Onder het oog van de vuurtoren

Als ik donderdag 21 december 2023 om één uur aankom bij de vuurtoren is het hoog water met zo nu en dan ferme windstoten bfr storm uit het westen.

Dan kan het wel eens goed zijn hier wanneer de aasvis de haven in wil. Dan komen onze predators er achteraan als Baars, snoek en snoekbaars zitten dan achter die wolken vis aan. Vadertje Glasoog wil dan wel gaan jagen in de haven

Maar na een halfuurtje houd ik het voor gezien. De wind staat hier wel heel vervelend en de grote bocht die de wind in de lijn trekt kan ik met moeite voor de palen houden aan de overkant. Ik zoek het een stek verderop op. Een voordeel is wel met die harde West 7 is het wel rustig op onze stekken. Je moet stevig staan want zo nu en dan zou je zo te water worden geblazen.

En als dan het zonnetje even door een wolkengat schijnt zie je hoe bruin, hoe dik het water is.

14:23 uur.

Inmiddels zijn er twee Poolse medevissers naast me komen staan en dan kan je je eigen meten of het goed of slecht doet, gaat. Toch ben ik deze keer de gelukkige er eentje te kunnen foppen. Als dan plotselijng Leo naast me komt zitten. Nee het is niet veel en als er dan nog twee landgenoten van onze mede vissers bij komen staan kijken we elkaar aan. We gaan verkassen.

We gaan weer terug naar de vuurtoren. Met deze harde westen wind kan je alleen maar richting Oost vissen. Maar we zitten er heerlijk achter het dammetje. Als Leo er een dikke beuk op krijgt. De vis zwemt helemaal de haven in en de dril is fenomenaal. Heerlijk.

15:30 uur.

En wat een bak kunnen we dan landen. Helemaal vol gevreten klaar voor de winter om de paaigronden zo dadelijk op te zoeken.

15:37 uur.

Maar dan kan ik aan de bak. Wat een beuk en ik vang hetzelfde formaat mannetje nog niet in de paaikleuren. Wat een geweld weer en wat een heerlijke drill.

15:10 uur.
15:45 uur.
16:01 uur.

En we beleven weer een heerlijke middag saampjes. Een herinnering om bij te schrijven

Okkeeeye ze zijn allemaal niet groot maar de lol die we saampjes hebben is als goud. Want wat een wind in de rug je moet echt blijven zitten anders waai je zo het water in. Mijn krukje is te hoog morgen neem ik het stoeltje van Arie de Ligt weer mee. Zo blijft Arie toch in ons midden want die heeft voor toen alle de vaste puntgangers zo’n stoeltje gemaakt.

16:04 uur.
16:09 uur.
16:16 uur.

Kortom we hebben een wereldse middag saampjes en maar goed dat we verkast hebben. Ben er begonnen maar geen aanbeten en we zijn later terug gekomen en ik had waarschijnlijk mijn gelukskoekie bij me. Wat een middag weer.

Weer een heerlijke herinnering om bij te schrijven want ik kan me nog kerstdagen herinneren met kerstpakken hier op het dammetje om de snoekbaarzen te activeren, tot een aanbeet te aktiveren. Degene die er toen stonden weten dat nog wel.

10:47 uur.

Het is toch laat schemering deze dagen dus vanochtend vrijdag 22 december 2023 gaat ik het eens ’s morgens proberen op de stek die het gisteren zo goed deed.

10:53 uur.

Mijn maatje in crime is er net neer gestreken een half uurtje geleden en het water staat weer lekker hoog. Met de harde wind in de rug zien we uit naar een heerlijke ochtend. De score is bij tot nu toe Leo een dreumes met de eerste worp en later een mooie verspeelt onder de kant. Ik gaat er eens lekker voor zitten.

11:04 uur.

Maar de ene is niet de andere dag en de eerste aanbeet is voor mij, een dreumes die de Ice Shaker Shad van Lunker City niet kon weerstaan en na toch een spektakulaire maar korte dril kan die op de foto..

11:30 uur.

Maar dan een half uurtje later is het raak bij Leo. Nu wel een maatse snoekbaars kunnen foppen op een Fox Rage Zander Pro Natural Perch. Die komen vanaf het Haringvliet zich vol vreten in de havens.

11:40 uur.

Maar even later toch weer een dreumes. Ik kan geen aanbeet meer trickeren. Terwijl we toch schouder aan schouder zitten en Leo ze voor mijn voeten aantikt.

De steur kiest bijna het ruimesop..

14:16 uur.

Als ik vrijdagmiddag 22 december 2023 aankom op ons stekkie uit de wind is Leo er al en ook onze hof fotograaf Robert is er al. Ik haal mijn kameraatje uit mijn zak en tegelijkertijd slaat Leo een vis aan de haak. Zozo die wil zeker op de foto zegt Robert.

Wat een beuk weer.
Jawel die wilde hem wel.
Blij blij blij weer.

En Leo kan weer aan de bak. Wat een dril weer en je weet het als die bij de aanslag even stil ligt. Dat lijkt seconden maar het is een moment dan weet je dat het een dikke vis is. Vele malen door de slip en vakkundig wordt de uitvallen gepareerd. Ja, ja onze champ is er blij mee. Elke keer weer het is zo verslavend.

14:44 uur.

En even later is het toch mijn buurman weer die een aanbeet voor mijn voeten weet te verzilveren. Ik krijg vandaag weer een lesje snoekbaars vissen

16:00 uur.

Die zagen we net midden op het Haringvliet tegen de wind in laveren. Wat een sport heb je dan. Er zijn er dus meer die het niet kunnen laten met slecht weer de hobby uit te voeren. Nu moet je er zijn om mooie snoekbaarzen te foppen vanaf de kant maar zeilen windje mee lukt wel maar net tegen die golven in was spektakel.

Wind staat niet lekker.
15:29 uur.
En het blijft regenen.

Vandaag zou de regen een uurtje of twee ophouden om half vier dus gaan we toch eventjes kijken 24 december 2023 of we een kerstbaars kunnen scoren. Maar de wind staat niet lekker en het blijft maar regenen. Ik gaat dan maar de rollade die we hebben gekregen van de HSV veteranen in de oven zetten.

Zo die draait zijn rondjes en ik zit wat eerder aan de borrel. Proost en allemaal fijne dagen. Morgen gezond weer op..

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *