VethsVK 22.14 Ravelijn

Iedereen is er

Jaap mocht kiezen waar we gaan vissen vandaag en dat is de Ravelijnstraat geworden. Kwart voor acht is het loten en ik ben weer de laatste die aanschuif om een lootje te trekken op 16 november 2022.

Het is al frisjes en zelfs eind van de week natte sneeuw. Maar het water is nog boven de tien graden dus weer een hoop kleine vis vandaag denken we. Dat wordt weer met de vaste stok vissen. Ik gaat daar ook steeds meer lol in krijgen

Jaap en Hans zijn hun wormen nog aan het tellen

En dan trek je een nummer dat eigenlijk je uitslag van vandaag wordt want er zijn goede stekken, betere stekken en de beste stekken op honderd meter aan het kanaal. Steeds weer zijn bepaalde nummers toch uitschieters. De ene keer uit de luwte van een container of uit de wind zitten omdat er het grootste jacht ligt. En waar komt de wind vandaan, gaat de sluis een paar keer open en stroomt het door. Alles speelt mee

We installeren ons

Ik trek lootje nummer zes en zit dus precies weer in het midden. Gerbrand is nummer één en zit lekker uit de wind achter de container en dat gunnen we hem allemaal

Het is nog heerlijk weer, einde wedstrijd wordt dat anders

Ik zit dus in het midden met rechts naast me weer Nuno dat is vaste prik de laatste weken. Toch gaat ik weer op 11 meter zitten. Ik laat mijn twee laatste delen in de tas met die wind. Het is ook weer de enigste dobberlengte (20cm) ranje, het talud dat ik kan vinden. Dan maar afsteken maar hoop er wat grotere voorns te vinden en geen roofbleitjes want daar gaat de schaal niet van doorwegen

Beetje tegenwind schuin op de kant maar is te doen

En daarnaast Jaap, Joop, Harry en natuurlijk Gerbrand. Aflossing denk ik naast me want voorheen was dat steevast Harry die naast me kwam zitten en zich dan naar de eerste plaats viste. Nu al een paar keer dus die Ronaldo aanhanger Nuno naast me zitten. Die kan niet al te lang vissen met de vaste stok vanwege zijn rug maar probeert het wel steeds en kwartiertje tussen het feederen door en vangt toch zo zijn vissen. En dat horen we dan ook wel met zijn temperament.

Het weer is goed

Aan de andere kant zit Hans en daarnaast Hans en Martin. Martin loot dus de laatste weken het zelfde stekkie en die moet die dus onderhand wel kennen waar de vis te halen is. Die weet nu elk richeltje en mosselbank daar te vinden inmiddels

Veel heb je niet nodig

Vandaag gaat ik alles cuppen. Heb dode maden, mais, hennep en het overgebleven voer van vorige week uit de vriezer waar al casters mais hennep en maden in zitten.

Maar ik zit te klooien

Het cuppen lukt me aardig met die schuine tegenwind. Dat valt me nog reuze mee maar moet vier keer een nieuwe dobber en lijn op zetten. Alles in de knoop gegooid door of te lange lijn boven de dobber. Zelfs breekt een keertje mijn elastiek. Eigen schud dikke bult want die zit er al een paar jaartjes op. Mis slaan gebeurt me wel heel vaak. Voel zo af en toe de vis maar tijdens afsteken ben ik em kwijt zelfs voor dat ik afsteek. Het is een leerproces zullen we maar op houden

Zo gaat het snel met de tuigjes

Maar van de vier uurtjes vissen vis ik maar driekwart. Het eerste uur ben ik bezig met van alles en niets en kan ze niet trickeren. Ze moeten toch een keertje op de voerplek arriveren zou je zeggen en toch doe ik zo af en toe wat ver brengen met de ene keer wat dode maden en de andere keer wat hennep

Oude doosjes loodjes

En dan herinner ik me een gesprek met Mario. Daar stonden op de balie kisten loodjes. En bepaalde maten ware er niet meer. Die nemen de Engelsen allemaal mee want daar is er slecht aan tre komen. Ik zeg em dat ik nog doosjes zelfs langwerpige hen en bladlood om kleine zelf gemaakte te maken voor de fijn afstelling. En nu hoor ik waar die langwerpige voor zijn. Die zijn voor de wintervisserij las je met hennep vist. Die vissen happen ook naar je loodje.Vandaar dus al die missers en dito pruiken aan mijn top. Doe je voordeel ermee zou ik zo zeggen die dit leest

De weegploeg

Het was vandaag dus een hoop gefrutsel mijner kant en naast me Hans hoor ik ook die heeft ook steeds zijn lijn in een onberispelijke knoop gegooid zodat die drie keer moet opnieuw optuigen. Maar er zij er veel meer die problemen met die vervelende wind hadden hoor ik nu. Dat is toch wel verrassend van die Veths, de ala crème van de Voornse Kanaal Vissers. Daar hoef je weinig meer te vertellen hoe dat moet. Het was dus een hele moeilijke visserij vandaag en zo leer ik elke week weer wat bij van die cracks

Het is een heerlijke groep om mee te vissen en deze visserij heb ik al dertig jaar niet eer gedaan. Dus leer ik elke week weer wat ik voorheen intiunatief deed. Wanneer wel bijvoeren. Wanneer wel van de bodem en niet aan de bodem de welbekende staande haak. Vandaag dus alleen gecupt met het voer en dat heeft waarschijnlijk toch de doorslag gegeven. De vissen konden op mijn stek alleen vreten halen op een heel klein stukkie talud. Ik had zeker niet de meeste vissen vandaag maar allemaal voorntjes en die wegen net wat meer als baarsjes en roofbleitjes. En ik denk dat die daardoor geen kansen kregen om te vreten op mijn stekkie

Nuno naast is altijd blij
En vooraan is het deze keer wat minder
Met de vangsten

Ik gaat nog veel meer opsteken van die gasten, de VethsVK van het Voornse Kanaal en kan niet wachten totdat ik mee mag met Jaap en Hans op de winter visserij vanaf de kant aan het Callant Kanaal op de platvis. De hengels overgenomen van Martin zoals te lezen in het vorige avontuur en ben reuze benieuwd naar die visserij

Hopsakee de stand aan de kant
Maden en wormen zijn ze gek op
En ook Mais is spekkie voor het bekkie

De Goldies bedanken je Jan Jobse voor de maden.

En alles is weer netjes aangevuld
En de totaalstand van Jaap
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *