8 Vijver

We hebben de vijvers helemaal voor ons zelf

Woensdag 14 maart 2024 begint de competitie weer met de Veteranen van Hengelsport vereniging het Voornse Kanaal. Om nu niet weer als vorig jaar te starten gaat ik vandaag zondag 10 maart met mijn spulletjes naar de waterkant om alles weer in orde te vissen. Eerst gooi ik er een app uit om acht uur en natuurlijk Nuno en Fred gaan zo ook naar de 8vijver. Dat is gezellig want ik weet dat Piet Schipper gisteravond een feestje had en dus niet komt.

Als ik dan dik na negen uur aankom is ook Nuno net aangekomen en pakt zijn spulletjes uit. Gaat snel de auto uitladen en me omkleden.

En net voor tien uur ben ik er klaar voor. Fred heeft al een platte gevangen vanmorgen dus laat ze maar komen.

Een nieuwe hengelsteun.

Heb mezelf een beetje gekieteld met een nieuwe hengelsteun en deze bevalt prima. Alles vast gezet en dan blijft ook alles in die stand staan. Heel blij mee. Natuurlijk de steun zit vast aan de Rive kist en de toppen trillen dus bij bewegen van de stoel maar dat neem ik wel voor lief.

Nuno met zijn eerste brasem.
En genet.
De eerste is binnen.

En dan als ik net geïnstalleerd ben vangt onze brasem specialist van de Veths zijn eerste brasem

Een heerlijke set bijeengesprokkeld.

Maar het valt stil bij de buren en dus ook bij mij. Wat te doen.

Maar als dan Fred zijn tweede platte vangt na een half uurtje ben ik om. Ik maak mijn tweede stok klaar en gaat ook vissen op een andere afstand.

Met een andere kleur pellet en doet er een luchtje bij. En natuurlijk de eerste vis die je dan vangt is op de eerste stok. Maar terwijl ik die dril staat de tweede ook rond en verspeel die dus. Een half uur niets en dan op twee hengels waarvan er bij eentje maar twee hoopjes methods voer liggen beet. Zeg het maar.

10.28 uur.
11.13 uur.
11.44 uur.
13.52 uur.
15.06 uur.
10.43 uur.
11.17 uur.
12.06 uur.
14.05 uur.
15.16 uur.
10.58 uur.
11.34 uur.
13.40 uur.
14.17 uur.
15.23 uur.

Nadeel is met twee hengels natuurlijk zie je even niet en terwijl je een vis drilt slaat de top van de andere stek ook dubbel. Dat fenomeen kennen we inmiddels wel. Alsof ze allemaal plotseling gaan azen. Arno zit in hartje Rotterdam te vissen, schept op over zijn vangsten nu al twintig vissen de man en dat mag natuurlijk sterker nog het is alleen al leuk allemaal te horen qua vangsten en klaagt over de parkeer onkosten en ik heb al even geen beweging op de stek als allebei de hengels je gelooft het niet staan te klapperen in de steunen en ik te laat ben. Heb de ene hengel nog in m’n hand als de ander bijna kwijt ben. De vissen springen boven water en dat fenomeen van de 8vijver op zich zelf is hier al een prachtig gezicht. De vissen haken zich zelf en schrikken zo erg in deze ondiepe vijver dat ze volledig boven water springen. Het was lekker weer en dan blijf je zitten. De aanbeten waren steeds binnen een half uurtje en dan daarna zag je geen enkele beweging meer op de stekken. Je moet dus echt actief vissen en ze bezig houden om ze te lokken. Veths tot woensdag,,.

Mooi setje.

En tja, het is even investeren maar nu kan ik ook op de 8 vijver vissen en op Land van Paling. Hobby kost nu eenmaal wat.. Tot woensdag ochtend.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *