Buckaroo’s 23.7 Voorns Kanaal Cebeco

Donderdag middag 13 juli 2023 al weer de voorlaatste wedstrijd van de Buckaroo’s. We vissen aan het Voornse Kanaal ter hoogte van Cebeco.

Om vier uur verzamelen we maar dan er staan er al eerder te trappelen van ongeduld. Er wordt zelfs een verkeeropstoppingsknoop veroorzaakt langs het kanaal.

En Marco heeft weer gezorgd voor een lekker versnapering van de Turk. Dat is heerlijk beginnen zo. We trekken allemaal een kantnummer en ik pak de kop. Das lekker loten vandaag. Naast me zit in plaats van Marco Theo vandaag op twee en dit keer zit er iemand tussen dus want op drie zit Marco.

Mijn stek.
Stek van Theo.

Maar als ik aankom op de kopstek ben ik de enigste die moet maaien. Dat niet alleen maar er drijft een grote tak met rietkluiten voor de steiger. Sinds Marco de scepter zwaait over de Buckaroo’s slaat die altijd een nummer over. Dan zitten we wat ruimer. Theo op twee zegt je komt maar lekker naast me zitten. Ik vis vandaag toch met de vaste stok want daar heb jij vorige keer goede zaken mee gedaan. Dat klopt maar naast me zitten recreanten te vissen en die hebben toch ook een mooie brasem gevangen midden in het kanaal naast een paling van een meter en wat voorns aan deze zijde. Ik gaat zeker ook feederen zeg ik dan tegen Theo maar zal ver naar links gooien eigenlijk recht tegen over waar ik eigenlijk zou moeten zitten. Sluit het nog eventjes kort met Marco maar die vind dat best. Ik heb met uitzetten die takken niet gezien zegt hij.

Dus zit ik gelijk naast Theo zo gezegd zo gedaan. Ik breng wat voer naar de overkant, een korf of vijf en gaat daarna wat balletjes voer met pinky’s brengen op vijf deeltjes. Net als Theo die zijn feder wel uit de auto heeft gehaald maar daar blijft het dan ook bij. Die was trouwens al wat eerder begonnen. Waarschijnlijk een claxon van een auto dacht hij dat er al begonnen kon worden. En hij pakt gelijk een mooie voorn. Maar Marco zag dat en werd gelijk op zijn vingers getikt. Met een rood hoofd deed hij zijn excuses. Dacht echt de toeter gehoord te hebben was zijn oordeel. Tis je vergeven maar de volgende vis(je) die die kan netten is twee en half uur later. Wel twee mooie die er af schieten zag ik met het elastiek een metertje uit de top maar moet ze lossen. Das balen natuurlijk.

Bij mij zit het wat tegen. Eerst mijn feeder lijn uit de knoop halen. Alle4s zit in elkaar gedraaid uit het foedraal. Dan drie maal een tuigje in de knoop vanaf het plasticje bij het optuigen. En als ik dan eindelijk er een simmetje op heb zitten denk wat doet die dobber raar in die wind en een beetje stroming. Is die nog niet uitgelood… Eerst maar de feeder gebruiken dan kan ik ondertussen het pennetje wel uitloden. Maar al snel vang ik een mooie voorn vanaf de overkant. Met pellets en brasem voertje. Net nog in de winkel met Mario over gehad. Ik heb wat restantjes 2 en 6mm pellets bijeen gegooid van het karperputje en groene mix over van de laatste keer kanaal. Helemaal fout als je op de voorntjes zit is het oordeel van Mario. Dus heb ik ook wat voer aangemaakt zonder bijvoegselen zo uit de sensas zak met pinky’s. Geen enkele sjoege aan de andere kant van de lijn. En op de feeder pak ik al snel drie mooie blieken en wat schele pos.

Met de vaste stok vang ik zo af en toe een klein voorntje. Daar zitten er zat van op mijn stek aan de dobber te zien en de plat gebeten pinky’s. Die blijven plakken zijn nog geen zes centimeter groot en de meesten zullen wel door de gaten van mijn mazen ontsnappen. Ja ik vis nog steeds met mijn leefnetje van 1980 als aan de Dordse Kill. Gewoon nostalgie ik kan er geen afstand van doen en steeds repareer ik em. Aan de overkant ving ik grotere vissen dus stap weer over op de feeder na dik een uurtje stok vissen. En na twee uur vissen kan ik daar en platte vangen uit het niets. Die spuugt de pellets uit die door het voer zaten. Ze zijn te zacht om aan een band bait, hair rig of baitspike te doen. Das jammer en is iets voor volgende keer. Trouwens eens kijken of die er ook zijn met een langere lijn dan een korte voor onder de method. Dan begint plotseling naast me Theo ook eindelijk zijn visjes te vangen. Zijn eerste is een dikke baars die zowat zijn hengel meeneemt. Mijn doos met maden waren omgevallen en hij was zo goed me er een paar te brengen zodat ik weer de vaste stok kon gaan vissen. En terwijl hij bij mij staat te ouwesexhostessen. Zie ik stoten zijn top wordt zelfs onder water worden getrokken tot aan zijn derde deel toe. Daarna pakt hij gelukkig nu ook regelmatig zijn vissen. Ik pak in het laatste half uur nog drie brasems waarvan ik er eentje naast het net gooi. Lekker handig is dat ook. Stuitert omdat die nog klappert met zijn staart net aan de verkeerde kant van de ring. Das dikke pech hebben dus.

Maar ben al blij dat ik hier op het kop nummer vissen kan aanbieden want op sommige stekken is het wel heel slecht met de vangsten gesteld. Voorns Kanaal onwaardig id dit. Als onze champ van de laatste jaren er af komt met een paar voorntjes 1600 gram dan is het niet best gesteld. En heb ik weer dikke mazzel gehad met loten. Dat is toch al de helft verdiend een goed steknummer trekken. Kan drie brasems, dito blieken mooie voorn en wat klein spul aan bieden. Het laatste half uur wel veel lijnzwemmers gehad dus er was vis gearriveerd op de stek. Duurt de wedstrijd een uurtje langer heb je denk ik ook een net vol platten aan te bieden.

Zo zie je er dus uit na dik 11 kilo alfertjes en twee dikke blieken. Klasse gedaan weer Kees. Die buit altijd alle kansen uit. Lukt het ene niet dan overstappen op een andere truuk. Daar leert de groep heel veel van hoe te vissen. Want geheimen heeft hij niet en daar doen we allemaal ons voordeel mee voor de volgende classics.

Kees Nagelkerk heeft niet veel vissen maar wel een klusje mooie voorns bijeen gesprokkeld toch 11300 gram. Goed gedaan in al het geweld om je heen vandaag op stek 11. Want duidelijk zat de vis op de hoogste nummers richting de brug, was het heel slecht in de middenmoot en was ik blij op de staart te zitten. Naast me heeft Theo pas zijn eerste voorntje nog geen tien centimeter groot na twee uur vissen. Mis gegokt denk ik door met de vaste stok te vissen vanavond. Maar niemand had zoveel brasems verwacht na de vangsten van de laatste tijd. Ik had ook gegokt op de vaste stok als die vakantiegangers naast me die er heel de dag hadden gezeten niet hadden verteld een brasem te hebben gevangen en een paar voorntjes. Blij dat ik een paar korven heb gebracht aan het begin van de koers.

Tjeerd senior had het al voorspeld. Richting de brug is het beter. En gelijk zal die krijgen.

Want voor Tjeerd junior was het werken vanavond. Wat een bak met vissen heeft die gevangen. Dik 17 kilo brengt die ter weging aan de weegploeg. Grote klasse en gefeliciteerd met deze uitslag. Een dikke proficiat.

De vangsten van vanavond. Jammer dat ik die brasem mis mikt in mijn netje. Toch maar wat zorgvuldiger zijn met de vis want één vis meer kan zomaar een plek schelen in het totaalklassement.

Over twee weekjes is de laatste wedstrijd. Iedereen zit al te rekenen maar dat is best lastig. Je mag twee slechtste wedstrijden er af trekken.

Zoals ik denk dat het is, Marco 10pnt. Mats 12, Theo 37pnt, Harry 36pnt, Freek 25 pnt, Tjeerd Jr. 19, Mike 32 pnt, Tjeerd Sr. 29 pnt, Glenn 52 pnt, Wilmer 82 pnt, Nico 50 pnt, Jos 62 pnt, KeesW 10 pnt, KeesN 31 pnt. En zo ziet de top vier er toch weer hetzelfde als alle voorgaande jaren er uit alleen missen we Wilmer aar door de verbouwing van zijn nieuwe huis. Of zal dat het uitzwaaien zijn van het vrijgezellen leven. We gaan het vragen aan em want we missen hem dus aan de waterkant. De middenmoot dat kan alle kanten op en de staart zit dit jaar dichter op elkaar dan ooit. Is dus nog spannend over twee weekjes weten we het dit keer in ’t Oude Tramstation.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *