Dan zijn er van die middagen..

15:58 uur.

Het stormt al een paar weken en dat is goed voor ons vissers in het Delta gebied vooral Zuid, Zuid West. Laat die golven maar beuken op de pier. En nog zeker als er veel water valt en afgevoerd moet worden door de Haringvlietsluizen en het begint te stromen. Er kan voor ons niet genoeg vallen in ons land en natuurlijk onze oosterburen niet te vergeten. Dat moet allemaal door het Haringvliet naar buien.

Maar zo’n mooie middag qua weer een lekker zonnetje met wat wind uit het westen op 6 november 2023, tja dan wordt het druk op ons stekkie. Iedereen die is uitgewerkt komt nog eventjes voor de warme hap een gooi doen naar het geluk, het goud van ons Haringvliet. Ik mag rond vier uur een mooie zander netten.

16:44 uur.
17:21 uur.

Maar als ik dan even later twee mooie zestig plus vissen mag vangen dan wil onze net aangekomen geprolongeerde huisfotograaf met pas verworven diploma hier op de punt er wel een plaatje van maken. Bedankt weer voor de mooie plaatjes Roberto.

En die boten van Rijkswaterstaat dat blijft intrigeren.

Saampjes op het uiterste Puntje.

Dan plotseling is het weer druk maar mijn maatje in crime daar is altijd plaats voor. Nee hoor ik zit prima hier met Leo zo. Schouder aan schouder op het puntje. Doen we al jaren zo. Vroeger zat Isset alias Yougo de tovenaar en Arie er ook nog bij en nooit zaten de lijnen door elkaar. Kon je net in het gaatje gooien en langs de goede rand langs het talud en mosselranden je shadje omhoog tikken. Uit ervaring weten we elk randje te vinden. En het is meer klessebesse, ouwesexhostesse zeggen wij dan onder het vissen. Beregezellig. En vaak staan er dan ook nog achter onze rug Jan en Jan, Robrto of Chris sigaar geleund. Zes man op twee vierkante meter. En als we dan nog vis vangen ook dan is het helemaal goed. Maar moet je de rest zien kijken die snappen daar niets van. Geeft niet hoor de meesten verstaan we toch niet.

17:27 uur.
Bloedbad.

Bij de volgende Snoekbaars die heeft de shad zover in de bek dat ik met de kieuwgreep precies de verkeerde kant pakt en in de dreg haakt met mijn vingers. Met dit weer is dat bloeden niet te stelpen. Ik heb het er wel voor over. Wat een mooie exemplaren zijn het weer vandaag.

17:47 uur. Mijn net gerigte shad gelijk gesloopt.

En dan weer allebei tegelijkertijd een aanbeet. En wat voor twee. Wat een dreunen weer maar die van mij daar blijft het bij. Ik krijg mijn kunstaas helemaal in de kreukels terug. Helemaal dubbel gslagen en de shad is doorgescheurd van de hoofdhaak. Hoe krijgen ze het voor elkaar en niet gehaakt. Als je zelf maar langs de haken likt dan zit je vast zo scherp zijn ze. Was weer een hele beste middag aan de waterkant met z’n allen hier op de Punt. Een mooie herinnering er weer bij geschreven. Wat een middag weer.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *