VethsVk 23.5 Voornse Kanaal; de Bieb

Martin mocht deze keer kiezen waar te vissen 16 augustus 2023 en dat wordt dus aan het Voornse kanaal ter hoogte van de oude Bibliotheek Gekozen zijn de hoge nummers dus vanaf stek tien.

Eindelijk mijn plek weer gevonden ik kom als laatste aan om kwart voor acht dus we kunnen gelijk loten.

Ik kan weer de twee laatste pakken. Ben nu eenmaal het laatst aangekomen en on ritueel. Jan en ik houden we er in. Ik pak de twee laatste uit het zakje. Voel welke ik zou willen hebben en die ik aan Jan geef. Het pakt deze keer minder goed uit. We zitten midden in het wedstrijd gewoel.

Links van me zitten Martin daarnaast Nuno, JanB, Kees, Harry, Jaap en Hans en dan rechts weer Joop die daar patent op heeft naast me te bivakeren altijd gezellie en dan hebben we Aad, Gerbrand, Fred en Jan Jobse op de kop.

Ik gaat met de vaste stok vissen en heb de feeder staan als back up. Gooi driekwart wat korven met voer en zal dat laten rusten voor als ik niets of stil valt vang met de vaste hengel. Er zal veel kleine vis tegen de kanten zitten dus ook aan de overkant en gok er dan op dat de brasems onder aan het talud zullen azen. Als die er zijn dan want de laatste tijd lijkt het er op dat die weer zijn vertrokken afgepaaid naar groter water het Haringvliet.

Ik vis met de nieuwe hengel overgenomen van Arno. Met mijn oude stok doet ik dan cuppen. Met vijf deeltjes kan ik geen potten breken zie ik na een klein uurtje. Wat klein spul kan ik verlijden en dat is het dan. Met tien meter ziet ik bij de buren dat er mooie voorns worden gevangen. Ik ben om en gaat verlengen. Maar de plaat loopt tot dertien meter en het verloop is nog geen dobberlengte. Dan maar volle lengte vissen daar waar het talud wel twee dobber lengte naar beneden keilt. Joop heeft gekiemde tarwe en vraagt of ik ook wat wil hebben. Dat is nu makkelijk ik kan zo met de cup bij em komen.

Maar het is niet wild op mijn stek wat ik ook probeer. En met de feeder krijg ik ook geen vis op de stek.

Dan aar op veertien meter. En cuppen met mijn vorige stok. Dat is een heel eind en dat wil Joop wel vastleggen voor me.

Maar ook hier vind ik alleen maar hele kleine vis. De dobber gaat zo af en toe onder of een opsteker maar alleen de maden zijn plat of leeg gezogen.

Mijn vriendjes zijn er ook weer maar deze keer kunnen ze me niet helpen. Ze lusten wel een balletje voer van me.

Nee vandaag kan ik geen potten breken met een paar voorntjes en wordt ik één na laatste. Je vangt twee voorntjes achter elkaar en dan is het weer afgelopen. Ze trekken duidelijk voorbij richting Haringvliet. Blijven niet op je stek hangen om zich te goed te doen aan je voer. Goed gedaan Aad met twee brasems de winnaar van vandaag. Gefeliciteerd.

Wat een leuke plant is dit.

Door toch een enkele platte gevangen nrs 1 tot en met 7 komen er een paar boven de kilo. Wat was het slecht vissen vandaag en moeilijk de vis op de stek te krijgen laat staan vast te houden.

En de Goldy’s zijn weer wat blij met de slechte vangsten en geen vis op de stek en bedanken Hans voor de lekkernijen.

En dan nog de officiële uitslag van Jan Jobse. Volgende week vissen we toch weer aan het Voornse Kanaal uitgekozen door Hans die aan de beurt is om te kiezen. Dan ter hoogte van de Ravelijnstraat.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *