Op de Punt in de mist

Leo, Jan en een nieuwkomer zijn er al

Als ik maandag 28 november 2022 rond de schemer wakker wordt krijg ik een onbehaagelijk gevoel dat ik ergens anders moet zijn. Dat is al eventjes geleden want best wel druk gehad met andere visserijdisciplines. Ik krijg weer dat Punt virus met dit weer. De blaadjes vallen zal ik maar zeggen dus WhatsApp ik Leo hoe het gaat op ons stekkie waar ik dus al maanden niet meer ben geweest

Krijg ik te horen dat die net in de auto is gestapt om zich daar te melden. Dat zijn goede berichten dus en spring uit de veren. Eerst koffie en een bezoekje aan het kleinste kamertje en ben er ook klaar voor. Het is toch nog donker dezer dagen.

Vraag ik
Als antwoord
Tis nog donker dus heb ik ff denk ik om te
Heb er zin an

Als ik dan onderweg gaat voel ik mijn telefoon gaan onder de drie lagen kleding. Ze bellen nog maar en keertje terug denk ik dan maar als ik aangekomen ben ben ik net te laat om een 80+ vis van Camouflage Jan te aanschouwen. Die heeft de vangst van het seizoen in zijn handen gehad en moest me dat natuurlijk ff insmeren. Krijg de foto ook met de tekst “afknijpen”

Jan met zijn monstervangst

Ik ben net te laat om die te zien. Das nu jammer. We kletsen eerst wat want voor de rest is het nog niet veel. Leo heeft twee dreumesen gevangen. Ik mag altijd op het puntje zitten want de rest kan dan toch nog werpen omdat, Leo en Jan staande vissen. Zo heeft ieder zijn voorkeur en komt dat meestal goed uit voor mij en heb zo meestal mijn favoriete plekkie. De meeste vissen namelijk staande hier op de punt

Ons stekkie

Maar als ik naar beneden stapt en mijn zitkist neerzet laat ik mijn hengel vallen en die stuitert zo over de stenen naar beneden. Ppffffttttt dat begint lekker zeg maar gelukkig kan ik die nog net redden zonder zelf te water te gaan. Het gaat maar net goed. Dan i het zoeken geblazen. Inwerpen en binnenvissen denk je dan maar zo is het niet. Terug vissen met korte, lange, snelle of juist langzaam. Slepend, hoog optikken en laten vallen, hoog en slepen dus een de shed hele lange glijvlucht laten maken. Onderweg de shad nogmaals aantikken, twee glijvluchten laten maken en dan is het raak. Hoog optikken en midden in de glijvlucht versnellen zodat de shad nogmaals omhoog komt in zijn val naar de bodem. Je praat hier over hooguit tien centimeter wat dat rubber veranderd qua hoogte vanaf de bodem maar dat is het dus wel vandaag. Voor ff dan want het kan zomaar veranderen binnen een uur. Ik krijg me dus een rammm er op en slaat…… een gat in de lucht. Alles af. Potverdriedubbeltjes. Wat een dreun was dat dan. Boven me zien de twee staande maatjes het gebeuren. Ze zitten er dus wel en dat is positief. Maar ik ben uitgevist want heb geen onderlijnen bij me. Heb mijn tweede hengel reserve stok ook niet bij me. Ging zomaar ff naar de waterkant zonder de auto vol te hebben gesmeten. Maar Leo helpt me uit de brand en heeft nog wel een stukje 60mm voor me. Dan maar zonder voorslag op de 12mm gevlochten lijn geknoopt. Kan ik toch weer ff vissen. Eerste worp vis ik mijn shad op met een rechte haak en vijftig meter lijn. Das mazzel hebben en ik knoop dat er weer aan op de molen. Wat denk je, volgende worp weer een vette klap op de top en weer alles af. Dat werkt dus niet zonder voorslag. Ik probeer het nog één keer want je bent er toch en naar huis gaan doe je ook niet. Leo en Jan gaan ook weg over een half uurtje, Monica heeft andere plannen en Jan moet de kattenbak legen. Maar nu komen we er achter als ik de bril op heb gezet en de onderlijn er weer op zit dat bij het strak trekken van de hengel mijn lijn weer knapt. Twee ogen zijn kapot. nummer 3 en 4. Gebeurt dus toen ik de hengel heb laten vallen vanmorgen. Voor mij is het vissen afgelopen voor vanmorgen

Nog maar eens proberen

Ik heb een topdeel van mijn reserve stok verwisseld en ben weer van de partij vanmorgen. Jan is er al en heeft er drie verspeeld en eentje gevangen. Dat zijn goede berichten dus gaat weer op mijn vertrouwde plek zitten

Staart is helemaal aan gort getrokken

En het gaat lekker. We verspelen een hoop tikken en vissen maar als snel zit ik ook op de drie verspeelde en een dreumis (58cm) op de teller als ik mijn eigen lijn van gisteren opvist. Das wel geluk hebben dus en heb weer vijftig meter lijn terug met voorslag en shadje. Deze keer is de haak nog prima maar het staartje is helemaal verbouwd. Dat is dus een prima aanslag geweest gisteren

Allemaal dit formaat

We hebben een heerlijke ochtend. Het is windstil en zitten zo nu en dan in dichte mist te vissen De snoekbaarsjes komen niet boven de zestig cm. Allemaal hikken ze er tegen aan maar de lol is er niet minder om. De aanslagen op de shadjes zijn formidabel. Voordat de zon helemaal doorkomt gaat ik al richting dubbele cijfers en Jan wil wel een plaatje van een van die rakkers schieten

Af en toe is het zicht nog geen dertig meter

Zo nu en dan kan de zon het niet winnen en is ons wereldje weer heel klein. Maar een heerlijk klein wereldje voor ons op de punt.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *