Laatste dagen

Valt mee 5 man.

Morgen 31 maart 2024 eerste paasdag gaat het heel de dag regenen volgens de weerberichten. Dus nu zelfs zo nu en dan het zonnetje doorbreekt en het droog blijft de rest van de dag gaat het kriebelen. Toch nohg maar eventjes naar de Punt maar het zl wel druk zijn. Het zijn de laatste dagen van het seizoen. Maandag 1 april is het weer twee maanden gesloten seizoen om te roofvissen. In ieder geval verboden op de predators te vissen en sowieso met kunstaas groter dan twee centimeter.

Als ik aankom zijn er zo te horen weinig die een aanbeet hebben kunnen registreren. Het valt mee met de drukte. Eentje uit Hellevoetsluis daar mag ik naast zitten. Dan een Litouwse visser, Jan Kwebbel. Nog iemand uit Litouwen en een turk op het puntje. Jan is vanmorgen vroeg begonnen. Tussen de middag een hapje wezen eten en terug gekomen. Tot nu toe geen tikkie gevoeld. Hij raakt de flow toch niet kwijt waar die zo lekker in zat de laatste tijd.

16.39 uur.

Maar dan geven de mannen er de brui aan en zit ik alleen nog met Jan en even later schuift Piet uit de Peel ook nog aan. Zo wordt het toch nog gezellig we kunnen iedereen weer verstaan. Alhoewel dat Peelse is ook een dialect dat je moet leren kennen maar na een paar jaar gaat dat lukken. Zo kan ik ook op mijn geliefde stek zitten helemaal op het puntje. Ken er onderhand elk richeltje, gaatje of mosselbank herkennen aan de loodkop te voelen. En warempel. Ik kan een dreumesje foppen. Een snoekbaarsje van vorig jaar. Jan naast me wordt gek. Sta hier al heel de dag, niemand vangt wat en die fotograaf moet ons zo nodig de loef af steken. Hilariteit natuurlijk en Piet wil er wel een plaatje van schieten.

17.14 uur.

Piet pakt in want morgenvroeg moet die weer een endje rijden naar zijn familie om van het Paasontbijt te genieten. En terwijl die zijn hengel inpakt pak ik toch een beter exemplaar zander. Dat is dus weer een fotootje en die loopt gelijk naar zijn auto maar niet om in te pakken maar haalt zijn geluks shadje. Waar één glasoog is zijn er meer zegt die dan en vist weer verder.

17.18 uur.

En toch mag ik er nog eentje vangen. Wat een mazzel vandaag allemaal beginnersgeluk zegt Leo dan altijd. Kan m’n geluk niet op. Ben de enigste vanmiddag met wat tegen gespartel aan de andere kant van de lijn.

18.05 uur.

Ik krijg nog wel aanbeten soms best wel een harde tik maar ze zijn voorzichtig aan de andere kant van het talud geworden. Pakken alleen het staartje en dan ben je kansloos zonder dreg. Als ze dan het staartje houden is het afgelopen met de aanbeten. Wat ik er ook aan knoop geen interesse meer aan de overkant.

Denk al minstens 15 jaar oud.
Heb er nog wel wat van.

Toch maar weer nieuwe maken voor volgende keer. Kleuren maakt misschien dan toch wat uit want ander kleuren van het zelfde merk die lieten ze toch links liggen.

Dus toch maar weer bijmaken.

Lichte kleur lijf, donkere kleur staart. In alle kleuren. Heb ik het niet eens over de formaten. Ik vis eigenlijk altijd met het formaat van de aasvisjes. Maar dat werkt ook niet altijd. Concurrentie misschien uitschakelen en dat zou zeker kunnen met de baarsachtige kleuren. Ik dacht dat maakt niet veel uit als die kleuren op die diepte. Hoeveel licht is daar nu. En die vissen, zijn ze nu kleuren blind. Hoeveel zien die ervan of zien ze alleen grijs tinten. In ieder geval kreeg ik geen beet meer. Kan toeval zijn natuurlijk want niemand kon ze vandaag foppen daar op de punt.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *