VethsVk 23.7 Voornse Kanaal thv RiJo

We vissen weer in het Voornse Kanaal 30 augustus 2023 in Hellevoetsluis maar deze keer ter hoogte van dansschool van Chiara en Danny RiJo gekozen door Aad.

Dat is wel lekker onder de overkapping zelfs met kussentjes voor onze billetjes. Wat een weelde. En dat is vanochtend nodig. Geen kussentjes maar de overkapping want we beginnen met regen vandaag en niet te zuinig ook

Dus dat is wel lekker droog je regenkleding aantrekken. Ik doet dat niet want het is slepen met je spullen naar de waterkant en dan transpireert ik als een otter in die kleding. Ik neem wel een parapluutje tot de grote staat op de plateau van de vis stoel.

De kop en het eind nummer zijn er al uit maar voor JanB trek ik nummertje vijf en daar is die ook blij mee. Blijft negen over van de tien die vandaag meedoen en kom ik naast Nuno te zitten. Die trekt meestal het kop of end nummer hoe bestaat dat dan.

Als dan eindelijk alles staat is het eventjes droog. Komt zelfs het zonnetje nog even om de hoek kijken. Gisteravond laat geworden met Ome John en Tante Julia. Die gingen door vandaag naar Amersfoort en Amsterdam voor een vlucht naar London. Maar eerst dat barrel wat achter die motorhome hangt weg brengen om uit te laten lezen bij de BMW dealer. Vanmorgen lui alleen mijn oude vaste stok en de method meegenomen en daar heb ik nu spijt van.

Nuno dus op de staart van het peloton. We gaan hem Nuno de Bikkel want die zat gewoon in die hoosbui op zijn stoeltje en onder de paraplu zijn vis spulletjes. Aan de andere kant zit natuurlijk weer Joop dat is vaste prik. Dan op een eilandje voor zich zelf alleen JanJ dan Gerbrand en op vijf JanB, Hans op vier Martin op drie Kees op twee en Aad op de kop nummer. Daar heeft Aad dan weer een abonnement op genomen dit jaar. Trouwens vorige week mocht Hans kiezen en pakt warempel ook het eind nummer. Aad dus het kop nummer en vandaag mocht Aad kiezen en pakt ook het kop nummer. Er komt een soort van systeem in te zitten.

Er is sinds lange tijd weer gemaaid hier langs het kanaal dus je kan er enigszins weer zitten. Voorheen zaten de Veths hier nog al eens maar de laatste jaren stond het riet een paar meter dik. Nuno is wel de eerste die vanaf de overkant een dikke bliek weet te vangen met de feeder. Dat is vandaag ook de beste methode denk ik op de vaste stok na dan. Er zit volop voorn en er zitten bakstenen bij.

Als het dan eventjes opklaart om tien over tien en zomaar de zon zich even laat zien komen Julie en John toeterend voorbij. Die zijn dus ook laat vertrokken vanaf de ’tWeergors van Dickie en Frans. Eigenlijk zeg ik dat nog steeds maar volgens mij zwaait daar hun dochter en zoon nu de scepter maar voor de oude garde zeggen we dat nog steeds zo. Ik was te laat om een foto te maken van het zwaaiende duo. Gelukkig stond het stoplicht op rood en kon ik het cameraatje uit mijn zak vissen van onder mijn regenkleding vandaan. Mijn vorige witte Nikonetje is ter ziele gegaan omdat die in de bovenste laag kleding bivakkeerde tijdens een fixe regenbui. Zaai, zwaai tot over een paar dagen.

Ik heb inmiddels ook een voerplek van twee meter breed want met die paraplu boven je hoofd is het lastig ingooien. Het is te warm voor een regenjas dus even buiten de paraplu met je boven lichaam als er ingegooid moet worden dat laat je wel met dit weer. Alle vaste stokken vissen dan ook met vier deeltjes want langer is niet te houden met die wind.

Maar na regen komt zonneschijn en dat geloof ik nu. Mijn buurman rechts pakt zijn tweede halfwassie. Aan de andere kant pakt Joop een bliek en een mooie voorn en ik moet nog de eerste normale aanbeet krijgen. Zelfs op knikkertjes zitten er volop kleine visjes te trekken en woelen de voermethod om. Ze rommelen hem zo van het talud af naar beneden. Zou goed moeten zijn om het daar dan door een platte te vinden lijkt me maar dat wil niet lukken bij mij op de stek. Probeer van alles aan kleuren en smaken. De medicijn kast is vandaag open geweest. Lange onderlijnen korte met maden en elke combi die ik bij me heb.

De enigste keren dat mijn top serieus in beweging komt dat is een enkele keer een lijnzwemmen en dan mijn gevleugelde vriendjes die snateren, denk dat ze lachen voorbij komen zwemmen en om een beetje voer vragen.

Als dan eindelijk Jan Jobse ons verlost om half éen en in de toeter ik nog van de nul af ben en een voorn kan vangen. Volgende keer maar weer de auto vol gooien met ook dat je niet denkt nodig te hebben en alle systemen meenemen. De feeder heeft gewonnen vandaag van de method en de vaste stok ving de meeste vis.

Mijn buurman in crime heeft twee keer zoveel vis gevangen dan ik. Twee stuks dus we doen niet voor elkaar onder op dit stuk water.

De eerste3 plekken allemaal een paar brasems kunnen strikken. Jan de Bruin toch een net vol voorn maar dat redt je niet tegen een paar platten. Dat is wel hard werken zeker als je ze op negen meter moet halen en steeds de hengel moet af steken. Volgende week vissen we een stukje verder aan het Voornse Kanaal ter hoogte van de Oude Bibliotheek aan de hoge nummers gekozen door Hans. Zal mijn vaste stok maar uit het vet halen. Dan maar op de voorntjes heb ik tenminste wat te doen in die vier uurtjes hobbyen. Tenslotte bedankt Martin voor de versnapering door aan de bel te trekken aan de bar van Jan.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *