Koud op de Punt

Tuurlijk dat weten we allemaal

Het is nu uren maken op het water. Er moet echt een schooltje binnen komen en dat is natuurlijk met het spuien van de sluis vanaf het Voornse Kanaal

Als ik aankom 8 december 2022 dan ligt er al een bootje boven op de stekken. Dat zijn we wel gewent. Ze hebben het hele Haringvliet maar moeten op onze stek liggen als kantvisser. Nu doet ik beide maar houd altijd rekening met wie er aan de kant staat en eerder is op de stek want het is natuurlijk een wereld stek als de sluis open gaat vanaf het Voornse Kanaal

Ik maak wat foto’s voor mijn BassBusterAvontuur en gaat naar de PuntGangers van Anno 2020. Want dat is wel veranderd in de laatste tien jaar. Ik kom er te weinig en deze week ben ik meer keren geweest als in de laatste 8 maanden. Dat komt omdat ik dat feederen in het voorjaar en de vaste hengel in het najaar vissen hartstikke leuk vind met de BP-Buckaroo’s en de veteranen de VethsVK. Daar gaat ook een hoop tijd in zitten kan ik je verzekeren

Dietmar komt ff buurten

Al is het nog zo koud, eens moet je toch ff een boodschapje doen en komt Dietmar Isaiasch eventjes buurten hoe het gaat. Informatie van locals is belangrijk

Wat een heerlijk stekkie om te kantvissen

Als ik dan alles kwijtraakt bij een beste vis ben ik blij een tweede stok in de auto te hebben liggen. Dietmar is aan het pelagisch vissen rondom onze stek. Vissen op half water en staren naar een beeldscherm om zo de vissen te zoeken en je grote zware shad voor zijn neus te hangen

Vandaag is het wat drukker
Deze week allemaal dit formaat

Als er wat wordt gevangen is het altijd wat drukker op de stek. Die informatie verspreid zich snel onder de liefhebbers van dit spelletje. Met regelmaat krijgen we aanslagen op onze polsen en ellebogen om dan zomaar twee uur niets te registeren en dan is het weer en uurtje dikke pret. Je moet er dus gewoon zijn en uren maken

Oke, wat mist erbij

Het wordt ook steeds later licht en dat komt ook door de dichte mist. Het is best uitkijken naar je stek te fietsen. Je ziet nog geen veertig meter door je ruit vol condens. Maar dat kan de pret niet drukken met zo af en toe een vette aanbeet. Wat een agressie en heel veel missers. Hoe kan dat zou je zeggen met die beuken

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *