VethsVK 23.8 Voornse Kanaal de Bieb

We zitten weer aan het Voornse Kanaal ter hoogte van de oude Bibliotheek op de hoge nummer dus vanaf stek negen uitgekozen door Hans deze keer.

Aad trekt net niet het kop nummer want daar zit Fred vandaag en Nuno het eind nummer op twintig. Je kan ze net zo goed gelijk uitgeven aan die twee mannen. Die zitten er toch elke week op 1 of twee. Dan denk je met nummer achttien goed te zitten maar niets zal minder waar zijn.

Dit keer zit ik niet naast Joop die op 16 zit vandaag maar is Martin er tussen in komen zitten op 17. Aan de andere kant van me zit Jaap op 19 en Nuno dus op stek twintig.

Fred dus op de kop maar daarnaast toch als tweede Aad

En lukt het allemaal niet zo lekker met die rot schuine kant hier aan het Kanaal dan helpen we elkaar. Trouwens er zijn weinig goede kanten om te vissen voor de mannen. Zijn allemaal een beetje moeilijk ter been.

Ene Kees de paling schepper die wat later komt heeft het mooiste plekkie gekregen. Jan Jobse heeft vast voor hem geloot. Onze motorvriend die er woont houd zijn vis plek mooi schoon van het lange gras en heb je mazzel als je daar mag zitten. Is er ook al voor gevoerd maar nu nog achter komen waarmee. Hij vangt er plenty vis met zijn kleinzoon maar ons wil dat maar niet lukken.

Mijn overbuurman dus vandaag op stek zestien daarnaast Martin en mijn stek voor vandaag achtien dus. Zo dat was een best lange intro en dat is maar goed ook dat ik wat foto’s heb gemaakt want ik zal net zoveel gaan vangen als vorige week net als Joop trouwens. Doet het weer beter dan ikke.

Alles uit de kast euuhhe auto vandaag. Vorige week de verkeerde keuze met de method gemaakt en dat gaat me vandaag dus niet gebeuren.

Bijna iedereen met de vaste stok en rechts naast me schrik niet daar zit Indiana Jones alias de vissenmepper uit Oudenhoorn. Ik ben nog niet helemaal klaar als de toeter gaat. De vaste stok moet ik dan nog uitpakken. Naast me heeft Jaap er al vier voorntjes in no time en dan moet die nog voeren. Dat gaat helemaal goed komen denk je dan.

Met mijn feeder gooi ik driekwart wat voer. Gaat deze keer niet tegen de overkant liggen aan dat talud maar aan deze kant. Er zijn nationale wedstrijden geweest met de vaste stok en die vissen tot zestien meter uit de kant. Op +dertien ligt het laagste van het talud aan deze kant op deze stek. De korf zal schuin naar mij toe zakken en daar dan precies landen. Helemaal top.

Zo mijn backup plan staat klaar en gaat ik vissen met de vaste stok. Maar op vijf deeltjes kan ik geen vis vinden maar ook niet op acht of tien meter terwijl er naast me zo af en toe wat lijkt op vis gevangen wordt. Ik kan ze niet vinden met wat ik er ook aan doet. Om me heen is het ook niet best zo goed als het begon naast me zo slecht vergaat het ied3eren na een half uurtje. Jan Jobse heeft het laatste half uur tegen het riet nog zes grondels en Jan de Bruin heeft vier keer beet gezien op zijn stek met de vaste stok. Alleen Jaap vangt sporadisch nog een vis weliswaar wel mooie voorns en winde.

Bijna iedereen heeft de vaste stok opgeruimd en is over gegaan op de method of feeder. Ik vang nog één mooie winde net als vorige week en zal dus weer laatste worden maar hijg Joop in zijn nek. Als ik niet had opgeruimd stond dit spulletje er nog net zo bij. Geen lijnzwemmer gezien. Zo af en toer als ik er een worm, casters of Maden aandoet zie ik wat beweging kleine vis er op die het uit elkaar rukt totdat het van de haak is. Naast me Martin doet nog een poging met een heeel heel klein hakie en vangt een paar voorntjes die de zeven centimes net halen. Maar dan moet er wel een hakensteker aan te pas komen om ze te laten wegen. Het is de hoge druklucht en het heldere weer te samen hoor ik van de cracks en dat nemen we dan maar aan van die veteranen. Die zullen het toch moeten weten wat er aan scheelt dat we ze niet vangen.

Cees heeft nog een paling gevangen naar zijn zeggen maar die weegt niet mee natuurlijk. We moeten ook zijn kennis van vis soorten wat bijspijkeren.

En dan op het eind nummer drie plekken van me vandaag daar was het bal bij Nuno. we zaten al jaloers te kijken naar hem want als die vis vangt dat wil die dan wel eventjes laten horen. Ajajaja een halfwasje is zijn vaste spreuk dan en het is em gegund. Hij vangt meer aan gewicht dan wij allemaal bij elkaar. De rest heeft geen brasem gezien en hij vangt een net vol. Goed gedaan jochie.

Waar gaan we volgende week vraagt mijn buurman. Ik weet het niet want wie mag het kiezen. Ik zeg Jaap. Zou de 8vijver doen denk zeg ik dan maar datie stekken vindt Jaap allemaal te ver lopen. Die schuine kanten aan het Voornse Kanaal is die ook niet gek op. Dan zou ik LvP kiezen opper ik maar daar is het loten belangrijker dan een voerstek opbouwen. Maar stiekem met de auto kan je tot op de stek komen en snel uitladen. Dat doen ik hoor ik dan dus op de kleinen karpertjes met de method. Heerlijk vissen vindt ik ook. Maar er zijn hele stukken waar ik nog beet moet krijgen zoals te lezen was. De laatste drie keer verkeerd geloot en zat daar voor Jan met de kleine achternaam te vissen. Maar de laatste weken is het toch al weinig weelde met de BassBuster gesteld. Ik kan niet zeggen dat ik in de “flow” zit zal ik maar zeggen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *