Ga toch weer ondanks de drukte

Net na half vier op de verjaardag van mijn “kleine” zusje Hetty de jongste telg van ons vieren 7 november 2023 begint het toch te kriebelen zeker na zo’n geslaagde middag als gisteren. Ik gaat toch nog maar eventjes proberen. Wat een heerlijk weer is het. Droog, harde wind en 15 graden met een zonnetje op je bol. Wat wil je nog meer met een zuidwester en een lage barometerstand. Dan kan het niet stuk in de visserij.

Ik weet dat Leo moet werken maar die is vanmorgen zijn adrenaline al kwijt geraakt samen met Cor en Jan Camo maar niets kunnen registreren. Maar met deze positieve omstandigheden is het niet wanneer je predators kan haken maar hoe groot zijn ze vandaag. Geldt trouwens voor elke visserij. De vissen voelen zich gewoon senang bij een lage druklucht, aangename temperatuur van het water, voedselrijk nog tot aan de winter aan algen tot aan het aasvisje voor de predator op elke niveau.

16:15 uur.

Maar dat duurt niet lang dat het niemand is hier op deze top stek. Daar is die veel te bekent voor in deze tijd van het jaar. Roy komt na zes worpen naast me zitten en ik kan al twee snoekbaarsjes netten. En als de ene een aanslag moer verijdelen dan is de ander ook aan de beurt. Wat een voedselnijd ontstaat er dan op dit talud. We hebben een heerlijk uurtje zo samen.

16:52 uur.

Dat blijft niet zo en dan heb ik het over dat het drukker wordt. Maar iedereen heeft zijn aanslagen te verijdelen op zijn kunstaas. En als er eentje aantikt dan zijn er gelijk meerder stokken die krom staan. Dan komt er gewoonweg zo’n schooltje predators snacken in de haven. En dan maar hopen dat er een schooltje uit een jaar klasse is die je Oma mag noemen. Maar vaker is het natuurlijk tweedejaars dreumesen en we hebben een heerlijke middag.

17:10 uur.

Wanneer de wind wat minder wordt en zo nu en dan de golven niet meer over het dammetje gaan de witte koppen verdwijnen worden de aanbeten een stuk minder. Er is duidelijk minder aasvis in de stress, paniek want onze stekelige vrienden zijn elders op pad om de scholen aasvis te belagen. De futen duiken niet meer en trekken naar binnen voor ook een rust pauze. Duidelijk ik gaat naar de hachee met gebakken aardappeltjes, die zijn gister overgebleven om te prakken en bruine bonnen van Henny. Ik heb medelijden wie naast me zit morgen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *