Ik waag het er op

Heel de ochtend schijnt het zonnetje al op dinsdag 14 november 2023. Om twee uur betrekt het weliswaar maar buienradar geeft vanmiddag droog weer aan. De dikke bui zie ik net langs Goedereede gaan richting Limburg. Ik waag het er op want hunker weer naar die aanslagen het liefst tot in je schouder.

Jaja ik kan het niet laten toch eerst eventjes zondagmiddag 12 november 2023. Eigenlijk dezelfde situatie als ik aankom zit ik alleen en binnen een poep en scheet zit je schouder aan schouder. Afijn, Leo komt ook nog eventjes en natuurlijk maakt iedereen plaats zodat die naast me kan zitten. Als ik dan toch de gelukkigste ben en de mooiste kan netten van vanmiddag. Als een pauw natuurlijk. Tis dat ik laarzen aan heb.

Als ik dus vandaag aankom op de parkeerplaats zijn Mathieu en Bart zich ook aan het omkleden. Die komen net van hun werk bij onze banden verspreider uit de Kickersbloem en pakken zodoende nog ff een paar uurtjes mee na hun werkshift. Geef ze helemaal gelijk heerlijk je hoofd leeg gooien. Maciek met de dropshot en Bart met de standaard loodkop met shad voor hier. Met de dropshot is lastig hier te vissen. Het lood zit dan onder het kunstaas en met uiteraard een oplopende stenen dam zit geheid dat lood in de weg als je een vis wilt netten. Geheid zit dat lood dan vast tegen de schuine stenen kant van het talud. Maar we weten het, soms is dat killing hier op de punt en ook vanmiddag dus. Maar dan heb je een dus serieus probleem om em te netten.

Eerst heeft Maciek nog wat missers de dreumesen zitten dus half water waarschijnlijk een metertje van de bodem jagend op speltaas maar dan tikt die er toch eentje tussen uit. Een tweejarige. Nu wachten op zijn oma. Maar natuurlijk zoekt ook oma Esox Lucius naar die dreumesen. En laat die nu net dat zenuwachtige snack van Maciek tegenkomen in zijn territorium van vanmiddag. Ik hoor een vreugde schreeuw en ziet alles wat er gebeurt naast me. Fantastisch. Twee vismaatjes uit Oostvoorne. Die kunnen dus aan de bak in de stromende regen. En natuurlijk zit dat loodje in de weg en kan Bart hem maar moeilijk scheppen voor zijn maatje. Keer op keer duikt die weer uit het net wat natuurlijk veel te klein is voor deze gigantische vis. En dan neemt die weer een run richting Middelharnis. Maar dan na verwoede pogingen en dito keren door de slip weer meters lijn nemend weet Bart haar toch te netten voor zijn maatje. Die kan zijn geluk niet op. Beide eigenlijk en dat is het vissen met je maatje. Bart rent gelijk naar de auto voor het meetlint. Maar die is veel te kort schreeuwt die grijzend tegen de wind in in het Engels. Al weken is Maciek hier bezig om een grote snoek te vangen en nu die op grote snoekbaarzen aast ver boven de bodem pakt die zijn PR op een minuscuul shatje. Wat een verhaal weer hier op de Punt.

Matje is te klein.

En natuurlijk mag ik zijn verhaal vertellen. Wat een belevenis weer hier op dat kleine puntje op het Haringvliet. Ben je een dag niet geweest dan mis je gewoonweg een hele hoop herinneringen. En ja ik weet het er is geen matje om de vis op te leggen. Die zou je toch gelijk geheid kwijt wezen met dik Bfr7 hier langs de waterkant. Maar met alle rust wordt de vis onthaakt in de bakken met regen, een foto gemaakt en die snoek zwemt weer met een ervaring rijker. Wat en mooie dikkert was dat en die zal nog groter groeien in dit visrijke delta gebied. Die wil ik over drie jaar nog wel eens tegen komen.

Ik heb de verkeerde kleding aangetrokken want het zou droog blijven volgens buien radar. Die buien zouden over het eiland Goedereede trekken. Maar ben nu tot in mijn onderbroek nat. Had mijn warmte pak aangetrokken i.pv. een regenpak. Ik nok ook af morgen weer een dag.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *