World Predator Cup ’22 dag 2

Wat kan er nu nog mis gaan met de geluk sokken van Gerda

Het is weer vroeg op, koffie zetten en broodjes smeren op zaterdag 29 oktober 2022. Gelukkig het euvel gevonden met de stroom toevoer naar de front troller en die zal ik nodig hebben om de kanten uit te gooien aan het Hollands diep

Slapen doet ik altijd slecht en ben elk uur weer wakker. Maar dat laatste uur neem ik dan maar voor een knap ontbijt want aks ik nu weer in slaap valt komt dat niet goed

Dan maar een stevig ontbijtje, tijd zat

Wat broodjes men kaas voor vanmiddag en een lekkere uitsmijter om wakker te worden

HeadQuartes

Om me na een uurtje sturen te melden bij Nancy en Aad. Ik heb eerst de boot getrailert en daarna me melden en de wedstrijd formulieren, tracker en batch op te halen.

Je kan hier ook een ontbijtje kopen
De beste plug van de dag

Allemaal goed geregeld. Je kan een ontbijtje krijgen van Swashys BBQ maar ik houd het bij de koffie. Nog eventjes geen trek na mijn gebakken eitje met spek

Ben op eentje na de laatste
En dan gaat iedereen

Ik doet rustig aan en kan zo mooi zien al die lichten die over het water scheuren en de dron’s die alles registreren van boven af. Ben benieuwd naar de film die wordt opgenomen door Videoland & RTL. Ik gaat beginnen bij stek de Pijp achetr de parkeerplaats voor de duwbakken vlak bij de Moerdijkbrug

Maar na een uurtje gooien vertrek ik ook naar het Hollands Diep

Ik zit verkeerd, moet een endje verderop zijn

Met dit nog donkere weer gaat ik eerst de kanten uitgooien met carolina rigs, shadjes en plugjes maar kan ze niet vangen

Ja hoor drie maal

Dan gooi ik een vette pruik tegen de wind in en besluit om die te repareren. Kan wel een pauze gebruiken als er even later een bootje aan komt die ik al had gezien een paar honderd meter verderop. Ik gebaar dat ze me kunnen inhalen en in voorbij gaan hoor ik in het Engels dat ze één zander hebben gevangen. Ik zie dat ze gooien met shadjes. Op mijn gemak ben ik aan het knopen en nat als twee jaar geleden voor de terras flats op het Haringvliet met de World Pradator Classic zie ik ze drie snoekbaarzen vangen in amper een half uurtje tijd. Hoelang duurt het om ze wat voorsprong te geven en natuurlijk blijven ze daar even hangen

Dan maar een opkikker

Ik loop de ie kant nog een stuk door af maar wat ik er ook aanknoop ik kan ze niet trickeren

Talud bij de vaargeul

Het is inmiddels een stuk lichter geworden en wel lekker in het zonnetje. Ik ga wat dieper vissen en gaat naar de vaargeul toe. Daar om me heen zie ik zo af en toe een mooie snoekbaars gevangen worden weliswaar vertikalent. Dan moeten ze toch werpend ook te verschalken zijn zou je zeggen.

Nou nee hoor, wat ik er ook aanknoopt ik krijg geen enkele reactie aan de andere kant en om me heen wordt er zo af en toe toch hele mooie snoekbaarzen gevangen. Om gek van te worden. ik zit toch goed hier. Zullen ze het alleen vertikalent doen. Dat geloof ik niet maar de dropshot, grote schads, kleine, kleuren ik kan er geen eentje scoren

Blijft wel oppassen zo dicht bij de vaargeul wan zo af en toe komen ze met drie dik aanstuiven

Eventjes zwaaien dat je weet dat we elkaar hebben gezien en dan snel weer ingooien nu richting boot de vaargeul in. Hopende dat je shadje aan gezien wordt voor een visje in nood door die beroering in het water van de schroef en dat zo’n predator denkt een gemakkelijke prooi te kunnen verschalken

En dan eindelijk krijg ik me een beuk op mijn Godfather 14-28 gram met 0,08mm 7.3kg lijn er op. Een FluorCarbon onderlijntje 0,22 heerlijk om snoekbaarzen mee te vangen tegen een talud aan, een mosselbank of richel. Een spelt met een klein shadje het talud mee af te stropen. Ik weet gelijk dat dat een beste vis is. Eindelijk en een goeie. Die snoekbaars moet om de prijzen gaan gaat nog door me heen. Als je zo’n beuk er op krijgt en dan eventjes stil staat. een eeuwigheid in je hooft maar uit eindelijk maar tienden van seconden en dan gaat zwemmen dan weet je dat het goed zit. Voor mij dan want aan de andere kant moet die ook even nadenken en dan als het tot haar door drenkt dan geeft die gas. En wat voor gas mijn spro’tje staat hoepeltje rond en ik hou er flink de druk op. Dan aan de runs weet ik al dat dat geen snoekbaars is maar een snoek. Jammer gaat er dan door je hoofd maar dat is natuurlijk van de gekke. Mijn eerste aanbeet vandaag en gelijk zo’n knaller. Te gek om aan zoiets te denken maar toch heb ik dat dan. Weer en weer door de slip heen meters lijn nemend en als ik em dan kan scheppen. Deze keer ik twee misschien drie keer want alleen in de boot is dat soms lastig en ben je bang dat de dreg in het net verstrikt raakt en dan ben je de vis geheid kwijt. Maar ik heb em en de vis zit dus aan de dreg in het lipje.

Dacht nog ik zet er een dregje op

Ik vis eigenlijk nooit met een dregje als ik op het water ben maar op deze heb ik er een uurtje geleden eentje op gezet met gevlochten lijn. Het gaat zo stroef dat ik zeker wilde zijn dat als ik een aanslag moest verijdelen op mijn shadje die ook moest arresteren en op de foto moest zetten. Wat een mazzel. Het loopt al naar drie uur en ik zoek nog eventjes verder langs dit talud maar geef de moed op. Gooi nog eventjes de kanten uit en kan een mooie fender scoren vanaf de stenen die wel wat te groot is voor mijn boot en vaar richting de Merwede

Toch nog ff over je stek varen

Op de terug weg pak ik toch nog eventjers de stek de Pijp mee maar als ik daar eventjes ligt te vissen komt er een boot vanaf de overkant aanvaren. Die aarzelt ff en gaat dan boven op mijn werpen liggen. Ik steek vragend mijn hand op wat die wilt en dan vaart hij een rondje op de stek. Nog nooit meegemaakt en daarna gaat dat volle gas richting brug. Wat moet je daar dan mee. Bedankt maar

Denk dat het Kip met frietjes wordt
Iedereen in spanning
Mooie bokaal voor de grootste vis
De hoofdrolspelers

Ik gaat richting de trailerhelling en gooi nog hier en daar een plugje naar de kant tegen beter weten in. Dat zal em niet meer worden vandaag en gaat mijn lijst, tracker en speciale meterlat inleveren bij Nancy

Eindresultaat

Beetje teleurstellend is het wel maar tussen die cracks. Ik zal er heel veel uren in moeten steken wil ik wat naar boven opschuiven volgend jaar. Is dat geen heerlijk idee. Te moeten gaan vissen

Proficiat natuurlijk

Mannen gefeliciteerd en het was weer een heerlijke twee dagen vissen. Weer bekenden gezien en gesproken. Het was weer hardstikke gezellig

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *