World Predator Cup ’22 dag 1

Logo

Vrijdag ochtend 28 november 2022 ben ik weer vroeg wakker ver voor de wekker. Paar keer wakker geweest maar dan ben ik onderhand wel gewend voor het vissen. Ik moet vandaag een dik uurtje rijden naar Lage Zwaluwen. De BassBuster doet mee aan de WPC met nog 25 andere boten.

Alleen werpend vissen met allerlei kunstaas is de regel. En je vist alleen dus geen ruzie aan board. De eerste tien hebben een marshal in de boot ter kontrole dat alles reglementair er aan toe gaat. Er zijn boten met Marhals en vanuit de lucht met drones wordt er gecontroleerd dat alles goed gaat

Het parcours

Er wordt gevist op het Hollands Diep, de Nieuwe Merwede en de Amer. Het is uitzoeken waar het een beetje wilt gaan stromen want dat is hier wel nodig om een visje te kunnen vangen. Dat moeten twee snoeken, baarzen en snoekbaarzen zijn. Wie de meeste centimeters heeft kan de prijs van €3500,- ophalen. Één tot en met vijf heeft nog een troetelprijs en er is nog wat te verdienen voor de grootste van elke soort. Vorig jaar was ik de trotse eigenaar van de prijs met mijn grootste snoek van het toernooi namelijk 104cm en gaat ik weer voor deze plek mijn best doen

Bij de trailerhelling Lage Zwaluwe

Het traileren verloopt vlotjes. Deze jongens doen dat bijna dagelijks terwijl ik er nu in gaat en die kan je dit jaar tellen op één hand. Het weer, andere prioriteiten, morgen weer een dag enz, enz komt er niets van terecht als je geen vaste vismaat heb voor in de boot. Nu werkten de benzine prijzen ook niet mee om ff naar het Hollands Diep te razen en van alles uit te proberen. Ik weet het dat zal me opbreken maar een dikke snoek of snoekbaars moet toch mogelijk zijn deze twee dagen vissen. Komt bij dat het een kleuke groep mensen is met een perfecte georganisatie is van Willem en Nancy met hun crew

Eerst maar op de Merwede de kanten uitgooien

Iedereen stuift naar het Hollands Diep dus dat is dringen op de goede stekken. Met mijn 80PK redt ik dat toch niet tegen dat geweld en sla als enigste rechts af de Nieuwe Merwede op. Dan zal die ene dikke vis voor mij zijn zeker. Over een paar uurtjes wil ik richtng Hollands Diep gaan kijken maar nu de rust. Dan kom ik er achter dat mijn fronttroller het niet doet. De rest van de 36V elektro doet het wel dus er is geen toevoer. Alles resetten en op zoek naar een zekering of batterijtje maar de afstand bediening doet het en die kan de front troller dus niet vinden. Nog eventjes naar Marco Groenenberg gebeld en met WP samen gekeken maar we komen er niet uit. Dat is dan wel weer mooi dat je samen vis de telefoon gewoon beeld heb. Das lekker ook altijd wat waar je niet op rekent. Al dik tien jaar geen problemen en op deze dag doet die het niet. Heb ook altijd wel wat hoe goed ik ook alles nakijk. Keertje accu kapte er mee en Hummingbird daardoor niet goed afgesloten en daar kon die niet tegen WPC’18. Ook een onbegrijpelijk en duur verhaal geweest, propellor er onderuit gevaren op de WPC’20 en nu dit. Dan vandaag alles op de backtroller

In zo’n stroomnaad moet het toch gaan lukken

En gooi de kanten af met kleine chuby’s, plugjes, en shadjes etc. met mijn Godfather 14-28 gram. Vliegen aan de bomberta. Dat gaat goed met windje mee en dikke pluggen en soft baits met de Westin W6 40-130gram maar kan niets vangen. Het valt ook niet mee meyt de hand de backtroller bedienen en werpend vissen. Dat is lang geleden sinds ik die frontroller heb en alles elektrisch gaat. Nu mis ik dat ankeren en weet je weer wat een voordelen dat is

Daar moet toch een baars te halen zijn

De boot is dus lastig te manoeuvreren in die wind maar hier gaat dat redelijk tussen de kribvakken. Er is een stroomnaad en openingen naar paaiplekken dus onbegrijpelijk dat ipk geen aanbeten kan trickeren. Vorig jaar nog snoekbaarsjes kunnen vangen met Willem bij het voorvissen en op de kop een redelijk formaat kunnen scoren met de wedstrijd

Het blijft oppassen

En omdat ik niet kan ankeren op de elektromotor blijft het uit kijken want de scheepvaart is dicht bij. We vissen net naast de vaargeul en met die wind drijft je snel af

Ik vertrek weer maar deze keer richting brug i.p.v. Dubbeldam. Wil mijn geluk rond de ankerpaats bij de Moerdijkbrug en bekende stek de pijp uitvissen.

Hehe eindelijk

Rond de ankerplaats kan ik ook niets vangen maar dan bij de Pijp is het raak en kan ik mijn eerste vis door bellen naar Ad vd stel

Marshal controle boat

Krijg tijdens het doorbellen van de vis Willem op bezoek die er een mooi filmpje van maakt. Op de achtergrond zie je de ankerplaats en bij die gele boei heb ik de snoek gevangen. Hoe snel je afdrijft zonder fronttroller

Zeg dan tegen Willem dat er een bootje wel heel dicht op me zit te vissen. Die praat engels tegen me moet nog één zander hebben om de kaart vol te hebben. Ik vraag aan em of die onder mijn boot vandaan moet komen maar krijg geen reactie terug. Ik zou blij zijn met nog een zander maar zou nooit bij een ander op schoot gaan zitten. Denk toch dat ik wat meer als wedstrijdvisser moet gaan denken. Ik zit in ieder geval goed denk ik hier op deze stek en blijf nog even. Want als die andere boot waar een marshal in zit dus die behoort bij de top tien vissers ook hier vist en het bijna twee uur vol houdt dan wacht ik nog met naar het Hollands Diep te gaan. Doe ik dat morgen wel en wacht, gok ik op het goede tij en een bijt uurtje op deze stek. Ik sta in ieder geval een snoek voor op die boot op deze stek. Het is vooral een snoekbaars stek en laat ik die nu nog net moeten hebben

Warme zoute slok

Maar de stroom komt er niet goed in hier en ik gaat richting trailerhelling. Het is waardeloos vissen met die backrtoller en zo proberen de boot op zijn plek te houden met die wind. Op de terug weg gaat ik de kanten uitgooien en hoop zo op een verdwaalde baars

Goede helling uit de wind

Ben vroeg bij de helling en kan na een boot gelijk traileren dus doe ik dat snel voordat het file is. Breng ik daarna mijn wedstrijd badge en formulieren bij Nancy op het wedstrijd kantoor HeadQuarter

Ik duik hier wel de file in

Het eerste stuk voor de Moerdijkbrug is altijd druk. Daar sta je altijd rond deze tijd vast in de file. Heel Brabant wil naar Zuid Holland over dat bruggetje

Resultaat na dag 1

Met mijn ene vis valt de schade me nog mee en ben geen laatste

Gelukkig een kleine schade

Als ik de kabels tussen accu en frontroller inspecteert dan kom ik een gebroken stekker tegen. Die heeft ergens tussen gezeten en wil je die breken dan denk ik tussen het luik. Hoe dat is gelukt is me een raadsel want zoveel ruimte zoveel slek heeft die kabel niet om dat te halen. Maar gelukkig geen schade aan de elektro motor. En dikke geluk ik heb nog zo’n stekker liggen en die is in vijf minuten vervangen. Denk dat ik een staatslot gaat kopen

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *