Voornse Kanaal – de Bieb

12.47 uur.

Het is de mooiste dag van de week dus je raad het zeker al. Tuurlijk maar waar. A.s. woensdag vissen we met de veteranen door Aad deze keer gekozen aan het Kanaal door Voorne ter hoogte van de Bibliotheek. Daar is een stukje wedstrijdwater met nummering op de straat gekalkt. Van één tot denk ik dertig ofzo. Bij de veteranen is er dan een keuze voor de lage of hoge nummers en meestal is dat de hoge nummers dus vanaf nummer tien en dat is nu ook zo

Als ik dan net voor één uur maandag 24 maart 2024 de brug over rijdt ziet ik dat er een sluisdeur open staat maar geen bootjes die passeren. Ik hoop dat die wel komen zodat al die brasems er door kunnen het Voornse Kanaal op.

12.48 uur.

Want we zitten op ze te wachten de komende paar maanden zeker naar achteren toe op het wedstrijdwater. Ik gaat vandaag dus niet zo ver en strijkt neer ter hoogte van de bibliotheek. Daar we we ook woensdag gaan vissen met de VethsVK.

13.07 uur.

Ik gaat op het kopnummer zitten nu ik het toch voor het uitzoeken heb want ik ben helemaal alleen. Daar zit je ook het lekkerst. Het is er bijna vlak en ze zitten er wel vaker vrij te vissen zodat de vis die er is daar vaker wat te vreten kan vinden.

13.19 uur.

Vandaag niet met mijn zelf gemaakte onderlijntjes maar weer eens eentje uit de oude doos. Sinds ik met de Buckaroo’s mee vis dus al weer zo’n zeven jaar gebruik ik andere haakjes Gamakatsu LS-2033F die zijn met oogje. Dan met dikkere lijnen soms 22/100 want op de 8vijver op twee meter water sprongen de brasems van over de twee kilo zo uit het water en brak de korte lijn op het gewicht van de korf of method. Ik begin toch met die volle lengte van 75cm.

13.32 uur.

Zo ik zit. En als ik dan een foto maak voor de veteranen App heb ik gelijk beet en verlies bijna mijn telefoon. De eerste is binnen we zijn binnen een paar minuten van de nul af.

13.37 uur.

Wat korfen voer gebracht. Maar daarna is het stil aan de overkant.

14.18 uur.

Maar geen beweging in de toppen aan deze kant maar stil blijft het aan deze kant zeker niet. Jan Kwebbel komt een uurtje naast me zitten. Ik weet dus alles weer wat er in Hellevoetsluis is gebeurt de laatste dagen en die wil ook wel een plaatje schieten als ik eindelijk wat ziet op de top.

14.49 uur.
Vriendjes zijn zo gemaakt.

Ik krijg zo nu en dan wel wat te zien op de stekken maar dat is minuscuul. Alsof ze langs de lijn schuren want aan het aas is niets te zien. Mais, maden en wormen ook in combinaties levert geen aanbeet op.

15.02 uur.

Als dan de top een halve centimeter strekt en blijft staan en weer langzaam terug zakt. Dat gebeurt een paar keertjes en als die dan na enkel malen twee centimeter verder strekt slaat ik aan. Het ie een brasem van bijna twee kilo en net geen 60cm. Het haakje zit net in de lip. Op een onderlijn van 75cm. Ze zijn wel heel voorzichtig dus en ik denk dat die alleen was op de stek. Anders was er wel voedselnijd en was de aanbeet sneller gegaan. Want nu leek het wel voor je gevoel een twintig minuten te duren. Wat een spanning. Nog minder voeren dus naar een kleinere korf.

16.07 uur.
Ook voor in het lipje.

Gezellig, inmiddels is Inge die vroeger bij mij de winkel bestierde naast me komen staan. We hebben elkaar al een tijdje niet gespoken. Wel gezien maar dan was ze op weg naar haar werk. Nu kwam Inge er vandaan dus een praatje pot, bijkletsen want er gebeurt is zo’n gezin met twee jonge meiden een tweeling natuurlijk van alles. Maar goed ook dat er zo en nu aanspraak is want anders was ik denk ik al verkast.

16.21 uur.

Maar dan uit het niets el een serieuze aanbeet die niet te missen is. Wat een bruut geweld aan de andere kant van de lijn. En die klant blijft diep en bonkend bij de bodem de strijd leveren.

16.25 uur.

En deze strijder is al in volle paai kleed. De pukkels zitten al over zijn hele rug. Deze komt zeker vanaf het grote water het Haringvliet vandaan. Wat een dikke brede rug heeft deze en nog niet eens volgroeid. Er zit nog geen knik in zijn schouder achter zijn kop. Gaat nu al naar de zestig cm. Wat moet dat een gigant gaan worden laat die maar de eitjes gaan bevruchten zodat er gezonde grote exemplaren mogen uitgroeien.

16.28 uur.
16.35 uur.
16.39 uur.

Dan komt er dus een schooltje voorns langs en staat de top niet stil. Wordt er getrokken aan je aas totdat er eentje is die alles wil hebben wat op de haak zit.

16.49 uur.

Ik heb heerlijk gezeten in het voorjaar zonnetje. De trui kon uit en ben zelfs wat verkleurt volgens Henny als ik binnen komt. Alle vissen zijn wel gevangen als ik alleen zat. Zou dat klessebessen al te veel herrie zijn aan de waterkant bij het Kanaal.

17.37 uur.
17.39 uur.

Ik rijd nog eventjes langs Land van Paling maar Thomas die er vanmorgen zat is al vertrokken en er zitten twee anderen op de stek te vissen. Zo ook op de punt daar is het weer druk. Piet heeft zijn bootje gepakt ziet ik en ligt voor de mondng. Gelijk heeft die zit je niemand ook niet in de weg..

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *