Veths verkennen het Voorns Kanaal

Zondag ochtend 13 augustus 2023 na VisTv. Je moet toch ergens je kennis vandaanhalen rijd ik even langs het Voornse Kanaal om te kijken of het wat is. We moeten er met de veteranen van HSV het Voornse Kanaal woensdag ochtend gaan vissen. Martin Spaans mocht dit keer kiezen en raar maar waar niet zijn thuiswater dus waar die praktisch aan woont de 8vijver. Terwijl er daar redelijk wordt gevangen de laatste weken.

Jawel ik heb goed gegokt de mannen zitten er weliswaar op de lage nummers. Martin heeft gekozen voor de hoge nummers dus vanaf stek tien. Hier zit voor 250 jaar aan vis kennis aan de waterkant dus we kunnen hier wat leren.

Jan de bruin pakt zo af en toe een voorntje. Die oude rot op de vaste stok die vangt ze altijd wel. Was vanmorgen beter maar is nu om elf uur helemaal stil gevallen.

Wel netjes van de man. De roofvisser vraagt aan Joop of die door kan varen. Denk niet dat die vaak feedert want al je al heb ingegooid ligt je lijn diep onder water met de korf op zes meter. Maar netjes van de man we zien het wel eens anders als we vanaf de kant vissen.

Maar dan staat de hengel van joop te klapperen. Twee drie maal gaat de top rond. Eindelijk een platte. Om dan vervolgens een schele te vangen. Of dat was een lijn zwemmer en zit er toch grote vis op de stek. Of die roofvisser zit hier op het kanaal goed en zat er een predator achter die schel pos aan. Aan het visje is niet te zien dus we hebben weer hoop. Maar we zien het zwaar zitten voor woensdag ochtend zeker als joop zegt dat dan de wind noord is. Volgens Jan Zuid West en dat scheelt een jas, ook wat betreft vis vangen. Wel wat regen voorspelt. we gaan het zien

Reactie’s FaceBook;

Leuk man die reacties. Wordt het toch allemaal gelezen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *