VethsVk 23.15 Vkanaal Hoge nummers

Het is vandaag woensdag ochtend 28 juni 2023 de laatste wedstrijd van de voorjaar competitie. We vissen weer aan het Voornse Kanaal Op de hoge nummers. Dus we tellen vanaf nummer tien. Daar mogen we van de eigenaar van dat leuke huisje met garage gebruik maken van zijn oprit. Maar dat voor later.

Alleen Fred Levering, Piet Schipper, Wim Arkenbout en John Voogt zijn er niet bij vandaag. Fred is met Yvon naar Belgie op vakantie dus van instralen vandaag is er geen sprake. En dat was te merken aan mijn vangsten. De andere drie mannen hebben zich niet vaak laten zien aan de waterkant dit voorseizoen. Varen met een nieuwe vriendin of fietsen op een race fiets gaf dit jaar de doorslag om minder te gaan vissen. John komt nog wel eventjes langs en is nog net op tijd voor een warme sauseisen broodje.

Dat is geen best nummer weer voor vandaag. Ik zit weer in het midden. Nuno heeft weer het kop nummer. Daar heeft hij een patent op denk ik zo. Die kan zijn geluk niet op. Was ook knap druk vanmorgen en was bloed nerveus.

Maar Hans naast me heeft helemaal een mooi plekkie. Daar daar heeft onze ambonese vriend die er woont en er dus vist net zijn stek gemaaid. We mogen altijd zijn oprit gebruiken voor onze versnaperingen te nuttigen na de wedstrijd.

Links van me zit Hans, dan JanB, Cees, Harry JanJ, Martin en op de kop dan die Porugese geluksvogel Nuno. Rechterkant wordt ingenomen natuurlijk weer aan de rechterkant van me Joop. Dan Cornelis, Aad en Jaap op de andere kopnummer. Al;s ik hem was kocht ik een staatslot want de laatste keren is dat zijn plekkie geworden.

Ik dus weer in de midden vol met brandnetels. Dat dan weer wel. Maak deze keer aan de overkant een pellet bedje en vis daar met de metod. Na een paar minuten zitten er nog korrels in de method dus dat komt goed op de bodem terecht. Het stroomt ook nauwelijks nu we beginnen met de wedstrijd. Na vijf zes keer voer gebracht te hebben en er eventjes gewacht maar geen lijnzwemmer of andere beweging stap ik over op de vijf deeltjes aan deze kant waar ik al dode maden en geknipte maïs door de voerballen heb gecupt. Maar het duurt best lang voordat ik beet krijg. Die ik vang zijn wel mooie voorns.

Lekker hoor, heerlijke warme sauseisenbroodje. Daar maak je de clan niet boos mee aan de waterkant

Maar ik krijg ze niet aan de praat bij mij op de stek. Zo wild als het vorige week was is het vandaag niet. Zou ik toch twee deeltjes verder moeten vissen. Maar dan ben je weer veel tijd kwijt met afsteken. En met die wind is dat toch vervelend en tijdrovend met al die kleine vis. Nee, vandaag heb ik het dus (weer) niet.

De uitslag van vandaag opgenomen door Jan Jobse van de weegploeg Jan en Nuno. Nuno is ons de baas met twee enigste platten die zijn gevangen vandaag.

De laatste voorjaarswedstrijd en die sluiten we gepast af met een hapje en drankje aan de waterkant. Sterke verhalen natuurlijk en anekdotes van vroeger doen nu de ronde. Gewoon een gezellige praatje pot onder de mannen.

En dan na vijftien wedstrijdjes de prijs uitreiking. Eerste is dus geworden Nuno met hakken over de sloot met één puntje verschil. Vandaag een eentje gevist en Ger die we nooit meer dachten in te halen de laatste twee wedstrijden een zeven. Goed gevist dus en de kopstek goed uitgevist. Gefeliciteerd. Gerbrand dus nummer twee op maar één punt. De rest is gezien op redelijke afstand.

Lnr; Nuno Da Silva, Jaap Jansen, Jan Jobse, Jan de Bruin, Joop de Jong, Harry Schuiten, Cees Noordhoek, Martin Spaans Gerbrand van der Nieuwerdijk, Hans van de Vaart en Aad Carlebur. Niet aanwezig vandaag Fred Levring, John Voogt, Piet Schipper en Wim Arkenbout. En achter de kijkdoos Freek Oosterhuis. Het najaar seizoen begint op 19 juli 2023 op Land van Paling en eindigt op 1 november.

Hans namens de goldy’s bedankt voor de casters en maden.

Via Faceboek wordt het wel gelezen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *