SjetSloper

17:08 uur.

Als ik om vijf uur 26 oktober 2023 op de Punt aan kom zijn Leo, Cor en een Poolse gast er al. Het is stilletjes aan de overkant.

Als ik dan rustig mijn spulletjes uitpakt en nog op het bankje zit lost Leo een mooie vis. Ze zitten er dus wel maar azen nog niet. Want als ik dan eindelijk begint haak ik twee maal een mooi vis vals. De eerste gaat er al gelijk als een jekko vandoor dwars door de lijnen van Cos en onze Poolse vriend. En de tweede doet eigenlijk het zelfde maar die moet ik toch lossen. Ze zijn er dus zeker wel maar wachten dus ook op de aasvisjes die ’s middags uit het diepe komen om te schuilen in de haven

17:29 uur.
18:17 uur.
17:52 uur.
18:40 uur.
18:02 uur.
18:45 uur.

We hebben een wereldse avond daar op die paar vierkante meter. Allemaal mooie vissen kunnen we netten met maar een paar dreumesen. Okeeye we verspelen er ook een paar zelfs die meters mee komen tot zelfs dicht aan de kant maar dat mag de pret niet drukken. Heerlijke drills zijn het allemaal stuk voor stuk. Soms een kneiterharde aanbeet hoe kan je die niet haken maar soms ook van die welbekende natte sheet aanbeten. Of gewoon opgevangen dan voel je niets maar de shad raakt de bodem niet waar je dat verwacht. Slaat nu maar aan want dan hangt die er aan. Mijn laatste was een lichte tik en wat er nu aan zit heb ik nog niet gehad. Gewoon uit de lucht eeuuuhe waterlaag boven de bodem gepakt en mijn shad gemolesteerd. Wat een heerlijke avond was dit weer. Hoop dat het weer zo blijft. Laat het maar plenzen en donker blijven dan komen er nog meer van deze avondjes aan tussen de regenbuien door. Ik ben er klaar voor.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *