VethsVk 23.6 Voornse Kanaal bij Ravelijn

Hans van de Vaart heeft gekozen voor 23 augustus 2023 om aan het Voornse Kanaal te vissen ter hoogte van de Ravelijnstraat. En trekt dus op zijn favoriete stek ook nog eens het eind nummer. Zit dus nog prima ook. Maar zal die topstek het niet helemaal waar kunnen maken door het geweld wat er allemaal naast komt te zitten.

Ik vindt het één van de minste stekken die we hebben in ons arsenaal aan viswater. Er vallen al er al veel af door de mankementen van een ieder. Steigers gaat niet en schuine kanten is uit de boze zo ook stenen en taluds als aan het Haringvliet al helemaal niet. Hier wordt je gek van het verkeer achter je en altijd de zon in je gezicht. Met de vaste hengel is het bijna niet te doen en moet je wel schuin op je stek vissen. Stek één zit je meestal goed en redelijk op twee. Daarna zien we in de verslagen dat er tot zes wel wat wordt gevangen maar nooit in de prijzen viellen. Dan verder naar achteren is dat een stuk beter. Zal met het bodem verloop te maken hebben want de herrie op de bootjes zijn ze gewend. Sterker nog Nuno naast me op twee vandaag vangt zijn vissen gewoon door als er drie man beginnen een bootje de buitenzijde schoon te maken. Terwijl hij er pal naast vist met de method.

We kunnen nog niet een lootje trekken terwijl Jan al met de zak rond gaat. Ze zijn zo gewent van Freek is er we kunnen beginnen. Maar weer is mijn huismerk overgenomen door Fred. Ik denk dat zijn vriendin bij em is ingetrokken. Zal er eens langs de neus naar vragen aan Yvonne want hij komt steeds later aan en geeft zijn fiets de schuld.

Ik zit vandaag op drie. Das op voorhand niet een best nummer maar volgens Gerbrand heb ik dat elke week te vertellen over mijn getrokken lootje dus de stek. Voor Jan trek ik negen daar doet ik het beter voor. Ben ik mijn spirituele gevoel kwijt als ik de laatste twee lootjes in mijn hand voel.

Ik wil met de vaste stok vissen maar voor me is er een box leeg. Ik maak ook de feeder klaar en zal er een paar korven neer gooien. Het is er net na de palen iets dieper en dat kan de doorslag geven in misschien een platte.

Rechts van me dus op stek 1 Aad en daar naast op twee Nuno. Rechts van me Gerbrand die het niet naar zijn zin heeft. Alles zit vandaag tegen hoor ik em mopperen terwijl het vorige week zo lekkertjes ging. op vijf dan Fred dan Harry op zes en Kees is wat later gekomen op zeven. Daarnaast Joop op acht. JanB heb ik getrokken op negen en aan de kop einde zit Hans te vissen die vandaag dit water heeft gekozen.

Als we beginnen heb ik alleen de feeder nog maar klaar. Wat een gesleep is dat vanaf de parkeerplaats vier vijf keer lopen met je spullen en dan opzetten. Volgende keer toch maar de auto verkeerd parkeren langs de weg en dan snel alles uitladen. Als ik dan mijn vaste stok alles klaar heb komt ook Kees aanlopen die wat later begint. Ik loop nu naar Gerbrand als de feeder in lig na een korf of vier. Daar lukt het allemaal niet zo zijn elastiek doet het niet. We komen er achter dat het is gebroken en probeer dan maar eens zonder hulpstuk een dun ijzerdraadje om die weer terug door de top in het tweede deel te krijgen. Het werkt al vijftien jaar zegt de crack maar één keer is het toch gedaan. Nooit SLIP pole elastiek Lubricant een druppel in de top gegooid tegen uitdrogen en soepel blijven van het elastiek. Ik trek en rek er flink aan maar dat elastiek knapt niet dus ik denk dat het langs iets scherps is gegleden. Zijn derde deel is ook ingescheurd en hij zet ze zo stevig in elkaar dat de scheur open staat. Dat gaat niet lang duren zeg ik nog dan breekt die daar maar of hij het opneemt is een tweede. Ik krijg er geen reactie op. Ik heb een tweede hengel bij me en die mag hij natuurlijk gebruiken maar daar wil hij niets van weten. Ze noemen me Ger de sloper dus daar begin ik niet aan. Is ook wat voor te zeggen. Dan maar met de feeder vissen en hij vraagt of die eerst schuin naar mij mag gooien om de afstand af te zetten achter de clip. Geen probleem natuurlijk want krijg ik te horen van hem. mijn werp technieken laten te wensen over. Er liggen al zoveel korven aan de overkant dat die booteigenaar zelf maar is gaan vissen zoveel heeft die er nu. Kijk hoe het ook verloopt de humor blijft. Ja het is een leuke vrolijke baunch groepje onder elkaar.

Ik weet niet of je gemoed parten speelt tijdens het vissen. Ik was al niet blij voor aan te zitten bij de eerste zes , zeven nummers en mischien neem je dat mee achter je hengel en straal je dat uit naar je top zo naar je haakje. Want ik krijg ze niet aan de praat. Op zes deeltjes niet. Op het randje van tien meter niet en zelfs even op veertien meter geprobeerd. Maar daar ving ik dan een paar vorentjes van nog geen tien centimeter. Ook alleen maar platte maden kreeg ik er terug reserveert of leeg gezogen. Mijn dag was het weer niet. Warm, felle tegenlicht, slechte kant met gaten, verkeer achter je en zeker die bussen ik denk dat je dat allemaal meeneemt in je bagage op zo’n dag want moet nog steeds wachten op een beetje redelijke aanbeet.

Ik kan net geen kilo bij elkaar sprokkelen met kleine visjes. Wat een slechte dag was dat voor me. Terwijl rechts van me Aad op stek één meer dan drie kilo bijeen harkt en Nuno drie platte en twee blieken scoort met de method tussen de bootjes en eerste wordt met iets meer dan vijf kilo. Gefeliciteerd, knap gedaan want eerst dacht ik dat gaat daar ook moeilijk worden met die drie dames die de boot aan het schrobben waren.

De Goldy’s waren weer blij met de overgebleven casters en maden van Kees. Ook mijn duifje was blij met de paprika’s die Kees mee had genomen uit zijn eigen tuin voor iedereen. Verser kan niet.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *