VethsVK 22.16 De Finale

Gaat het proberen met heel veel Hennep

Er wordt over gesproken om november er volgend jaar af te laten want de meeste van ons hebben het niet op dit weer. Je ziet werkelijk nog geen veertig meter op de weg in de bebouwde kom. Het wordt ook steeds later licht dus ik ben voor het idee. Dit is ook normaliter “de” maand voor het roofvissen. Wanneer het eerste blad van de bomen valt wordt daar ook de knop omgedraaid lijkt het wel en gaan ze groeperen en azen. Nu ik dit jaar mee doet met de veteranen en het witvissen weer aktief mee strubbelt vindt ik dat prima want dat roofvissen heeft nog net een streepje voor. Nog wel..

Vorige week de meeste hennep er los bij gecupt want met lokvoer is dat slecht tot een balletje te kneden. Maar om het nog gecentreerder aan te bieden wil ik dat het klontert en op de bodem uit elkaar valt. Heb nog een pak pizza meel staan in de keuken en probeer dit te mengen met die hennep en wat lokvoer en warempel met maar een heel klein beetje er door te strooien plakt dat hartstikke goed en wordt het een compacte massa die weer in het water uit elkaar valt. Ik gaat dat morgen proberen

Dichte mist dus

Als ik aankom aan de waterkant zit ik weer op de goede afstemming qua tijd want we zijn kompleet. We kunnen dus een lootje trekken uit de welbekende zak van JanB. Het is de laatste wedstrijd van dit seizoen en de kaarten zijn zo goed als geschud boven in. Daar zal weinig veranderen in de posities maar vanaf vijf is er nog van alles mogelijk en worden er nog stuivertjes gewisseld

Jaap heeft een nieuwe hoofdlamp voor zijn verjaardag gekregen

We vissen weer aan de hoge nummers en tot nu toe heeft dat voor mij geen windeieren gelegd. Altijd wel ik de midden van de groep gezeten maar door het tweede talud te vissen ging dat prima.

Zelfs de autolichten aan de overkant zie je nauwelijks

Ik trek nummertje 10 en dat is bijna een kopnummer nu bij de hoge nummering. Alleen Fred zit nu nog naast me aan de linkerkant. Aan de andere kant zit Harry. En Harry heeft al vijf keer naast me gezeten en steeds is die dan eerste geworden met een Eéntje. Ik ben waarschijnlijk zijn hazenpootje. Zelfs zegt tie dat hij me zo in de gaten kan houden. We zullen zien vandaag. Maar al gelijk als eerste aanbeet verzilverd hij een voorn van een kilo. Wat een bakbeest is dat dan. Lang geleden dat ik zo’n mooie voorn heb gezien. Voor Harry is dat zijn PR zoals die zegt en dat wil wel wat zeggen van deze veteraan. Die hebben nog de tijd meegemaakt dat de voorns naar binnen trokken vanaf het Haringvliet de havens in. En dan niet te vergeten het viswalhalla de havens van Brielle. Vijf jaar geleden nog overbekend in het visserijwereldje om daar te visste op die bakstenen van voorns. Maar over die overbevissing en aalscholver probleem hebben we het als genoeg gehad

Tja, oké dan

En de laatste wedstrijd komt Martin elk jaar met wat warms bij de koffie. Nu heb ik geen koffie bij me dus moet ik dat maar zo proberen. Dat gaat me wel lukken, denk ik wel hoor het is gewoon doorzetten

Er hangt wat in de lucht

Yvonne komt ook altijd naar haar vriendje kijken en hem ondersteunen. We krijgen het er allemaal een beetje warm van.

Volgens mij werkt het wel

En als Yvon tussen ons in staat vang ik de ene na de andere roofbleitje. Beetje bewegen van de dobber dus made en hij duikt weg. Ik moet een paar meter verder gaan zitten zegt Yvon dan en warempel. Als recht achter Fred zit dan stoppen de aanbeten. Hoe kan dat dan

Warme worstenbroodjes
Das lekker zeg

Het wordt steeds mooier aan de waterkant. Daar komt JanJ met een warme lekkernij. Heerlijke saucijzen broodje. Spekkie voor mijn bekkie want ik ben daar dol op. Heerlijk

Windstil is het

Het weer zit weer mee vandaag. Wat is het een heerlijke ochtend om te vissen. Mijn vangsten vallen me tegen. Weinig en kleine vis. Ik krijg nog geen aantallen en belangrijker voorns op mijn stek

Toch blijf ik precies cuppen op mijn talud. Ze zullen toch eens langs komen en dan hoop ik dat ze blijven azen op mijn hennep, wat geknipte wormen en maïs.

Lekker hoor

Om dan een uurtje later te worden verrast met een warm broodje worst. Zo wordt de laatste wedstrijd van het seizoen een feestje en het weer werkt ook mee. Een fantastische ochtend aan het Voornse Kanaal. De vangsten vallen tot nu toe tegen maar de sfeer zit er goed in

We kletsen nog wat

Ik eet met Harry samen boven ons broodje. Bij hem is het ook niet wild qua aantallen vergeleken met vorige week. Ik denk dat ik vast opruim zegt hij. Maar als we het broodje achter de kiezen hebben gaat ik toch nog eventjes alles uit de jast halen zeg ik. En dan plotseling heb ik wel vis op mijn stek. De voorns waar ik op hoopte. Ik vang nog een mooi portie maatse vissen en dat maakt mijn ranking voor vandaag helemaal goed. Als de wedstrijd nog een half uurtje langer was geweest zou ik een net vol mooie voorns hebben gehad

De weegploeg

Maar zo kan ik gelukkig wel wat ter weging geven want anders was het wel heel magertjes geweest vandaag. Zou het dan toch beter geweest zijn om mijn Hennep los te voeren en door de weinige stroming een geurstroom te creëren beter zijn geweest. Ik betwijfel dat wel maar het is de laatste wedstrijd dus dat is wat voor volgend jaar

Harry pakt weer een 1

Gefeliciteerd Kapitein, weer pakt Harry naast me de eerste plek van deze competitiedag. Dat is toch wel frappant. Die dikke voorn van em doet het em vandaag voor em. Goed gedaan

Nieuwe PR voor Harry

Dat deze bakken vijf jaar geleden nog normaal was in dit jaargetijde. Moets je hier vissen met twee leefnetten en ging het om handelings snelheid wilde je winnaar worden. Vandaag toch met dertien meter gevist. Moet je wel werken hoor met telkens afsteken en cuppen neemt ook veel tijd in beslag. Maar zoals ik al vertelde. Wil je nog aan maatvoorns komen moet je die zoeken en een talud kiezen. Hopen op een handvol goede vissen. Vandaag een stuk of tien mooie maatse in het laatste half uur. Je vist altijd te kort. Je hoopt op een school mooie vissen die neerstrijkt op je voerplek en er blijft hangen. Dat is dus vooral regelmatig weinig voer brengen totdat ze er zijn

De daglijst

Toch heeft iedereen vis gevangen en daar gaat het ook om. John vist zo af en toe met ons mee en loot dan ook gewoon mee om een plekkie tussen de veteranen. Mooi is dat want dan ben ik voor die dag niet de benjamin van de club. Hij mag als enige vandaag de twee kilo kunnen aantikken. Gefeliciteerd natuurlijk. Hij moet gelijk weg na de soep want heeft morgen een zeeviswedstrijd. Nu moet hij wormen gaan steken. Dat zou veel beter zijn om ze zelf re steken dan ze te kopen. Ik zou geen rug meer over hebben denk ik om dan de volgende dag aan het strand te staan om die eerste prijs van €500 te ontvangen.

Jan heeft weer heerlijke zelf gemaakte erwtensoep

Het gaat om de gezelligheid onder de veteranen. Dat is ook duidelijk als de prijzen worden uitgereikt. Iedereen krijgt een waardebon van hetzelfde bedrag. Kapitein Harry heeft met overmacht gewonnen dit jaar en krijgt alle lof, eer, applaus en eeuwige roem van de mannen. Ik heb nog geopperd een grote wisselbeker te nemen om zo te weten wie em vorige jaren had gewonnen maar daar viel niet over te denken

Laat dat maar aan Jan over

Wat was het weer een leuke afsluiting zo vandaag en wat ben ik blij dat ik ben ingestroomd dit jaar bij deze leuke club mensen. Ik voel me er al helemaal thuis. Vooral als ze me zo vol douwen als vandaag

Vele handjes… maken de pan snel leeg
Heerlijk, goed gedaan Jan

Het was een leuk seizoen en ik doet zeker volgend jaar weer mee. Begin weer knap in mijn spulletjes er voor te zitten en vind deze visserij hardstike leuk. Fijn het weer te hebben opgepakt en dat het op woensdag is is ook een voordeel voor mij

Ik wordt dus toch nog tweede vandaag
En tweede overall
Moet in de brasemtijd nog wat leren van de mannen

Ik heb de eerste twee wedstrijden niet meegedaan en aan de acht vijver moet ik ook nog veel leren. Daar moet je brasems vangen en aan je “gewicht” werken. Bij mijn oude vereniging noemde ze me in 1980 Brasem-Freek omdat ik elke wedstrijd wel een brasem ving. Ik moet dus wee in mijn oude flow terug komen. Heb die naam niet voor niets verdiend; https://bassbuster.nl/1981/08/01/hsv-sterrenburg-10e-jaargang-no-8-augustus-1981/

Nog ff langs de punt gereden hoe het daar is. Daar wordt flink getoeterd en gelukkig hebben ze radar aan board. Er komt een flinke boot uit de mist maar die vaart weer achteruit de haven uit. Dan moet Rijkswaterstaat er uit en komt de mijnen veger even later naar binnen

De Goldy’s hebben ook een goede dag

En ook mijn vissen hebben een goede dag want JanJ en Fred legen hun maden bak bij me voor mijn gouden vrienden

Okkeeey er ik zie dus geen reactie’s op mijn site maar door de veteranen wordt het dus wel gelezen op Wp. Blij ben ik met die reacties mannen. Tuurlijk doet het voor mezelf want dat vindt ik leuk en vooral het terug lezen dus nu mijn programma me in de steek laat en alles opnieuw moet zetten in Wp ben ik wel eventjes zoet. Nu is het heel gewoon maar als ik reactie krijg op een avontuur van 1981 dan is dat wel heel leuk. Vissen met vrienden dat kan alleen maar met vissen met vrienden..

1 antwoord
  1. Jan Jobse
    Jan Jobse zegt:

    Freek met trots lezen wij je leuke verhalen. IK hoop dat je volgend jaar ook mee doe. JE moet dan.mij verslaan.Ik was de winnaar van de voorjaar competitie. WE beginnen weer 15 maart 2023.

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *