VethsVk 23.8 aan de Ravelijn

Samenscholing aan de ravelijn.

Woensdag 23 mei 2023 tien over half acht is iedereen er als ik aankom en kunnen we gelijk loten.

Eigenlijk is het om acht uur loten en vissen vanaf half negen to half één. Maar de mannen staan al een half uurtje van te voren te trappelen van ongeduld.

Iedereen trekt een kant nummer.
Spannend wat je lot wordt vandaag.
Dus allemaal grabbelen in de zak van Jan.

Tuurlijk pak ik weer de twee laatste en jan wil kop nummer 1. Laat ik nu in mijn linkerhand twee hebben. Ik zit liever dit keer hoog zeg ik tegen em en terwijl ik mijn hand open doet zien we nummer tien. En dat vandaag met elf man zit ik dus als tweede aan de andere kop.

Dus naast Fred op elf die met de vaste stok gaat vissen. Ik gaat feederen tegen de bootjes aan. Zo heeft een ieder een andere methode om hier te vissen.

Achter me zit net een overwoekerende door onkruid een paal met kast. Maar Fred zit met de vaste stok en vindt het niet erg dat ik een ietsie naar links vist richting dat gat waar geen bootje ligt afgemeerd.

Genoeg om de tafel te dekken aan de overkant zou je zo zeggen maar niets is anders waar vandaag. Altijd te weinig bij je dus.

Fred naast me aan het kopnummer is de enigste die een voorntje heeft gevangen tot tien uur dan. Want van dat voorntje zal de naald van de schaal niet bewegen. Maar wel van deze platte.

Als dan ook Jaap aan de andere kant van mij ook een dikke brasem kan netten. Wat doet ik verkeerd. Zie zo af en toe wel dat er vis op de stek aanwezig is aan de trillingen op de lijn en de tikjes op de top maar tot azen krijgen lukt me niet. Ga maar ff de benen strekken en bij Jap kijken hoe die dat doet. Ik vang em op een pellet hoor ik daar. Wil je er ook een paar. Tuurlijk kwaat kan dat niet dat er eventjes aan te doen. En warempel. Ik verspeel er eentje en vang twee brasems in tien minuten tijd. Dan zijn er meer die wat kunnen netten in het laatste gedeelte van de wedstrijd.

Fred heeft drie brasems. genoteerd door JanJ
Sportschool is niet nodig voor JanB.
Gewicht valt me tegen voor twee platten.

Dan zit het er al weer op. Net voor dat de regen los gaat barsten. Wat een mazzel hebben we steeds weer op de woensdag ochtend. Die twee brasems vallen tegen. We vangen heel de week vissen die dit gewicht alleen al opleveren.

Zo de uitslag staat er weer.

Als dan Joop het over een eitje op je brood heeft. En alle varianten met me door neemt onder een biertje ben ik om. Ik gaat naar de kachel.

Ik moet meer mijn best gaan doen want ben gezakt in het totaal klassement met deze notering van vandaag.

Reaktie’s Fb

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *