VethsVk 23.4 aan de 8 vijver

Ik kom samen met Joop en Aad aan op de parkeerplaats woensdag 12 april 2023. Wij gaan altijd zonder onze spullen naar de verzamelplaats om eerst te loten. Aad neemt gelijk al zijn hengel s en attributen mee. Het is te hopen dat die een laag nummertje trekt. Anders is het een heel eind lopen met je spullen. Als we een hoog nummer trekken dan rijden we een paar straten verder om de plas heen. Dan is het dichter bij en scheelt een hoop gesleep. Want er gaat nogal wat mee. Het gebeurt me nog al eens dat ik wat vergeet en dan kan je dat hele eind weer terug naar je auto.

Martin komt er ook al aan maar die woont naast de 8 vijver. Die kent dit plasje als heen ander. We zijn zo beetje komleet

Aad neemt gelijk alles mee.
We zijn er allemaal.

Dan loten we weer en ik pak de twee laatste uit de zak van Jan. Rolt ze nog even door de handen en hij neemt altijd mijn linkerhand. Nu is dat nummertje drie en helemaal niet slecht. Dacht eerst aan deze zijde van de vijver waar hij eigenlijk altijd vist met de vaste stok maar vandaag heeft de uitzet ploeg drie man op het eilandje geplaatst. Dan vist hij in de kleine vijver samen met Jan Jobse die twee heeft getrokken. Kan goed uitvallen samen in die plas vissen. Ik pak Jan Jobse zijn lievelings plek nummer twaalf. Prima stek, op voorhand dan he

Dus 1, 2 en 3 zitten bij elkaar en 7 is niet uitgezet

We hebben er allemaal zin an en als dan iedereen zit kunnen we gaan vissen om half negen. Hans die uiterst links van me zit aan deze kant van de vijver op acht heeft na tien minuten al een dikke voorn te pakken. Jammer genoeg valt hij tussen ziojn voeten op het gras en voordat hij op kan staan. Spartel, spartel spartel, zwaait nog wel eventjes met zijn grote staart en plons. Weg is die weer zijn vriendjes waarschuwen. Want hij heeft daarna een kleine vier uur niets meer gezien

Ik ben de volgende gelukkige na anderhalf uur vissen. Het is bagger slecht. Niemand heeft tot nu toe zelfs geen lijnzwemmer gezien. wel wat aalscholvers over je voerplek heen dus er is wel wat te halen daar. Maar ze tot een aanbeet verlijden lukt niet. Tot nu dan, uit het niets hangt er een mooi platte aan de andere kant te touwtje trekken. En na best een goede sport op mijn Ron Tomson Dialex WinklePickertje 270 Kan ik em scheppen. Beter wil ik em scheppen want hier in de hoek liggen allemaal boom takken. In het donkere water gaat mijn schepniet niet diep genoeg. Ik zit dus op een tak. De vis zwemt onder het net door en weg is die. Hij zwaait dus ook nog netjes met zijn staart als die over een paar takken zwemt

De nummers één t/m drie zitten op het eilandje. Numo richting de grote vijver en Jan B en Jan J delen samen de kleine vijver

Numo vist richting de grote vijver.

Op het stuk voor de huizen op vier zitten Aad op vier, dan Martin, Gerbrand en zonder Feijenoord petje Fred op zeven

Was gister Pasen.

Wat maken die meerkoeten een kabaal onder elkaar. Ze zitten wel op het nest maar nog geen eieren dus

Recht voor me op de bodem liggen dus ook takken. Jammer is dat want het zou de enigste aanbeet zijn die ik vandaag krijg.

Naast me zitten Joop op elf dan Harry, Jaap en Hans op acht die de eerste van vandaag aantikte

En net als ik naar Harry’s stek wandel om mee te vergaderen. Dat is al snel dat als het slecht is men eventjes de beentjes strekt. Vergeet dan niet je hengel te zekeren of op de baitrunner te zetten anders heb je dikke kans na de wedstrijd langs Mario te moeten gaan. Kijk nou zegt Harry ik heb beet. En in plaats van te kaarten halen ze met z’n viertjes een mooi dikke brasem binnen. Tot nu toe is de Kaptain de enigste die wat aan te geven heeft om te wegen. Wat is het taai vandaag

Ik gaat nog maar eens opnieuw ingooien. Kijken of alles er nog goed op zit. Weer terug van een pellet naar een gele Waffer. De enigste kleur waar ik een aanbeet op heb gehad en als ik halverwege ben blijf ik vast zitten. Het veert mee dus zal wel een stuk van die takken zijn. Ik zet er volle druk op en het komt zachtjes mee. Gelukkig en met een lijn van 30/100 kan je best druk zetten. Maar dan beweegt die tak log. Eerst geloof je het niet maar een zwemmende tak heb ik nog niet gevangen. Wel ligt er achter me een tak die niet zwom. En jawel hoor ik heb wat vals gehaakt denk ik want “het” vertrekt naar het midden van de vijver met een hoepel ronde Tomson en een gierende slip. Mijn lijn zit op de clip van de spoel want was post elastieken vergeten en die ik van Piet heb gekregen dat doet ik denk ik verkeerd. Vanmorgen nog geprobeerd maar krijg het niet voor elkaar. Ik gooi er dwars doorheen. Vol druk op de ketel in de hoop de karper want zover qua kennis was ik al wat te stoppen of om te keren. Maar nee dat lukt niet en ik raak em kwijt. Alles zit er nog aan maar met een exra lijn aan de haak. Zodra de druk er af zou zijn gevallen was ik em dus toch kwijt geraakt. Zou wat zijn geweest. Met één vis winnaar worden vandaag

Alleen Harry heeft het door en vangt er nog een platte bij. En dan onze Jaap die tussen Harry en Hans in zit. Cees de Boer heeft daar een tijdje gestaan en die vist hier wekelijks ’s morgens tot twaalf uur. Denk dat Jaap goed geluisterd heeft van die medicijnman “de alchemist” genaamd, berucht van zijn potjes, tubes en smeerseltjes want vangt dan toch nog twee dikke brasems naar het einde van de wedstrijd. Aan gewicht net ietsiepietsie meer dan Harry en wordt de winnaar van deze taaie geschiedenis

Zo zit het ook voor mij niet mee vandaag. Met die ene brasem zou ik nog mee doen en zeker als ik die karper had kunnen netten. Tja het blijft vissen

Jaap op 9 wordt dus eerste vandaag met twee platen en naast em Harry op 10 ook met twee brasems wordt tweede. Ook Hans op 8 had eigenlijk een dikke voorn dus je kan wel zeggen dat deze kant vandaag het beste stuk was om te vissen. Wat een taaie dag was het vandaag. De rest heeft geen aanbeet gezien op Nuno na dan

Stand van Jaap.

Iedereen had er wel wat anders van verwacht want ze waren er op ééntje na allemaal aanwezig. Alleen Cees was er niet en heeft gelijk 13 punten aan zijn broek. Die weet nu welke wedstrijd die moet afschrijven. Je mag namelijk de twee slechtste wedstrijdjes af trekken aan het einde seizoen.

Reaktie Fb

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *