter de watertoren in Dirksland die er mee stopte en dat werpt nog steeds zijn vruchten af.

Waarom zouden goede vormen van shads die zich al hebben bewezen het over tien, vijftien of twintig jaar het plotseling niet meer doen. Dresseur, oke maar als niemand er meer mee vist doet ik er mijn voordeel mee. Deze laatste dagen is deze Texas Roch plotseling geliefd bij onze stekel hier aan het Haringvliet. Want de rest heeft het nakijken dus het maakt toch wat uit. De manier va vissen zal ook wat doen. Nu is het optikken en een stukje slepen zodat de shad een lange glij vlucht maakt en het laatste stukje boven de bodem sneller zweeft. Wegvlucht dus.

17.08 uur.

En dan net na de ergste regenbuien komt Leo er ook bij staan. Zo met z’n drieën is het ondanks het weer gezellig zeker met de anekdotes van Jan. Trouwens slecht weer bestaat niet, wel slechte kleding.

17.30 uur.

De wind is wat gaan liggen nu de buien minder vel zijn maar toch krijg ik er nu halverwege het kanaal een verschrikkelijke beuk op. Toch is het snoekbaarsje wat kleiner dan de vorige. Je merkt het gelijk na de aanbeet. De eerste run gaat nog door de slip heen dan wat tegendruk maar dan is de tegenstand al snel voorbij. De volgend worp over dezelfde plek heen levert toch weer een ferme tik op maar ze pakken de shad net achter de haak in de staart waarschijnlijk. Want ik slaat een gat in de lucht.

Ze worden steeds kleiner.

Leo komt gelijk bij me staan natuurlijk maar we kunnen niets meer trickeren. Zal die ene misser de rest hebben verjaagt van die school dreumesen. Als er entje terugduikt tussen zijn vriendjes en er vandoor gaat zal de rest zeker mee vluchten. Ik ziet het, vergelijk het altijd aan een troep leeuwen of wolven zo’n roedel glasogen.

17.30 uur.

Om half zes is het gedaan voor ons als locals. We nokken af. Er komen nu steeds meer vissers bij en we verstaan er geen woord van wat ze zeggen. Dat heeft de sfeer wel veranderd de laatste tijd. Er is heel wat veranderd qua samenstelling zoals te lezen valt in de BassBusterAvonturen. Wij hebben vandaag onze herinneringen weer wat bijgevuld. Een afsluiting van vis seizoen 2023-2024 is een feit.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *