Eerste Kerstdag 2023

Hoog water.

Maandag 25 december 2023 is het nog steeds regen en harde wind. Iets minder wind dan gister want toen was het wel bijzonder zoals je de foto’s en filmpjes hebt gezien.

Maar als ik ziet dat net na vier uur het een uurtje drogg is kan ik het niet laten en kleed me om om naar de schemering toe te vissen onder de vuurtoren.

Alleen het ponton is nog boven water..

De steur denkt er nu aan om te vertrekken. Die is bijna onder water

15:20 uur.

Ik wacht nog eventjes de bui af in de auto en zodra die stopt sta ik buiten. Ik kan nog net zitten tegen het schuine talud op het krukje nog gemaakt door Arie.

15:26 uur.
15:56 uur.

Ik kan er toch twee foppen en in betrekkelijke korte tijd dat ik er zit. Het lijkt veel langer als je alleen zit te vissen. Maar op de derde aanbeet moet ik ;ang wachten en het wordt al donkerder. Ik gaat toch nog een half uurtje naar de overkant.

16:20 uur.

Ook hier heb ik het rijk alleen. Het water is mooi dik bruin en ik ziet aasvis boven komen gevangen door de fuutjes. Dat moet goed komen maar na een half uurtje het hele talud af te hebben gevist houd ik het voor gezien. Ik heb mijn kerstbaarzenen gevangen en dat was het hele idee. Morgen is Henny jarig en gaat ik voor de vistie zorgen. Derde kerstdag middag uitgenodigd bij Tutta en Zeegert dus moet ff afzien qua vissen. Allemaal fijne kerstdagen en op naar de oudejaars baarzen.

Voor mij komt het er niet van vanmiddag om een Oude Jaars Baars te foppen. In plaats van oliebollen gaat ik kibbeling bakken. We gaan naar Gerda en Huib met een huis vol visite. Tja en wat neem je dan mee als de BassBuster buiten de nodige alcoholische versnaperingen. Juist dus. Maar wat ik net binnen krijg is natuurlijk fantastisch. Wat een leuke kerstkaart van Aad die ik dus vorige week voor de kerst ontmoete op de punt ons stekkie zie; https://bassbuster.nl/2023/12/12/toch-nog-een-aanbeet/. Hardstikke leuk en bedankt. Iedereen een goed uiteinde, lekker bikken in gepaste drokenschap. Pas op je vingers en TightLines voor 2024 aan de waterkant.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *