VethsVK 23.2 Ravelijn

Kamera staat een uurtje te laat.

Ik ben ruim op tijd woensdag 22 maart 2023 maar toch de laatste van de Gang. Kan je zien hoe fanatiek deze heerlijke groep is. Maar wat een honden weer is het. Bfr. 7 dwars over het Kanaal door Voorne heen en zo dadelijk begint het ook nog te plenzen.

Ik pak altijd twee nummertjes en zonder te kijken kiest Jan altijd mijn linker vuist. Dat is ontstaan omdat als een ander voor me een lootje trekt die altijd beter is als ikzelf dat doet. Dan heb ik altijd hetzelfde nummer namelijk 7 of 9 bij de Buckaroo’s van de BP en hier bij de Veths is dat niet anders. Maar Jan komt altijd met “zijn” zak nummertjes voorbij en dan pak ik altijd de laatste twee. Nu dus en 11 en 7 en je raadt het zeker al

Als de wind weg valt is het best te doen.

Ik heb gezien dat het bijna niet stroomt dus cup wat hennep, mais en dode maden op de stek bij het tweede talud. Zodra de stroom er in komt maak ik een bal met wat voer. Ik vis staande haak dat wil zeggen vlak tegen de grond aan en door tegenhouden met de stroom en wind komt dan mijn aas iets van de bodem af en laat hem dat dan weer vallen. Maar heb al snel een grondel dus loop door de wind tegen het talud aan. Dat is goed denk ik

Ik zit dus weer precies weer midden in te vissen en naar de lage nummers zit naast me Harry op zes. dan Cees, Joop, Ger en Jaap en naar de hoge nummers dan op acht Hans, Jan J, Fred, Nuno, en Jan B. Na de snelle grondel duurt het een uur voordat ik een voorn kan vangen. Wel een mooie en daarna krijg ik er een schooltje kleine baars op van 5cm. Dat schiet ook niet op dus. Wel is steeds de made plat gezogen. Ik krijg wel beet maar te weinig om op te slaan. Dobbertje gaat een cm omhoog en dat is het dan. Maar als ik dan een dode made op de haak spies met de haakpunt net er uit kan ik wel kleine voorntjes en windes vangen. En zo nu en dan zit er wel een redelijke voorn of zelfs ruisvoorn bij

Zo nu en dan valt er best te vissen.

Als de wind af en toe wat gaat liggen en de regen minder wordt is er best te vissen. Maar zo nu en dan zijn het vliegende vissen geworden. Als je aantikt en de vis komt uit het water die is zo klein dat het niet meevalt ze in de wind te vangen. Ze is zo klein dat met die windstoten de vis op de plu van Hans ligt te spartelen. Je kan niet te veel druk op de hengel zetten ander breekt die zeker door midden. Vis met een lijn van zeven meter met de dobber een kleine meter uit de top. Moet wel een meter want met die windstoten zwiept de hengel soms knap heen en weer en maar net te houden. Mijn paraplu staat bijna vertikaal en als het hoost dan wordt ik en mijn spullen niet nat. Zo hard waait het dan. Als dan naast me Hans een dikke brasem verspeelt. Dat had zijn nummer één of twee plaats geweest want alleen Cor heeft tot nu toe een platte in zijn leefnetje zitten. Dikke pech want hij was de eerste met vis en tot nu toe de meest. Grondels wel te verstaan

Maar als het dan eventjes droog is dan zit ik plotseling alleen in het midden te vissen van de veteranen. Harry, Cees en Hans hebben ingepakt. Die zijn de regen en harde wind meer dan zat. Daardoor is nu Gerbrand en Jan mijn buurman geworden

Vier uurtjes vissen zijn altijd zo voorbij. Zou het graag naar vijf uur zien brengen. Zal dat eens in de groep gooien. Vanaf volgende week als de brasems door de sluis komt zal het geen probleem zijn in de kilo’s te eindigen maar nu is het een voerplek opbouwen. ls zo’n schooltje platte is geariveert op je stek dan is een kilo voer zo verdwenen door die stofzuigers. Maar nu moet je toch zo’n plek opbouwen en hopen dat er wat voorbij komt en blijft hangen op de stek. Nu nog zwemmen ze per twee of drie bij elkaar. Aan de andere kant van de sluis waar het een stuk dieper is daar liggen de brasems al te wachten om naar binnen te trekken om te paaien. Kees viste er met de HSV Brielle en had er alleen al 34. Nu zijn ze nog gretig om te foerageren en voordat je korf de bodem raakt door als die ruggen heen is het al raak en staat de hengeltop hoepeltje rond. Dat is over als de paai begint, dan hebben ze maar één ding te doen. Daarom is normaliter denk ik vijf uur vissen beter en zal i.v.m. opbouwen van je voerstek meer vis gaan opleveren

Foto’s van Cornels.

Het zit er al weer op voor vandaag. De weegploeg is al onderweg na de toeter van Jan Jobse. Met mijn klusje bijeengesprokkelde voorns en extreem kleine baars heb ik toch nog de derde plek weten te bemachtigen. Gerbrand had l al vroeg in de wedstrijs twee vissen. Een mooie voorn en de dikke brasem en is de winnaar van vandaag met 2675 gram. Dat is een Brasem van dik twee en halve kilo. Dan te bedenken dat Kees Westdorp met HSV Brielle, die vanmorgen aan de andere kant dus van de sluis visten op de stijgers er du 34 x 2,5 zo’n 80 kilo had in drie uur vissen. Dat wordt werken i.p.v vissen. Fred Levering is tweede geworden met ook een mooie klus dikke voorns en heeft en heeft 175 gram meer dan de BassBuster weten te strikken

Nog eventjes natafelen hoe een ieder het vandaag er af heeft gebracht en wordt er de informatie gedeeld. Daar kan ik wel wat van leren van de Veteranen op hengelsportgebied. Natuurlijk een schatkist aan kennis en ik neem alles in me op. Hier kan ik nog veel van leren van de deze mannen. Fijn dat ik mee mag doen en deze kennis met ze delen

Verslag van Jan.
De uitslag aan de waterkant van Jan.

Volgende week dus aan de Gorslaan vissen uitgekozen door Gerbrand. Iedereen om de beurt mag een keertje zeggen waar we gaan vissen volgende week. In ieder geval uit de wind hoor ik hem zeggen.

Reactie’s

FaceBook Pagina.
1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *