VethsVK 22.15 Bieb Hoge nummers

Nogal wat te repareren

Vorige week was ik niet zo fortuinlijk met een gebroken elastiek enkele lijnbreuken met dus de daarbij behorende haakjes vernieuwen. Dat wordt dus weer steeds opnieuw uit loden van de dobber. En dan 5 simmetjes verbruikt doordat de in elkaar gewaaide lijn en dobber niet meer uit elkaar te fietsen waren. Mijn leefnet ring was gebroken en die reparatie laat nog eventjes op zich wachten. Nee mijn effectieve vis tijd werd zo aardig ingekort. Dus een nieuw elastiek monteren en nieuwe simmetjes maken onder het voetballen met de kachel op 21 graden.

We vissen vandaag 23 september 2022 de voorlaatste wedstrijd bij de Bibliotheek aan de hoge nummers. Dat wil dan zeggen dat we met nummer 23 beginnen naar beneden te tellen. De laatste drie nummers daar willen ze allemaal zitten. Daar komt elke keer weer de winnaar vandaan. Voor mij is dit de tweede keer aan de hoge nummers vissen. Ik trek nummer 16 naast het nummer van twee weken geleden (15) en zit weer in het midden. Altijd lastig natuurlijk. Ze zeggen wel dat de wedstrijden worden het grootste gedeelte worden gewonnen tijdens het lootje trekken. En dat weten die veteranen maar al te best. Zelfs Numo springt een gat in de lucht als hij het kop nummer trekt. Dat wordt platten trekken zegt hij als ik het goed verstaat

Alles komt voor morgen uit de diepvries

Nog wat voer over van mijn zomervoer en dat vermeng ik met wat donker wintervoer. De maïs van een sessie op het Haringvliet met Joey en heb twee weken geleden een grote pan met hennep laten wellen en daarna twintig minuten gekookt. Onder water weggezet onder de 20graden Celsius

Tis nog donker

Natuurlijk weer veel te vroeg wakker na een slechte nacht en ben er zelfs vroeg bij voor mijn doen. Dat valt zelfs Harry, Hans, Jaap en Jan op die het verrassend vinden dat ik er al ben als ze aankomen

Ik zit op 16 dus

Ik heb dus nummer 16 getrokken en zit weer precies in het midden. vorige was het nummer 15 en gaat weer op twaalf meter vissen. Naast me zitten ze allemaal op de rand van zes meter en ik probeer, hoop bij het volgende talud wat grotere voorns te vangen. Flink wat hennep, wat dode maden en wat Maïs erbij dat moet em gaan worden vandaag

Daar zit heel wat kennis van onze edele hengelsport

Naast me zit Gerbrand en daarnaast Jaap op zeven meter uit de kan te vissen. Jaap vangt eigenlijk als enigste geregeld allemaal mooie dikke voorns. Die moet die allemaal scheppen en Gerbrand heeft eigenlijk veel meer maar allemaal klein vis

Aan die kant is dat niet anders

Rechts van me zitten Jan en daarnaast Joop. Ook jan zit onder de kant en Joop overwegend over het midden te feederen. Zo nu en dan pakt die de vaste stok voor onder zijn eigen kant en heeft dus twee voerplekken aangemaakt

Het is heerlijk weer om te vissen

Zo gezegt ik maak dus één voerplek heel precies dus met de voer cup. Dat is me vorige week goed bevallen zo precies voeren op de rand van het talud. Zo kan ik af en toe wat grotere voorns vangen en mijn 10 honderdste onderlijn aan de twaalf honderdste hoofdlijn moet het zo nu en dan ontgelden en knapt vijf centimeter onder de wartel. Gelukkig valt de vis twee keer tussen mijn voeten en hoef ik alleen de onderlijn te vervangen.

We stoppen net op tijd

Ik zit gewoon heerlijk te vissen vandaag. Weinig materiaal breuk en er staat bijna geen wind. die er is komt schuin van rechtsachter en dat vist natuurlijk fijn met de vaste stok. Ik vang alles op de maden. Maïs, casters of wormen hoeven ze niet. Wat kan dat verschillend per stek zijn die aasaanbieding. Want Jaap en Martin pakken hun mooiste vissen op de Maïs. En terwijl we zelfs eventjes in het zonnetje zitten hebben we onze spullen nog niet in de auto. Na het wegen zelfs geen tijd voor een biertje gaat het loss en begint het te regenen ne niet zo zuinig ook

Bij mijn buren wordt er gewogen
Jan zijn net zit lelijk vast aan de balk

Iedereen heeft gevangen en dat is wel zo leuk vandaag. Sommige hebben ook pech gehad zoals Harry die tussendoor nog naar Mario moest omdat zijn elastiek afbrak en de rest muurvast in de hengeltop vast zat. En dn komt hij terug en gaat op zijn hengel staan. Hoeveel pech heb je dan. Misschien dat de Sint hem goed geschikt is want een passend kado weten we dus al voor em

Jan heeft een twee verdiepingen leefnet

Met vereende krachten kunnen we het leefnet van Jan loskrijgen zonder scheuren. Het zat helemaal rondgedraaid onder de balk. Gelukkig zit alle vis er nog in voor Jan en komt het net er ongeschonden uit

De weegploeg

Het is allemaal prima geregeld bij de veteranen. Er is een uitzet ploeg Jan B en sinds vorige week Numo. Die zijn er dus vroeg bij ’s morgens en de weegploeg Hans en Martin. Jan J heeft de Toeter en is de grote regelaar van dit clubje. De stand aan het water wordt doorgegeven door Jan J aan Jaap die dat dan weer netjes bij houdt op de computer

Hans heeft het al gezien
Numo heeft als enigste een brasem, een dikke platte

Jawel hoor weer komt de winnaar van stek 22. Gefeliciteerd. Horen we dat onze Ronaldo fan er nog twee heeft verspeelt ook. Goed gevist want je moet die kopstek wel waarmaken en dat is dus gelukt

Snel doorfietsen en voor de bui thuis

Frits kan er wel om zijn maatje lachen. Die was zo blij vanmorgen vroeg met het trekken van het kopnummer. Nu snel alles inpakken en naar huis voordat het slechte weer losbarst. Want we hebben de laatste weken wel mazzel met dat weer. Elke woensdag ochtend was het prima weer en de rest van de week was het elke dag een stuk minder

Het is ff puzelen

Vandaag dus in het midden op 16 heerlijk gevist. Moest wel weer steeds afsteken en dat cuppen neemt ook best wel veel tijd in beslag maar ik denk dat werkt. Beter dan ballen gooien naar twaalf meter. Dan word je voerplek wel heel erg groot

De Goldys

Jan weer bedankt en die casters lusten ze wel

De uitslag van Jan
De totaaluitslag na 15 wedstrijden
Totaal stand van Jaap

Volgende week is de laatste wedstrijd voor dit seizoen. Ook weer op dezelfde plek want daar kunnen we droog zitten voor een hapje en een drankje en de uitreiking van de prijzen. Moeders…… we komen dus wat later dan normaliter thuis. Houd de bank maar vrij voor de buis. Er hoef dus deze keer niet zoveel hapjes en bittergarnituur op de tafel komen te staan.

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *