Zou eventjes droog zijn..

Het stormt nog steeds 8 november 2023 maar nu met regen. Maar als het dan net voor drieën wat minder wordt met die nattigheid voel ik toch weer die drang naar die tikken tot in je elleboog. Nee het liefst tot in je schouder.

Het is een soort van verslaving die aanbeten op je shadje doorgegeven op die dynema de niet rekbare gevlochten lijn van 8/100. Een voorslag van 14/100 tweemaal de hengel lengte en een stukje flourCarbon lijn. De reactie op de top en dan die beuk of zachte natte scheet aanbeet het maakt me niet uit. Elk andere reactie wat je voelt als dat shadje moet neerkomen een mosselrandje, steen, harde bodem zachte modder een uitgesleten talud rand. Alles wordt geregistreerd en gaat je herkennen. En heken je het niet dan slaat je aan voordat je lijn strak loopt met een ruk. Want meestal zie je al aan de lijn voordat de top die welbekende tik doorgeeft. Wat een heerlijk gevoel is dat. Onbeschrijfbaar als je het nog nooit hebt meegemaakt. Verslavend dus.

15:14 uur.
15:25 uur.

En het is vandaag ExtreemVissen. Niet voor watjes zou Leo zeggen maar die moet vanmiddag dozen op de goede plek zetten. Die hoge golven dus die zo af en toe de haven in denderen. Maar ik heb tot nu toe het meeste last van het opspattende water en zo nu en dan komt er een golf over de dam heen en moet ik de voetjes eventjes optillen. Maar in dat geweld kan ik toch een tik verzilveren en daarna zo eentje die er aan loopt zeggen we dan. Je voet de shad niet neerkomen. Alsof die in de watten valt. En met die grote bocht in de lijn ben ik daar al heel blij mee. Het valt niet mee kontakt met de shad en 28 gram loodkop te houden met de wind schuin rechts van me op twintig meter diepte. Want verder gooien naar dat gat van tweeëndertig lukt me niet tegen de wind in. Voordat de shad de bodem heeft bereikt heeft de wind op de lijn en niet vergeten de golven de shad al driekwart naar binnen gesjeesd. Als ik dan een dikke regenbui over me heen krijg en tot mijn ondrgoed nat bent geef ik het op na een klein uurtje vissen. Intussen is Roy naast me komen zitten. Die kan het ook niet laten en is uit zijn werk nog aan zijn verslaving aan het werken. Ik wens hem succes en ben doorweekt. Blij met mijn aanbeten die in het netje lagen. Twee dikke vijftigers. Hoeveel zou ik er hebben gemist, watte hoeveel niet eens gevoeld..

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *