VethsVk 23.3 Naar Land van Paling

Ik mocht dus kiezen vorige week waar we vandaag vissen. Dat is dus LvP geworden op 5 april 2023. Daar waar eind vorig jaar alle grote karpers zijn uitgevist en elders in de Vesting gracht zijn uitgezet. Daarvoor in de plaats zijn er weer kleine F1tjes er voor terug gezet.

Vorige week was er warmer weer voorspelt maar de nachten zijn jammer genoeg best nog wel koud. Zondag is er met de witvis afdeling van HSV Voornse Kanaal drie karpertjes gevangen. Der vooruitzichten zijn dus matig gestemd bij de mannen. Maar we zullen het gaan zien. De laatste drie dagen overdag best een zonnetje en die wind is eindelijk verdwenen. Vanaf morgen wel weer heel de dag regen voorspelt voor een weekje

Weer een koude nacht geweest dus wanneer de pellets drogen kan ik de ramen ijsvrij maken met een bakkie koffie

Jan en Numo hebben al uitgezet. We zitten allemaal aan de lange zijde gezien vanaf het Haringvliet . Ik vindt dat jammer want het beste stuk met deze wind is die voor de Kerkstraat tot aan het voetgangersbruggetje. Alk mocht ik het zeggen voor vandaag ik mag me niet met het uitzetten bemoeien volgens JanB. Ik opper nog dat bij de Bibliotheek toch ook mag zeggen hoge of lage nummers maar mijn voorstel wordt resoluut van tafel geveegd

Zoals jullie al weten pak ik altijd de twee laatste lootjes. Wrijf die nog in mijn handen en dan kiest JanB altijd mijn linkerhand. Nummertje elf en daar is die heel blij mee. Voor mij blijft dan drie over en dat is niet het beste nummer met deze weersomstandigheden. Zondag was de wind Oost en dan zitten de vissen allemaal in het Linkerstuk net om de bocht. Nu met Zuid West liggen ze allemaal te zonnebaden in de hoek bij de Kerkstraat. Dat is leuk voor de toeristen. Die snappen dan niet dat je ze niet achterelkaar vangt. Maar zonnebadende vissen is heel iets anders als azende exemplaren

Met loten het goede plekkie kiezen dan heb je al de helft gewonnen. Links van me op de kop zit Joop en naast me Fred. Rechts van me naar de Kerkstraat toe Hans, Gerbrand, Cees alias Hans, Jaap, Martin Nino, Jan B en Harry als laatste

Iedereen is ruim op tijd klaar en de strijd barst dan los na de slagen en het carrilon van de kerk toren uit de Vesting

Een beiaard, carillon of klokkenspel is een met een klavier bespeelbaar muziekinstrument, bestaande uit een of meer series klokken. Een beiaard bestaat uit ten minste 23 gegoten bronzen klokken in vaste ophanging, afgestemd in chromatische volgorde die men samen harmonisch kan laten klinken.

Toch is zo in het begin van de wedstrijd als de nervositeit weer een beetje op het normale niveau aankomen. Want iedereen is de halve nacht wakker geweest, altijd voor zo’n viswedstrijd. Op de stek van Joop is van alles te doen in zijn rug en met een praatje pot worden dan de aardappels afgegoten. Zenuwen natuurlijk

En tien minuten (8:43) later heeft Cees op stek nummer vijf het al aan de stok zijn eerste karpertje van de dag. Het zal ff wennen zijn met al dat gedoe aan de andere kant van de lijn want jammer genoeg moet hij capituleren. Vlak voor het netten wint de kleine rakker het van Cees. Hij of zij natuurlijk zwaait nog eventjes met zijn grote rode staart en weg is die weer terug naar zijn vriendjes

Als dan even later Joop die op een kop nummer zit ook zijn landingsnet nat mag maken weten we dat ze het in ieder geval doen daar langs die aan het opwarmende vesting muur. Ze zwemmen er dus langs op zoek naar voedsel

Gerbrand geeft het seintje.
Cees is nog ff bezig maar zijn buurman staat ook met een kromme lat.
Want naast em hebben ze ook beet.
Met vereende krachten Harry’s zijn eerste van vandaag.
Cees pakt zijn tweede.

Dan plotseling na een half uur vissen krijg ik het hartstikke druk. Niet met vissen trekken maar met vissen netten. Ik heb in ieder geval de meeste karpertjes vandaag gevangen

Dan komt Martin langs met een versnapering om zijn verjaardag te vieren. Er wordt dan ook luidkeels voor hem gezongen. De vijf Vlaamse Gaaien zijn er heel even stil van aan de overkant in de bomen. Nog nooit gezien zoveel op één tak bij elkaar

Als Cees dan zijn derde vijf minuten later kan netten ben ik om. Ik pik een paar mestpiertes bij em uit zijn bakkie. Die kweekt die zelf in zijn tuin met paardenmest, koffiedrap, bladeren bananen schillen

Lijnbreuk das jammer.
En Gerbrand pakt zijn tweede F1tje.
Martin met een loopvis.
Hans zijn eerste.
En Jaap verspeelt er twee in koprte tijd.
Tis niet dat Jaap niets vangt.

En zo heeft iedereen al wat te wegen na twee uurtjes vissen. Behalve dus Jaap die er wel twee heeft verspeelt en twee grondels gevangen. Jammer genoeg doen die vanaf dit jaar niet meer mee om te wegen. Ook alle andere kleine witvis. Alleen karpertjes en brasems tellen mee op het Land van Paling vissen in deze competitie van zestien wedstrijden. Het is tenslotte een karperputje en een goede keuze geweest van de commissie. Een brasem telt voor 1kg en een karpertje voor twee en worden gelijk terug gezet

En dan eindelijk wanneer ik met Hans tussen onze stek staat te praten. Ff de beentjes strekken wat sexhostessen zal ik maar zeggen ziet ik mijn hengel liggen klapperen in de steun. De baitrunner werkt dus weer naar behoren. En kan ik ook ook mijn eerste karpertje netten. En Hans wil er wel een fotoreportage van maken. Bedankt buurman

En tien minuten later pakt mijn buurman aan de rechterkant, Hans zijn tweede karpertje. We zijn weer op de feiten gedrukt de eerste plekken richting Haringvliet zijn de mindere stekken. Alleen met Oosten wind worden de vissen om de bocht geduwd door wind en water. Joop heeft dan de eerste in het netje van de dag op stek één. Hij heeft ook een uurtje minder gevist dan de rest want zijn meissie had haar tas vergeten en de deur achter zich dicht gegooid. Moest zijn superman pak aantrekken om als held te spelen. Op stek twee heeft Fred één keer beweging van zijn top gezien waarschijnlijk een lijnzwemmer geweest. Heeft ook de pech dat zijn mascotte, Yvonne niet is langs geweest met een warme versnapering van de bakker. Als Yvon achter hem gaat zeggen en het allemaal voorzegd dan vangt die altijd het snot voor de ogen. Komt bij dat die nogal zenuwachtig overkomt vanmorgen. Feijenoord moet vanavond spelen tegen Ajax

Dat alles heeft mij dus geholpen op stekkie nummer drie want vanaf stek vier daar hebben ze toch meer aanbeten weten te versieren aan de overkant bij die warme muur. Ik heb in vier uur tijd een kilo voer (pellets) gebracht in kleine hoeveelheden en één keer beet gekregen. Eerst een halve meter van de muur gevist en daarna pal tegen de muur. Als ze dan op mijn eerste stek zouden komen azen dan zou ik dat zien als ze tegen de lijn zwemmen. Geen lijn zwemmer gezien ook en alle kleuren, smaken aan wafters er aan gehad. Maden en wormen ook geen succes opgeleverd. Alleen Cees heeft redelijk veel aanbeten gezien op de mestpiertjes maar de rest ving ze op die gekleurde knikkertjes. Jaap naast hem zat vaak vast aan iets tegen de muur heeft er wel twee verspeelt. Terwijl Martin een keertje naar zijn auto is gelopen omdat Joop zijn gevulde koek als aas gebruikte. Die rolde zo over het gras het water in. Bedoel dus die gevulde koek. Dan komt Martin bij zijn vangstok en die staat te stuiteren in zijn hengelsteunen. Dat gebeurt hem vandaag dus twee keer. Daar heeft hij patent op als je de VethsVk Avonturen er op na leest

Dan komen de sterke verhalen los bij een cola of gersten natje. Bij de mannen staat de gezelligheid voorop. Driekwart vist eigenlijk alleen maar op de woensdag ochtend en vinden dan vier uurtjes meer dan zat

En zo duikel ik van een gedeelde eerste plek naar vijfde met negen punten verschil. Dat zal een hele dobber worden dat weer in te lopen. Het is en blijft een competitie zo fanatiek ben ik dan ook wel weer

Reactie’s

Reactie’s op FaceBook.
1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *