Buckaroo’s 23.4 Vkanaal Steiger 89

Als ik aankom om vier uur 29 mei 2013 aan het Voornse Kanaal bij steiger 80 heeft iedereen al een lootje getrokken. De mannen hebben er zin an vandaag.

Er zijn nog twee lootjes over en ik trek stek 89. De laatste is altijd voor Jos.

Vandaag voor het eerst met mijn nieuwe hengels gevist. Zoals te lezen was ben ik lelijk gevallen op steiger 83. Stapte mis met mijn hengel en wat spullen in de hand. Hengel een Shimano Stradic niet gebroken maar het meeste van de kurk is van het handvat en de molen heeft ook een flinke tik gekregen. De beugel is kapot. Van Piet de stoffeerder waarvan ik al zijn Rive zit plekkie kon over nemen daar heb ik ook mijn nieuwe stokken vandaan. Die heeft alles pas vervangen voor wel hele mooie spulletjes. Daiwa’s Tornements met Shimano’s Stella. Dus dat komt voor mij goed uit. Heb nu een een Tri CastTrophy 4×4 Feeder 13″ en een Tri CastTrophy 2×2 Feeder 13″. Zodoende kan ik nu twee hengels inzetten van de zelfde lengte maar op verschillende afstanden. Heb er twee penn molens 5000 op gezet van onder mijn roof setjes afgehaald. Toentertijd aangeschaft om in Indonesië te vissen in 2013 want ze zijn zeewaardig. Moet onder deze stokken ook wel kunnen. We gaan het zien.

Tafeltje is deze keer niet zo goed gedekt. Het is vandaag tweede pinksterdag en geen maden en casters dus. Maar maïs had ik wel kunnen meenemen.

En de eerste ligt al in het mandje na een paar korven met voer. Dat is wel heel snel deze keer. Ben weer de eerste met een platte. Heb er zin an en breng steeds wat korven met een wormpje aan de haak.

En mijn buurman Nico net als vorige week mijn buur pakt ook zijn eerste platte een kwartiertje later. Ze zijn er dus wel. Maar niet in grote getallen denk ik want zie geen enkele lijnzwemmer tot nu toe dan.

Nu ik twee dezelfde hengels heb en eentje net een zachte top op half kanaal heb gekorft tegen het oplopende talud aan de overzijde. Zie al even niets aan de overkant en gooi dus twee korven met aas en het ligt amper. Net strak gedraaid en de lijn valt slap. Mijn tweede brasem. Het gekke is dat ik weer in gooi op dezelfde plek en het aas gelijk wordt genomen door een dikke hybride voorn. Om daarna alleen maar pos en grondels te vangen. Je wordt gek van die aanslagen op je worm aan de haak. Die blijven maar rukken aan die wormpjes hoe kort je ze ook op de haak zet. Dus maar weer naar de overkant met de andere hengel. Wat een weelde. Heb gelijk een aanslag en de volgende platte is in aantocht naar mijn landingsnet. Maar dan komt toch het overmoedige. Ik wil hen gewoonweg te snel binnen halen, te hebberig dus. Want vlak voor ik de vis kan scheppen trek ik denk ik te hard en verspeel em bij zijn eindspurt. Een dikke run en los is die. Wat zonde. Want daarna is het over op mijn stek. Krijg ze niet meer aan de praat op half kanaal of tegen de rietkant aan de overkant. Alleen maar grondels zitten me te plagen.

Terwijl mijn buurman Tjeerd dan eindelijk zijn eerste brasem vangt na bijna drie uur vissen. Klasse gewoon geloven in je stek. Die heeft precies heel de wedstrijd geworpen met zijn voer de stek onderhouden. Uit eindelijk komen er vissen langs die interesse tonen en dat betaald zich nu uit. Niet even later pakt die er nog eentje terwijl ik alleen maar donderpadjes en pos kan haken of lege haken heb op beide stekken na bijna drie uur vissen.

Als dan ook mijn andere buurman Nico zijn vierde brasem kan netten weet ik weer mijn plaats. Het eerste uur was fantastisch maar daarna. Wat doet ik verkeerd. Heb toch regelmatig wat te bikken gebracht op beide stekken maar allen pos en grondels. Hoor later dat mais of pinky’s de sleutel was. Tuurlijk.

Dat wegen blijft een dingetje. Iedereen is bloed fanatiek. En het zal om grammen gaan want door die hybride heb ik net een paar gram meer dan mijn buurman Tjeerd die ook twee brasems ter weging heeft.

Mijn vangst dus. Heb gelukkig nog een dikke hybride erbij zodat ik net wat meer grammen heb als mijn buurman Tjeerd die twee platten heeft. Mijn grondels en possen zijn verdwenen door de mazen van het oude net. Misschien een een nieuwe aanschaffen wat dat kan net wat punten schelen. Heb hem nog maar 43 jaar in gebruik. Die heeft in 1981 nog in de Kill gehangen bij het crossterrein. Uit nostalgie repareer ik em elk begin van het seizoen weer.

En Glen en Piep op de twee eindnummers pakken beide nog een mooie zeelt op de maïs.

Ik heb er een paar mooie hengels bij gekregen. Bedank weer Piet want heb dus aan beide een platte binnen kunnen vissen. Ben er blij mee. Het buigt in de top nog mooier als mijn oude Shimano. Maar die heb ik dan ook al sinds 1998 toen ik weer begon met vissen na lange afwezigheid. Er is een boel verbeterd in tussen tijd en dat blijkt. En Nico zag mij strubbelen met mijn vis binnen halen. Tja heb een landingsnetje gekocht bij Mario maar die is veel te zwaar voor mijn steel. Dat is eigenlijk ook een karpernet zegt mijn buurman. Niet te doen met deze wind en Nico heeft wel de oplossing. Heb dat pannetje toch over en krijg zomaar een landingsnetje van em. Wat aardig. Blij mee. Bedankt Nico

2 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *