Veths Najaars Competitie 23.1 LvP

Zo de kop is er weer af. De Veteranen van HSV het Voornse Kanaal zijn begonnen aan de Najaars Competitie ’23 op de woensdag ochtend 19 juli 2023. Cees Noordhoek mocht het voor vandaag kiezen waar te vissen en dat werd dan op “Het Land van Paling”. Het karperputje van de vereniging.

Dus niets geen vaste stok. Allemaal met een lichte feeder op het steuntje en de meeste met de method en pellets. Zelfhaaksysteem en wel zo makkelijk. Of het nog wat met vissen te maken heeft is een discussie puntje maar lekker lui vissen dat is het zeker wel. Een enkeling wil zo af en toe er wel eens een korfje aanhangen met een worm of wat maden als het helemaal stil valt. Maar ja, dan moet je opletten en er bijtijds bij zijn om aan te slaan.

Iedereen is er vroeg bij we hebben er zin an. Ik ben dik op tijd en verlies zo mijn status. Er moeten er nog komen. Het valt zelf zo op dat de rest zich afvraagt of we niet moeten gaan loten en zien dat het zelfs een kwartiertje voor tijd is. Maar dan komt hans er als laatste aan en sleept toch gen laken mee. Nee er lag iemand op mijn hemdje hoeren we hem mompelen. Ja daar moet natuurlijk onder de heren grapjes over worden gemaakt.

Dus we kunnen gaan loten voor een stek nummer. Iedereen is er. Ze doen niets of het ze niet kan schelen maar ondertussen vragen ze wel aan een ieder waar ze zitten.

Ons ritueel blijft ongewijzigd. Ik pak de laatste twee lootjes, draai ze nog eens achter mijn ruk en bewaar de warmste in mijn rechter hand. Dan pakt Jan de linker en weer vandaag is dat achteraf het beste stekkie. De tweede van het eind nummer en ik de tweede van het begin nummer. Goed gedaan lijkt me dan.

Het is allemaal niet zo spannend en het staat, beter gezegt zit zo. Tweede hengeltje toch maar klaar gemaakt zodat als het niet loopt ik kan experimenteren met korf, method, aas aanbieding etc.

Links naast me op de kop zit Fred. Daarnaast vanf zes uur vanmorgen een Opa uit Spijkenisse met zijn kleinzoon uit Hellevoetsluis. Die hebben met vier hengels nog geen beweging op de top gezien. Dat voorspelt niet veel goeds voor vandaag want het is toch één van de beter stekken hier op LvP. Trouwens daar maken de veteranen geen probleem van als er al iemand zit te vissen als de uitzet ploeg komt om de stekken uit te zetten. In weze kan je ze weg sturen. Dan hadden ze het maar moeten checken of er een viswedstrijd is. Maar wie doet dat als je op woensdag ochtend met je kleinzoon wilt gaan vissen. Een paar uur later komt er nog iemand aan met zijn spulletjes en vraagt of hij er tussen mag komen zitten naast Jaap. Dat is prima hoor. Het is de beste stek in het hoekje tov het Barbiertje. Die heeft de weegploeg niet mee genomen in de stekken zetten. Vinden ze on eerlijk. Normaliter vang je daar het driedubbele van de rest. Daar liggen de vissen nu eenmaal altijd allemaal. Ik zeg het is loten en daar win je nu eenmaal meestal een wedstrijd. Er zijn altijd beter stukken op een parcours.

Aan de rechterkant zitten Nun, Harry, Martin, Cees, Aad, Jaap, Jan en Joop op zijn vertrouwde plekkie. We kunnen dat nummer wel het Joop de Jong Steegje, straat of plein noemen. Die trekt dat nummer elke keer weer.

Zo dat was de langste inwijding van een visavontuur met de BassBuster. Ik krijg binnen vijf minuten een lijnzwemmer. Zelfs de voer method wordt een halve meter verplaats. Ik denk dat is kasie. Naast me Fred zelfs twee keer achter elkaar en daarna blijft het stil wat we ook doen. Na een kleine twee uur vangt dan Harry een weliswaar mooi exemplaar een karpertje en voor de rest is het op het hele stuk stil. Heeeel stil. We horen dan in de wandelgangen, het zogenaamde instralen van vissen circuit dat er op het korte stuk ook een karpertje is gevangen. Door degene voor wie ik het lot heb getrokken. Voelt toch goed. Is ook een beetje mijn vis.

Na de foto maken hoor ik wat Harry er aan heeft gedaan. Ik doet dit er aan, gooi in en gelijk de top hoepeltje rond. Nee geheimen heeft die niet en Nuno doet er gelijk zo’n pellet bij hem op de hair. Wel ff voorboren hoor ik nog. Je raad het al. Die zit nog steeds te wachten op een aanbeet.

Tis komen en gaan natuurlijk.

Maar zelfs Yvon lukt het niet de vissen te activeren. Wel ruik ik die heerlijke warme saucijzen broodjes. Wat een mazzelbibs is die Fred toch elke woensdag ochtend weer.

Whaaat!!
Jawel hoor..
Tis echt zo.

Het is echt voor het eerst in mijn visloop carrière dat ik heb opgeruimd voordat de toeter het eindsignaal gaat. Vier uur min vijf minuten geen beweging gezien op de top. Geen aasbellen, geen draaiende vissen, niets, nada, blanco. En dat met achttien hengels op Land van Paling vier uur lang. Nog niet meegemaakt hier. Een off day qua azende karpertjes. En ik ben niet de enigste. Nog nooit zat iedereen zo vroeg bij de catering. Waar het aan lag, ik weet het niet. Het leek een perfecte dag. Okeeje de wind is 180 graden gedraaid. maar het was dood en doodstil op het water. Maar snel vergeten dit debacle. Gelukkig kunnen we die met z’n allen dragen zodat de last wat minder wordt. Zeker na een tweede catering.

Dan komen de verhalen pas echt los.
Cees doet dat goed.
Tuurlijk Hans was de laatste dus ook het laatste plakje. Het is je gegund vriend.

Wel heeft Cees gezorgd voor worst en augurken. Volgens Joop zijn augurken goed voor je. Nog leuker is dat Cees die dit putje vandaag mocht kiezen ook een prijsje bij zich had voor de nummer één. Dat zijn die laarzen op de achtergrond. Fantastische winterlaarzen met voering. Heb er jammer genoeg geen plaatje van van de overhandiging. Laten we dat houden op een gedesoriënteerde verstandsverbijstering van het visavontuur van vanmorgen. Wat was dat slecht zeg.

Een van twee karpers die Jan de Bruin gevangen heeft. Nummer 1 vandaag 👍👍

Dan krijg ik van Joop toch nog een leuk berichtje. Bedankt postbode.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *