Stek naast de deur

16:16 uur.

Dat is natuurlijk mooi dat ik in het delta gebied woont. Dinsdag middag 17 oktober 2023 om drie uur bel ik Leo of die nog gaat maar die heeft de de middagdienst. Das jammer.

De wind is gedraaid naar Noord-Oost aangetrokken tot 7Bfr. en staat dus recht op de stek. Maar het zonnetje schijnt en het is gewoon warm. Henny zegt gaat toch lekker nog een uurtje en de kogel is door de kerk. Het is Ballantines Time maar toch nog ff een frisse neus halen. Dit is fantastisch natuurlijk ik woon een tien minuten van de beste stek om een zander te foppen van Nederland.

Als ik aan komt staat er al een toerist met Duits kenteken en gebrekkig Engels. Die zal hier werken in het Europoort gebied of is op vakantie. Deze dagen is de voertaal hier toch al Pools of Duits. Gelukkig hebben wij Jan Camouflage die verstaat ze in ieder geval en kan nog terug lullen ook. Die heeft jarenlang de leiding gegeven in de kassenteelt. Nee die kan je dan wel sturen om een boodschap. Maar tot nu tor zit ik dus alleen tegen die wind in te gooien. Ik kan wel een vijftig plusser foppen. Ze zijn er wel maar ze zijn heel voorzichtig. Je voelt wel wat en dat is al een plus puntje met deze wind en golven en dan zit de staart om de dreg heen of zelfs de dreg hangt los. Dan komt Piet Goemans nog eventjes buurten die is wel vanmorgen nog eventjes met zijn bootje geweest met windstil weer en een mooie vijvenzeventiger gevangen. Dat is een hele mooie bak. Maar dat was het dan ook. Nee het is nog niet wild. Het weer is nog te goed zal ik maar zeggen. Het moet gaan stormen. Er is veel al aasvis. Veel regen zodat de sluizen open moeten om dat weg te spoelen. Kon je het maar opslaan maar daar hebben we het al over gehad.

En als Piet en ik dan weg gaan komt de avondploeg zoals Leo zo mooi kan zeggen. Vier man sterk. Tja zo’n stek moet je dus delen want ze staan allemaal met een telefoontje. Wij storen ons er allang niet meer aan. Je moet hier uren maken en ze zijn er die de snoekbaars als ze achter de aasvis aan zit. Maar dat is over het hele Haringvliet zo het beste vis water van de wereld. Overal al geweest, Indonesië, Maleisië, Kenia, Denemarken Duitsland, Wales, Engeland daar zou het werelds zijn. Hier onze Noordzee en het delta gebied. Wees er zuinig op. De snoekbaarzen zouden hier drie keer zo snel opgroeien als in Duitsland vanwege hetr voedselaanbod van vette Noordzee vis als sprot, haring, platvis, krabben en garnalen dat hier binnen wandelt. En anders gaan zze het wel halen want er zou een school Snoekbaarzen zijn een familie die het Noordzee kanaal uit gaat en weer binnen komt op het Haringvliet. Wie wil er nu geen verse harinkje. Ik heb na mijn bezigheden weer een heerlijk uurtje op mijn favoriete stek gezeten en nog wat gevangen ook. Ben weer helemaal gelukkig.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *